Bilişim Koleji|2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Çalışma Takvimi - Bilişim Koleji

2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Çalışma Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim yılına dair çalışma takvimini hazırladı. Yeni eğitim ve öğretim yılında, Bilişim Eğitim Kurumları’nın daha önce uygulamaya başladığı periyot sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulacak.

Öğrencilerin motivasyonlarının düşmeden okula devam edebilmeleri amacıyla Bilişim Koleji’nde uygulanan periyot sistemi, MEB tarafından alınan kararla artık her okulda uygulanacak. Yeni sisteme göre okullar bir hafta erken açılacak ve bir hafta da geç kapanacak. Yaz tatili süresinden alınan 2 haftalık süreç ise Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil şeklinde gerçekleştirilecek.

Bilişim Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl tüm devlet okullarında uygulayacak olduğu, 4 periyot eğitim sistemine bu yıl da devam edecek. Açıklanan çalışma takvimine göre 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. Bilişim Koleji’nde ise 8. ve 12. sınıf öğrencileri, sınava hazırlık döneminde olmalarından dolayı eğitime bir hafta erken başlayacak.

9 Günlük Ara Tatil

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez uygulamaya başlayacağı 4 periyot eğitim sistemi için hazırlanan takvime, Bilişim Koleji de aynı şekilde uyacak. Buna göre, öğrencilerin dinlenme ve ders tekrarı yapabilmelerine olanak tanıyan ilk ara tatil başlangıcı 18 Kasım 2019’da olacak ve 22 Kasım 2019 tarihinde son bulacak. Hafta sonlarıyla da birleşen ara tatilde öğrenciler, toplamda 9 gün tatil yapmış olacak.

Birinci dönem ise 17 Ocak 2020 gününde karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek. Hafta sonlarıyla birlikte öğrenciler, 16 gün tatil yapacaklar. 3 Şubat 2020’de ise ikinci yarıyılın ilk ders zili çalacak.

İkinci Ara Tatil 6 Nisan’da

İkinci dönemde gerçekleştirilecek ikinci ara tatil başlangıcı 6 Nisan 2020’de olup tatil, 10 Nisan 2020 tarihinde son bulacak. Öğrenciler 13 Nisan’da ders başı yapacaklar. Toplamda 11 hafta sürece yaz tatilinin başlangıcı ise 19 Haziran olacak.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course
download coolpad firmware
Download Nulled WordPress Themes

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.