Bilişim Koleji|En Başarılı Özel Okullar - Beyin Gelişiminde Sevginin Gücü - Bilişim Koleji

Beyin Gelişiminde Sevginin Gücü

Bebeklerin ilk yıllarında içerisinde bulundukları sevgi ortamı beyin gelişimleri üzerinde etkilere sahiptir. Bu etkiler, gelecek dönemde hem duygusal açıdan hem de fiziksel açıdan kalıcı sonuçlara neden olmaktadır. Ankara özel okulları içerisinde en başarılı özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji Rehberlik Servisi sevginin önemiyle ilgili bir rapor hazırladı. Rapor sevgi ortamında büyümenin, çocuklar üzerindeki kalıcı etkileri hakkında bilgi vermekte.

Dünyaya geldikten sonra anne karnındaki güvenli ve sıcak ortamdan uzaklaşan bebekler, onlar için tamamen yabancı olan bir çevreyle karşılaşırlar. Bu dönem içerisinde gereksinimlerinin tam olarak karşılanması çok önemli olmakla birlikte bebekler, sürekli olarak anne karnındaki rahatlığı ararlar. Bu nedenle bebeklerin sinir sistemlerinin gelişimi üzerinde de ilgi, sevgi ve bakım önem taşır.

Hem bebeklik döneminde hem de çocukluk dönemi içerisinde sinir ve beyin sistemlerinin gelişimi açısından çocuğa, sevgi ve ilgi gösterilmesi gerekir. Özellikle bebeklik ya da çocukluk dönemlerinde yaşanan olumsuz durumlar ya da stres, çocuğun gelişim sürecinde olan sinir sistemini olumsuz yönde etkiler. Bağışıklık ve duygulanım sistemleri, yaşanan stres ve durumlardan etkilenerek çocukların fiziksel açıdan hastalanmalarına da neden olabilir. Tüm bunlardan dolayı Ankaranın en iyi kolejleri arasında yer alan Bilişim Koleji yetkilileri ebeveynleri, çocuklara yaklaşımları konusunda uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.

Sevgisizlik Beyin Gelişimini Engelliyor

Bebeklere gösterilen şefkat ve ilgi kadar onlarla, ilgilenen kişilerin psikolojik durumları da oldukça önemlidir. Hırçın, huzursuz, gergin, baskıcı gibi özelliklere sahip olan ebeveynler de çocuklarda ileri ki dönemlerde nörolojik problemlerin görülmesine neden olabilir.

Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimi için güvenilir ve besleyici ilişkilere ihtiyacı vardır. Hamilelik süreci içerisinde her şeyin yolunda gitmesi, tek bir hücre yapısının sürekli ve hızlı bir şekilde büyümesi insanı oluşturur. Bu büyüme sürecinde bebeklerin sinir sistemlerinin gelişimi önemli açıdan tamamlanmış olur. Ancak bebeklerin beyin gelişimleri doğumdan sonraki süreç içerisinde de devam eder.

Bebek anne karnındayken yaşanabilecek olumsuz durumlar, sorunlar, genetik problemler ya da enfeksiyonlar gibi gelişmeler sonucunda bebeğin beyin gelişimi etkilenebilir.  Doğum sonrasındaki zaman diliminde de beyin gelişiminin sürmesi, beynin belli bir şekilde kendisini onarabilmesi bebek dünyaya geldikten sonra sosyal çevresiyle olan etkileşimlerini önemli kılar.

Bebekler doğdukları ilk anda beyin fonksiyonlarının tamamı henüz gelişimini tamamlamamıştır. Bu fonksiyonların tamamen olgunlaşması bazı bölümlerde 20’li yaşlara kadar devam eder. Bu nedenle gelişimin düzgün bir şekilde tamamlanabilmesi için doğum sonrasındaki süreçte de uygun ortamların sağlanıyor olması gerekir. Anne ve baba, doğru eğitim ve sağlıklı çevre çocukların beyin gelişimlerinin düzgün bir şekilde devam etmesinde önemlidir.

Ankaranın en iyi kolejleri arasında yer alan Bilişim Koleji yetkililerine göre, anne ve bebek arasında kurulan sağlıklı iletişim çocuğun beyin gelişimini büyük oranda etkiler.

Bebeğin beyin gelişimi açısından en önemli etken anne ve bebek arasındaki bağdır. Bu bağı kurabilen ve sürdürebilen bebeklerin gelişimleri daha iyidir. Bebeğe karşı gösterilen besleyici dokunuşlar, bebeklerin büyüme hızını destekler. Çocukların hissettikleri güvenli ortam onları, stresin zararlı etkilerinden korur. Beyin gelişimi açısından erken dönemde gerçekleşen sosyal ve duygusal deneyimler, ileri ki süreçte yaşanacak entelektüel deneyimler kadar büyük önem taşır.

Beyin, doğumla bütün gelişimini tamamlayan ve bilgi depolama görevini yapmaya hazır olan bir organ değildir. Genç erişkinlik çağının başlarına kadar devam eden gelişim süreci, hassas dönemleri olmakla birlikte kendisini onarabilen ancak bazı olumsuz durumlar sonucunda onarımı mümkün olmayan bir organdır.

Duygusal açıdan yoksunluk yaşayan çocukların beyin yapıları yeteri kadar gelişim gösterememektedir. Beynin yeteri kadar büyüyememesi durumlarında daha küçük beyin yapısına sahip çocukların; şiddet suçlarına karışma, uyuşturucuya bağımlı olma, işsiz kalma ihtimalleri de daha yüksektir.

Annenin ihmali çoğaldıkça çocukta kalan izler de o kadar belirgin olur. Özellikle bebeklik döneminde anne ve babayla bağ kuramayan çocuklar, başkalarıyla da anlamlı ilişkiler kurarken zorlanırlar. İlgisizlik sonucunda beyinleri yeteri kadar gelişemeyen çocuklar, kendi çocuklarına da benzer davranışları sergiler.

En başarılı özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji Rehberlik Servisi, çocuklarda ihmal ya da istismarın beyin gelişimleri üzerinde uzun süreli etkiler oluşturabileceğini açıkladı.

Ankaradaki en iyi özel okullar sıralamasıBebeklik döneminde annesinin yoğun sevgi ve şefkatiyle büyüyen çocuklar daha zeki olmakla birlikte, ilgiyle büyüyen çocukların öğrenme becerileri de daha yüksek olmaktadır.

Ankaradaki en iyi özel okullar sıralaması içerisinde üst sıralarda yer alan Bilişim Koleji yetkilileri, çocukların gelişimleri açısından anne ve babaların çocuklarına yeteri kadar ilgi ve sevgi göstermesi gerektiğini belirtti.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download samsung firmware
Premium WordPress Themes Download

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.