Aylık Yemek Listesi

Bilişim Eğitim Kurumları olarak,  öğrencilerimizin huzurlu bir okul ortamında vakit geçirmeleri bizler için önemli. Bu sebeple okulu severek mutlu anlar paylaşmaları amacıyla çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu huzur ortamının sağlanmasının başında da öğrencilerimize sağladığımız güvenli okul ortamı anlayışımız gelmektedir. Güvenli okul ve güvenli eğitim içerisinde pek çok farklı kollara ayrılmaktadır. Bunlardan biri de öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlamaktır. Bilişim Koleji Ankara’da özel okullar arasında en iyi kolejler içerisinde yer almakta. Aynı zamanda öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlamaktayız. Okulda beslenme doğru ve sağlıklı olduğunda, öğrencilerin başarılarının da olumlu yönde etkilendiğinin bilinciyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Öğrenciler İçin Sağlıklı Beslenmenin Önemi Nedir?

Dengeli ve sağlıklı beslenme öğrencilerin gelişimleri açısından önem taşımaktadır. Gelişim çağında olan çocukların yetersiz beslenmeleri, büyümenin durmasına ya da yavaşlamasına yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda çocukların boylarının kısa olması, güçsüz kalma ya da çabuk hastalanma gibi fizyolojik sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Sağlıksız beslenme çocuklarda sadece yetersiz gelişime neden olmamaktadır. Aşırı kilo gibi farklı durumlara neden olabilmektedir. Özellikle ileri ki dönemlerde şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve kalp damar hastalıkları ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle çocukların özellikle okul içerisindeki beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
en iyi kolejler Güvenli Okul, Ankara'da özel okullar, en iyi kolejler, okulda beslenme, en iyi özel okullar, yemek listesi, okul yemekhanesi, kantin, sağlıklı beslenme
Sağlıklı bir yaşam geçirme ve okul derslerindeki başarının artmasında öğrencilerin, çocukluk döneminden itibaren dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekmektedir. Ankara’da özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji olarak, öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerini önemsemekteyiz.

Dengeli Beslenmenin Başarıya Etkileri

Sağlıklı beslenme, öğrencilerin ders başarıları üzerinde de etkili olmaktadır. Güne iyi bir kahvaltıyla başlayan ve öğle yemeğinde yeterli beslenen öğrencilerin algı düzeyleri çok daha yüksek olmaktadır. Yetersiz beslenen öğrencilerde ise dikkat süresinin kısalması, davranış bozukluğu ve öğrenmede güçlükler yaşanmaktadır. Dikkat dağınıklığı yaşayan öğrenciler, ders konularını anlamamakta ve bu nedenle başarılarında azalma gözlenmektedir. Düzenli beslenmeyen çocuklarda ders başarısının düşmesinden dolayı okula gitmede isteksizlikle karşılaşılabilmektedir. Buna bağlı olarak da öğrencilerin okul devamsızlıklarında artma olmaktadır. Tüm bunlara bağlı olarak hem ev hem de okul içerisinde beslenme çok önemlidir.

• Çocukların sağlıkları açısından olumsuz etkileri olan asitli içecek gibi gıdalar kantinlerimizde satılmamaktadır.
  • Yemekhane ve kantinlerimizde hijyene özen gösterilmektedir
  • Yemekhanede hazırlanan gıdaların kalori değerleri, gelişim çağında olan çocukların bir günde olmaları gereken toplam değerlere bağlı olarak hazırlanmaktadır.

Bilişim Kolejinde Sağlıklı Beslenme

Ankara’da özel okullar içerisinde en iyi kolejler arasında ön plana çıkan Bilişim Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamaları desteklenmektedir. Bu amaçla yürüttüğümüz okulda beslenme çalışmalarında yemekhane ve kantin düzenlemesine önem verilmektedir. Hijyen kurallarının en üst seviyede tutulduğu kantin ve yemekhanede öğrencilerin sağlıklı bir şekilde beslenmeleri sağlanmaktadır.
  • Ev yapımı hamburger gibi çocukların sevdikleri yemekler, sağlıklı bir şekilde hazırlanarak onlara sunulmaktadır.
  • Yemekhanede hazırlanan yemeklerin yanında çocukların sağlıklı gelişimlerini destekleyecek ayran gibi içeceklerle birlikte farklı meyveler sunulmaktadır.
  • Menülerde mevsimine uygun sebze ve meyve kullanımına dikkat edilmektedir.
  • Pişen tüm yemekler, Sağlık Bakanlığı Yönetmeliklerine uygun olarak 72 Saat süreyle numuneleri alınarak saklanmaktadır.
  • Kullanılan gıda ürünleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları Enstitüsü kalite belgelerine sahip en kaliteli ürünlerden seçilerek satın alınmaktadır.
  • Yemekler hijyen kurallarına uygun araç ve gereçlerle Bilişim Koleji mutfağında yapılmaktadır.
  • Ankara’da özel okullar arasında yer alan Bilişim Kolejinde hazırlanan aylık menüye uyulmakla birlikte gerekli görülen durumlarda Yönetimin onayı ile değişiklik yapılabilmektedir.
  • Yemek listemiz Diyetisyen Sibel ÜNVER tarafından hazırlanmaktadır.
  • Servis edilen hiçbir üründe tatlandırıcı, bulyon gibi katkı maddeleri kullanılmamaktadır.

Ankara kolejleri içerisinde en iyi özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji Eğitim Kurumları olarak, çocuklarınızın beslenmesine gösterdiğimiz özeni sizinle paylaşılmaktadır. Aylık olarak yenilenen yemek listesini inceleyebilir, çocuklarınızın okul döneminde gün içerisinde yiyecekleri yemekleri kontrol edebilirsiniz.