STEM Eğitimi

/STEM Eğitimi
STEM Eğitimi 2018-01-25T12:43:31+00:00

“Her Çocuğun Müfredatı Kendi İçinde Saklıdır.”

Bilişim Eğitim Kurumlarında Kodlama ve Robotik Dersleriyle Öğrencilerimiz Dijital Becerilerle Donanarak Yetişiyor, Onları Geleceğin Dünyasına Bugünden Hazırlıyoruz.

Öğrencilerimiz anaokulundan itibaren geleceği şekillendirmesi öngörülen kodlama diliyle tanışıyorlar. 3D tasarım ve kodlama atolyelerinde kodlama robotik, 3D tasarım ve programlama temellerini atan öğrencilerimiz, yeni fikirler keşfederken dijital okur yazarlık seviyelerini geliştiriyor ve günümüz teknolojilerini daha efektif kullanmayı öğreniyorlar.

Bu atölyelerimizde öğrencilerimiz;
Problemleri, çözümü sağlayacak şekilde formüle edebilir.
Veriyi mantıksal olarak organize edebilir ve analiz edebilir.
Geleceğin teknolojik günlük hayatına hazır olur.
Veriyi, model veya simülasyonlar gibi soyutlaştırmalar yolu ile tasarlayabilir.
Olası çözümleri ve kaynakları verimli şekilde birleştirerek uygulayabilir.
Dijital dünya kurallarına hakim olur ve onları etkin bir şekilde kullanabilir.
Birlikte başarma becerilerini geliştirir.

Lego Education
Öğrencileri hayal etmeye, tasarlamaya, üretmeye ve robot sistemini kullanmaya teşvik eden, robot tasarım, robot programlama, gelişim ve aktivite programıdır. Tasarım ve programlama sayesinde, çocuklar problemlere daha hızlı, daha analitik ve pratik çözümler geliştirmeye teşvik edilir. Bu aktivitemizde öğrencilerimizle beraber robotlarını oluşturuyor ve onları kodluyoruz.

3D Tasarım
3D modelleme, sanal ortamda, gerçekte var olan ya da olmayan nesneleri 3 boyutlu olarak görselleştirmeye ve onları değiştirebilmeye olanak sağlar. 3D Tasarım derslerinde, yardımcı programlar sayesinde öğrencilerimizin önce hayallerini tasarımlara dönüştürmelerini, ardından 3 boyutlu yazıcılardan çıktı alarak hayallerini fiziksel hale getirmelerini sağlıyoruz.

Kodlama
Sorgulayan, eleştiren, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerilerin temelini atıyoruz. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinlerarası etkileşim açısından da büyük önem taşıyor. Çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerileri kazanıyor, farklı alanlarda sorunlarla karşılaşmaları durumunda yaratıcı düşünme ile problem çözmeleri kolaylaşıyor.

Saat Lego Education Dersi Verilmiştir
Saat 3D Tasarım Dersi Verilmiştir
Saat Kodlama Dersi Verilmiştir

STEM Eğitimi

STEM Eğitimi ile birlikte öğrencilerimizin hayatları boyunca düşüncelerini üretime dönüştürme becerisini kazandırdığımız Bilişim Koleji’nde, matematiksel düşünme becerilerini geliştirerek Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında çalışma kapasitelerini artırıyoruz.

Veli Görüşleri

Başarılı öğretmenleriyle ve verdiği sayısız eğitimle birlikle çocuklarımıza derslerin yanı sıra değerleri de öğreten Bilişim Koleji’nden hem çocuklarım hem de eşim ve ben çok memnunuz. Bilişim’i keşfetmeyen veli kalmamalı diye düşünüyorum.

İnsan olmak kolay değil bu hayatta! Bir sürü yerde akademik başarı sağlanabilir, ama mutlu olmak, insan olmak farklı bir meziyettir. Bunu çocuklarımıza verebilen Bilişim ailesine ve öğretmenlerine teşekkürler.

Her yıl değişen eğitim sistemine hem kendini hem öğrencilerini hem de biz velileri dört dörtlük hazırlayan Bilişim’in teknolojik yeterliliklerine ve uzman öğretmen kadrosuna kızımı gönül rahatlığıyla gönderiyorum.

Bilişim Koleji EDOP Girişi

EDOP