Bilişim Koleji | 5 Adımda Hızlı Öğrenme Teknikleri - En İyi Okullar - Bilişim Koleji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

5 Adımda Hızlı Öğrenme Teknikleri

Etkili ve bir o kadar da hızlı öğrenmek çoğu insanın en büyük isteklerinden birisidir. Yapılan araştırmalara göre ise izlenebilecek birkaç adım sonucunda hızlı öğrenme gerçekleşebiliyor. Ankara en iyi özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji olarak hazırlamış olduğumuz 5 adımda hızlı öğrenme teknikleri ile herkes için öğrenme süreçlerinin çok daha eğlenceli geçmesini hedeflemekteyiz. Hızlı öğrenmenin yolları sayesinde öğrenme süreci çok daha heyecanlı olabilir.

Hızlı Öğrenme Yolları

Hızlı öğrenme ve ders çalışma teknikleri doğru bir şekilde uygulandığında özellikle okul dönemindeki çocukların başarıları üzerinde etkili olmaktadır. Konuları daha rahat ve kolay öğrenen öğrencilerin bu sayede okula karşı olan ilgileri de artmaktadır. Ancak hızlı öğrenme süreci sadece öğrenciler için değil, herkes için zamandan daha fazla verim alınmasını sağlamaktadır.

1. Beyni Isındırmak

Spordan önce ısınma hareketlerini yapmak bedenin ve kasların spora hazır hale gelmesine yardımcı olur. Aynı durum beyin kaslarımız için de geçerli bir durumdur. Beyin kaslarının harekete geçmesini sağlayan en etkili yöntemlerden biri ise, 5 dakikalık nefes egzersizidir.

Uygulama: İyi havalandırılmış bir odada ya da dışarıda, bu çalışma kolay bir şekilde yapılabilir. Tamamen nefesinize odaklanmış bir şekilde 5 dakika boyunca çok derin olmamakla birlikte burnunuzdan nefes alıp, ağzınızdan nefesinizi bırakıyorsunuz.

Faydaları: Sadece 5 dakika vakit ayırarak yapılan bu egzersizle birlikte, farkındalık seviyesi yükselir.

2. Konsantrasyonu Yükseltmek

Öğrenilmek istenen konuya iyi bir şekilde konsantre olmak ve yönelmek, öğrenme sürecini hızlandırmaktadır. Bu konuda en büyük örnek olarak bebekler gösterilebilir. İlgilerinin tamamını ellerindeki oyuncaklara yönelten bebekler, bu sayede hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Beyni belirli bir konuya odaklayabilmek oldukça zordur. Çoğu bilim adamının başarısının arkasındaki güç de etkili konsantrasyondur.

Konsantrasyon seviyesi özellikle okul çağındaki çocukların başarılı olmalarında da belirleyici olmaktadır. Etkili konsantrasyon için öncelikle onun ne olduğunu tam olarak anlamak gerekir.

Uygulama: Seçeceğiniz bir eşyaya odaklanın ve 20 dakika boyunca o eşyayı inceleyin. Her gün düzenli olarak bu egzersizi farklı nesneler üzerinde uygulayın ve konsantrasyonunuz üzerindeki etkisini gözlemleyin.

3. Zihinde İmajinasyon

Hızlı öğrenmenin yolları arasında bulunan bir diğer yöntem de zihinde canlandırma yöntemidir. İnsan beyni hayal edilen eylemler ile gerçek dünyada meydana gelen eylemleri birbirinden tam olarak ayıramamaktadır. Bir konuya çalışmaya başlamadan önce konunun zihinde canlandırılması, beyninizdeki bölgelerin uyanmasını sağlar. Bu sayede çok daha hızlı ve etkili bir öğrenme gerçekleşir.

4. Bilinçaltına Yönlendirme

En İyi Okullar Arasında Bilişim Kolejinin Hazırladığı 5 Adımda Hızlı Öğrenme Teknikleri ve Hızlı Öğrenmenin Yolları Ders Çalışma Teknikleri Öğrenme Süreci

Bir konu tam ve gerçek anlamıyla öğrenildiği zaman bilinçaltı onu mükemmel bir hale getirir. Bu nedenle öğrenme süreci üzerinde bilinçaltı da etkili olmaktadır.

Uygulama: Bir konuyu tekrar ederek çalışırken, sessiz bir şekilde onu bilinçaltınıza yönlendirin ve imajine edin. Bunu gerçekleştirirken de ikinci bir sesin konuyu tekrar ettiğini düşünün. Zihniniz kelimeyi tekrar ederken, siz de bu tekrarı izleyin ve konuları daha kolay öğrendiğinize şahit olun.

5. Öğrenim Sürecine Heyecan Katın

Genellikle yeni bir bilgi öğrenilirken beynin sağ lobu çalışmaktadır. Fakat işin içine hayal gücü ya da heyecan da karıştığı zaman, beynin sol lobu da çalışmaya başlar.

Uygulama: Öğrenilen konuyu hikayesel bir dile çevirerek, hayal gücünüzden de yararlanabilirsiniz. Burada internet üzerinden çalışılan konu hakkında hikayeler araştırmak ya da konuyla ilgili kendi hikayenizi oluşturmak, size yardımcı olabilir.

Pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz 5 adımda hızlı öğrenme teknikleri sayesinde siz de öğrenme süreci içerisinde çok daha eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ankara en iyi özel okullar içerisindeki Bilişim Koleji olarak, öğrencilerimizin başarılarının devamlı olarak yükselebilmesi amacıyla, hızlı öğrenme ve ders çalışma teknikleri ile onları desteklemekteyiz.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free
download lava firmware
Download Best WordPress Themes Free Download

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11