Bilişim Koleji | Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası - Bilişim Koleji

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası Bilişim Başarısı

Akademik başarının yanında sanat ve sporda da öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemeye devam etmekteyiz. Sporda en iyi kolej olarak, Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası sonuçlarında başarı ile mücadele eden ve dereceye giren öğrencilerimizi, emek ve azimle çalışan antrenörlerimizi tebrik ediyoruz. Antrenörlerimizden uzman satranç eğitmeni Sabahattin Türk, satranç severler için sorularımızı cevaplandırdı.

Sporda En İyi Kolej: Bilişim Koleji

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası Özel Söyleşi

1.Sizi tanıyabilir miyiz, satranç eğitmeni olabilmek için ne gibi çalışmalar gerçekleştirdiniz?

Merhabalar, ben Sebahattin TÜRK. Şehit Halis Demir Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunuyum. Kendimi bildim bileli Zeka Oyunlarına karşı ilgim vardır. Bu konuda kendimi geliştirebilmek adına Türk Beyin Takımı eğitimlerine katılarak Eğitmen Sertifikamı aldım. Ayrıca Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe Satranç Antrenör kursuna katılarak da Antrenörlük belgemi almaya hak kazandım.

2. Sporda en iyi kolej olan Bilişim Kolejinde satrancı öğrencilerinize nasıl sevdiriyorsunuz?

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası Bilişim Başarısı

Çocukların hemen hemen hepsinin akıl oyunlarına karşı ilgisi vardır. Ben sadece onlara kılavuzluk etmekte ve gerekli şartları sunmaktayım. Bilişim Kolejinde satranç dersleri temelden başlayarak verilmektedir. Anasınıfından itibaren hemen her kademede satranç dersleri vermekteyim.

Okulumuzun Satranç Kulübünde öğrencilerimize sıfırdan başlayarak satrancı öğretiyor, belirli aralıklarla ödüllü turnuvalar düzenliyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin teneffüslerde de satranç oynamalarını teşvik edebilmek adına sınıflarında satranç takımı bulunduruyoruz.

3.Pandemi sürecinde öğrencilerinizle çalışmalarınızı nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Pandemi sürecinde öğrencilerimizin satrançtan kopmaması ve teknolojinin olumsuz yanlarından uzak durabilmesi adına bir WhatsApp grubu oluşturduk. Öğrencilerimiz arasında online satranç turnuvası düzenlemekte ve turnuvalar hakkında bilgilendirmekteyim. Bilgisayar başında sanal oyunlar oynayarak vakit geçirmelerindense satranç oynayarak beyin gelişimlerinin devam etmesi için çalışmaktayım. Ayrıca öğrencilerimle bende oyunlar oynayarak onlara satranç hakkında bilgiler aktarmaktayım.

4.Bilişim Kolejinde öğrencilerinizle elde ettiğiniz satrançtaki bu başarınızı neye borçlusunuz?

Bilişim Kolejinin; Satranç Kulübü açması, sınıflarda satranç takımı bulundurulması, gerçekleştirilen turnuvalarda ödül verilmesi yani kısaca öğrencilerimizin satranç konusunda kendilerini geliştirmesi amacıyla her desteği sunması ile başarıyı elde ediyoruz. Ayrıca en önemlisi biz çocuklara satrancı öğretmenin yanında sevdirmeyi hedefliyoruz.

5.Satranç oynayan bir kişi kendisini nasıl hisseder?

Günümüzün en büyük sorunlarından birisi hiperaktivite olmakta. Çocuklar yerinde uzun süre duramama ve sürekli bir hareket etme ihtiyacı hissetmekteler. Bu da ister istemez sınıf içerisinde, ders başarısını etkilediği gibi sınavlara çalışma konusunda da olumsuz bir durum olarak karşımıza çıkmakta. Oysa satranç oynayan öğrenci zamanla yerinde durmayı öğrendiği gibi odaklanmasını da artırmakta. Öğrenci satranç oynarken aslında sıradan bir oyun oynamamaktadır. Satranç ile öğrenciler soyut düşünme, farklı varyantları düşünme ve idare etme (yöneticilik) gibi vasıflarını geliştirebilmekte. Tüm bunlar ise çocuğun beyin gelişimine büyük katkı sağlar.

6.Satranç alanında kendini geliştirmek isteyenlere ne tür önerilerde bulunursunuz?

Satranç oyununu severek oynaması en önemli tavsiyemizdir. Çocuğun satrancı sevebilmesi ise çevresinde satranç oyunu oynayan insanların olmasından geçmekte. Ayrıca hayatımızın vazgeçilmezi olan tablet ve telefonlara satranç ile ilgili uygulamaların yüklü olması çocuklar için avantaj olacaktır.

Youtube’da yer alan satranç ile ilgili kanallara abone olması ve oradaki videoları izlemesini de önermekteyim. Son olarak ise mutlaka ama mutlaka turnuvalara katılım sağlaması gelişimi açısından önemli bir rol oynayacaktır. Sonucun ne olacağının bir önemi yok. Her oyun öğrenciye yeni tecrübeler ve bilgiler kazandırmaktadır.

Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası Sonuçları

Yıldız Kızlar Ankara 2.’si
Küçük Kızlar Ankara 5.’si
Küçük Kızlar Ankara 8.’si
Yıldız Kızlar Ankara 14.’sü
Yıldız Kızlar Ankara 15.’si
Küçük Kızlar Ankara 19.’su
Küçük Kızlar Ankara 20.’si
Yıldızlar Ankara 23.’sü
Küçükler Ankara 23.’sü
Yıldızlar Ankara 26.’sı
Küçükler Ankara 26.’sı
Yıldızlar Ankara 27.’si
Yıldızlar Ankara 31.’si
Küçükler Ankara 36.’sı
Küçükler Ankara 41.’si
Küçükler Ankara 53.’sü
Küçükler Ankara 66.’sı
Küçükler Ankara 94.’sü

sporda en iyi kolej Ankara Okul Sporları Online Satranç Turnuvası Bilişim Başarısı
Sporda en iyi kolej
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free
download huawei firmware
Download WordPress Themes

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11