Bilişim Okulları kurulduğu ilk günden bugüne kadar, öğrencilerin zeka gelişimlerini destekleyici çalışmalar yürütmüştür. Böylece Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Türkiye geneli online Zeka Oyunları Olimpiyatları ile de çalışmalarımızı yönlendirmekteyiz. Aynı zamanda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin akademik seviyelerinin belirlenmesinde de etkisi vardır. Böylelikle Zeka Gelişim Olimpiyatları, ücretsiz ve online deneme sınavı olarak öğrencilere sunulmaktadır.

Neden Zeka Oyunları Olimpiyatları?

Ücretsiz Deneme Sınavı Online Başvuru

Bilişim Okulları olarak amacımız öğrencilerin akademik başarılarının yanında kişisel ve zeka gelişimlerinin de desteklenmesidir. Bu doğrultuda hazırlanan Zeka Oyunları Olimpiyatları barındırdığı pek çok farklılığı da öğrencilere sunmaktadır.

• 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilere kendini ve becerilerini online olarak tanıma olanağı sağlar.
  • Şıklar üzerine kurulu okul ve akademik başarı kıstasları yerine, yaratıcı ve yeni nesil sorular sunar.
  • Boşluk doldurma ve eşleştirme içeren, öğrencileri düşünmeye teşvik eden açık uçlu sorular.
  • Temel ders alanlarının dışında öğrencilerin dikkat düzeyleri ve sahip oldukları beceriler konusunda ipuçları verir.
  • Öğrencilerin yeteneklerinin ve gelişime ihtiyaç duydukları alanların belirlenmesiyle onlara kendilerini daha iyi tanıma imkanı tanır.
  • Dereceye giren öğrencilere sürpriz hediyeler.
  • Sınava hazırlık için örnek sorular incelenebilir.
  • Online Zeka Gelişim Olimpiyatları 16 – 19 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Zeka Oyunları Olimpiyatları ücretsiz, online deneme sınavı ile zeka oyunları ve BİLSEM öğrencilerin gelişiminde etkilidir. Kolej bursluluk sınavları.

• Sınav tarihleri arasında istediğiniz saatte sınavı uygulayabilirsiniz.
  • Sınav 40 sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 80 dakikadır.
  • Her öğrencinin sınavı 1 kez uygulama hakkı bulunmaktadır.
  • Sonuçlar 20 Ocak 2021 tarihinde online olarak açıklanacaktır.
  • Herhangi bir soruda iletişim kısmından eğitim danışmanlarına ulaşabilirsiniz.

Online Zeka Oyunları Şampiyonası Şartları Nelerdir?

• Online deneme sınavı niteliğindeki olimpiyata 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri katılabilecektir.
  • Katılım Türkiye genelindeki tüm öğrencilerin katılımlarına açıktır.
  • Son katılım tarihi 15 Ocak 2021’dir.
  • Sınav 16-19 Ocak 2021 tarihleri arasında seçtiğiniz seansta girebileceğiniz.

Online olarak düzenlenecek olan Zeka Oyunları Olimpiyatları’na ücretsiz olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Zeka Oyunları ve Etkileri

Zekanın aktif ve dinç tutulmasını sağlayan zeka oyunları, onların başarıları üzerinde de belirleyici olmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin dikkat gelişimlerini artıran oyunlardır. Böylece onlara planlı hareket etmeyi de öğretir. Bu sayede öğrenciler, kendi programlarını hazırlayarak ders çalışmalarına da yön verebilirler.

Çocukların sahip oldukları yeteneklerin ortaya çıkarılmasında yardımcı olan zeka oyunlarından yola çıkılarak hazırlanmıştır. Aynı zamanda Bilişim Okulları Zeka Gelişim Olimpiyatları, yeni yetenekler ve hobiler geliştirmeleri konusunda da yol göstericidir.

İlkokulda Zeka Gelişimi ve BİLSEM

İlkokul seviyesinde düzenlenen ve öğrencilerin sahip oldukları yeteneklere göre eğitim almalarını sağlayan BİLSEM sınavları yapılmaktadır. Aynı zamanda zeka gelişimi açısından önemli etkilere sahiptir. Bilişim Okulları tarafından 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine sunulan Zeka Gelişim Şampiyonası içerikleri de BİLSEM sınavlarında baz alınan zeka gelişim testlerine göre şekillendirilmektedir. Zeka oyunları çerçevesinde geliştirilen online deneme sınavı için hazırlıkta bulunurken BİLSEM sorularına da göz atabilirsiniz. Aynı zamanda Ücretsiz deneme sınavı için son başvuru tarihi 15 Ocak!