Değerler Eğitimi

/Değerler Eğitimi
Değerler Eğitimi 2018-01-25T12:23:21+00:00

“Değerlerimizdir Bizi Diğerlerinden Ayıran.”

Neden Değerler Eğitimi?

İnsanlar arasındaki reel iletişim zaman kıtlığı ve sosyal medya nedeniyle giderek zayıflıyor. Akıllı telefonlar, televizyon ve internetin de etkisiyle kişilerin birbirlerine olan saygı, hoşgörü ve anlayışının minimuma indiğine hepimiz şahidiz. Bu noktada istatistiklerle de sabit ki;  genel insani ilişkilerde büyük ölçüde yozlaşma görüyoruz. Yaşanan bu süreç değerler eğitimi uygulamasının gerekliliğini bir kez daha hissettiriyor.

Değerler eğitimi ile neyi amaçlıyoruz?

Kişilik ve karakter insanlar tarafından öteden beri karıştırılan iki kavramdır. Biz, değerler eğitimi ile öğrencimizin kişiliğini değiştirmeyi değil, çocuğun yaratılışıyla beraber getirdiği ve kendisinde var olan potansiyel karakter özelliklerinin en iyi taraflarını ortaya çıkarmayı, canlandırmayı, yenilemeyi ve her daim taze tutmayı amaçlıyoruz. Topluma değerlerine sahip çıkan, kazandığı değerleri koruyabilen, güzel ahlâklı bireyler kazandırmayı hedefliyoruz.

“Değerler Eğitimi”nde neler yapıyoruz?

• “Değer”li Pazartesiler programını çalışmaları ile her hafta bir değer uyguluyoruz.
  • Çocuklarımızın kazandığı değerleri davranışa dönüştürmeleri için her hafta kazanılan değerle ilgili aktiviteler gerçekleştiriyoruz.
  • Ailelerle iletişime geçiyor; onlarla iş birliği içerisinde bireysel değerler eğitimi uyguluyoruz.
  • Kazandırılan değerle ilgili aileyi de bilgilendirerek okulda ve evde paralel yürüyebilecek şekilde eğitim yapıyoruz.
  • Bu bağlamda bireysel uygulamalar ve grup çalışmaları yapıyoruz.

Değerler Eğitimi çocuklara neler kazandırıyor?

• Çocukların çocuk çağındaki ve ileri yaşamlarındaki sosyal hayatını düzenliyor.
  • Estetik, ahlâki, dinî, sosyal, kültürel ve mantıksal tüm değerleri öğreniyorlar.
  • Kişiler arası bağlılığı artırıyor, aile bağlarını güçlendiriyor.
  • Bireysel ve toplumsal şiddetin önlenmesini sağlıyor.
  • Çocuklar çevre konusunda bilinçleniyor ve ekolojik duyarlılıkları gelişiyor.
  • Öğrenciler zararlı madde ve kötü alışkanlıkların olumsuz sonuçları konusunda bilinçleniyor.
  • Dürüstlük, sorumluluk, adalet, doğruluk, yardımseverlik gibi iyi ve güzel kavramları özümsüyorlar.
  • Millî, manevî ve dinî değerleri öğreniyor ve onlara sahip çıkıyorlar.
  • Davranışlarında akıl ve kalbi birlikte ve uyum içinde çalıştırarak karar veriyorlar.

İşte bizi biz yapan ve her bireyde olması gereken mutlak değerlerimiz…

• Doğruluk ve Dürüstlük
  • Temizlik
  • Sorumluluk
  • Sevgi-Saygı
  • Yardımseverlik
  • Dostluk ve Adalet
  • Vatanseverlik ve Tarih Bilinci
  • Sabır ve Hoşgörü
  • Öz güven
  • Azim ve Çalışkanlık

Biz uygarlığın güzel ahlakla ayakta kaldığının bilincinde olarak,  kendimizi erdemli, kişilikli, sorumluluk, karakter ve öz güven sahibi bireyler yetiştirmeye adadık. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızla iş birliği içinde değerler eğitimi sürecinde öğrencimize güçlü birer model oluyor; ahlaki gelişim yolculuğunda iyiliğe doğru yol alıyoruz.

Değerlerimizi Öğrenen 4500 Mutlu Öğrenci
Yaşamla Özdeşleşen Onlarca Değer
Çocuğuna Değer Katan 4500 Veli
Değerler Eğitimi İle Yapılan Onlarca Etkinlik

Değerler Eğitimi

Kendi kültürümüzü, inancımızı öğretip davranışa aktardığımız Bilişim’de verdiğimiz Değerler Eğitimi ile amacımız, dünya ile entegre olabilen ufku geniş ön yargısız, bilgiye, yeniliğe açık insanlar yetiştirmektir.

Veli Görüşleri

Çocuklarımızı kendi çocukları gibi sahiplenerek her ihtiyaçlarıyla birebir ilgilenen Bilişim Koleji yönetimi ve öğretmenleri ile başarıya emin adımlarla ilerleyen kızımı gördükçe çok gururlanıyorum. Herkese tavsiye ettiğim Bilişim’in eğitim kalitesini görmeden okul tercih etmemenizi öneririm.

Çocuğumun dersleri kadar yediği yiyeceklerin tazeliğine bile dikkat eden Bilişim’e o kadar çok minnettarım ki… Verdiği eğitimlerle değerlerimizi öğreterek daha bilinçli ve kültürünü bilen bireyler yetiştirdiği için Bilişim Koleji’ne ne kadar teşekkür etsem azdır. Teşekkürler Bilişim!

Biz hayatın koşuşturması içerisindeyken çocuklarımıza bizim vermek istediğimiz değerlerin hepsini veren ve hayatlarının bir parçası yapan Bilişim’in eğitim sistemini eşim ve ben çok beğeniyoruz. İyi ki çocuğumuzu Bilişim’e kayıt ettirmişiz. Değerlerini bilen bireyler yetiştiren Bilişim’e teşekkürler.

Bilişim Koleji EDOP Girişi

EDOP