Güvenli eğitim güvenli okul ortamıyla sağlanabilir. Ankara da ve Ankaradaki kolejler arasında özel okullar Ankara arasında en iyisi Bilişim Koleji

Güvenli Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır!

Dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, her ebeveyn için vazgeçilmez bir unsurdur. Kolej seçimi yapılırken birçok noktaya dikkat edilmektedir. Okullarda başarı ve mutluluğu oluşturan etmenlerin başında ise, eğitim kadar ’’güvenlik’’ kavramı da önemli bir yer tutmaktadır. Bu noktada güvenli eğitim kavramı önem kazanmaktadır. Bunun nedeninde, güvenli bir okul olmadan sağlıklı bir eğitim ve öğretim ortamının sağlanamayacağı gerçeğinde yatmaktadır. Ankara da kolejler arasında  içerisinde yer alan Bilişim Koleji olarak biz, akademik başarımızın yanında huzur dolu bir okul ortamı için de çaba sarf etmekteyiz.

güvenli eğitim,  Ankara da kolejler, kolej seçimi, en başarılı özel okullar, özel okullar Ankara
güvenli eğitim, Ankara da kolejler, kolej seçimi, en başarılı özel okullar, özel okullar Ankara

Birçok veli, kolej seçimi yaparken “güvenli okul iklimi” hususunda titiz davranmaktadır. Çünkü en kıymetli varlıklarımızı, eğitim-öğretim alanlarına bıraktığımızda gözümüzün arkada kalmaması gerekmektedir. Peki, bir özel okul güvenli eğitim verirken çocuğun sadece okulda bulunması gereken saatlerde okuldan ayrılmamasını mı sağlamalıdır? Başta özel okullar Ankara konumunda olmakla birlikte, güvenli iklim ve yaşamı sağlayabilmek için gerekli standartları gerçekleştirmesi gerekmektedir.

• Öğrencisinin okula girdiği andan itibaren takibini yapabilmek,
  • Akran zorbalığı, fiziksel ve psikolojik şiddet, bağımlılık gibi olumsuz olaylara karşı önlem almak,
  • Yemekhane ve kantinde yediği gıdaların sağlıklı; okulun temizliği ve hijyenini sağlamak,
  • Olası basit yaralanma ve kazaların önlemi için okul mimarisinin, fizikî koşullarının güvenlik standartlarına uygunluğunu gözetmek,
  • Okul içinde basit yaralanma, kaza gibi acil durumları ve krizleri yönetebilmek,
  • Tüm okul paydaşlarıyla olumlu bir okul yaşamı sağlayabilmek için gerekli çalışmaları yapmaktır.

Ancak bu ve bunlara benzer şartlar oluşturulduğunda güvenli eğitim ortamı sağlanabilir. Kolej seçimi yapılırken bir okulun bu gibi özellikleri barındırıp barındırmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bilişim Kolejinde Güven Ortamı Nasıl Sağlanmaktadır?

Ankaradaki kolejler arasında en başarılı özel okullar içerisinde yer alan okulumuzun, mimarî tasarımı ve fizikî yapısı güvenlik standartlarına uygun olarak oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz, okul kapısından girdiği andan çıktığı ana kadar kapalı bir kampüs içerisindedirler. Güvenlik kameraları ve görevlilerle okulumuz gözetlenmektedir. Okul kampüs yapımız, kalabalık plânlanmadığından güvenlik görevlilerimizin, çalışanlarımızın, tüm öğretmen ve yöneticilerimizin öğrencilerini ve velilerini tanıması, güvenliği en üst seviyeye çıkarmaktadır. Okul yolundaki riskli durumlara karşı güvenliğimizi ise velilerimizi, öğrenci ve öğretmenlerimizi bu konuda bilinçlendirerek; okul servis görevlilerinin duyarlılığını artırarak sağlamaktayız.

Teneffüslerde nöbetçi öğretmenler ve kapalı devre kamera sistemi ile öğrenciler, devamlı takip edilmektedir. Oluşabilecek akran zorbalığı, şiddet vb. olaylarda öğretmenlerimiz, okul rehber öğretmenlerimizle  işbirliği içerisinde  çözmektedir.  Okul içerisinde oluşabilecek yaralanma ve kazalarda ilk yardım konusunda eğitim almış, sertifikalı öğretmen ve personellerimiz, ilk müdahaleyi hızlı bir şekilde yapıp en yakın sağlık kuruluşuna öğrencilerimizi götürmektedir. Yaşanan istenmedik durumla ilgili velilerimize bilgi zamanında ve detaylı olarak verilmektedir. Ankaradaki kolejler arasında güvenli eğitim anlayışıyla hareket edilen şubelerimizde, öğrencilerimizin motivasyonları tam olarak sağlanmaktadır.

Çocuklarımızın özgüvenli, barışçıl, özgür bir iklimde sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmeleri için eğitim-öğretim yılı içerisindesin de yapılan etkinlik ve çalışmalarla öğrencilerin öğretmenlerini sevmeleri, okula kaygı ve endişe duymadan, sevinçle gelmeleri sağlanmaktadır. Okulunu ve öğretmenlerini seven öğrenciler daha sonra bu sevgiden aldıkları güvenle kendilerini daha güzel ifade edebilir ve okul içi, okul dışı yapılacak bütün çalışma ve sorumluluklarda rahatlıkla görev alabilirler.

Özel okullar Ankara da kolejler içerisindeki okulumuzun, kantin kontrolleri düzenli olarak yapılmaktadır. Çocuklara, sağlıklarına zararlı hiçbir ürün satılmamaktadır. Okul yemekhanesinde ise okul yönetiminin kontrolü ve onayıyla çıkan yemekler, uzman diyetisyenler tarafından takip edilmektedir. Eğitim-öğretim yılı boyunca okul ortamımızın ve paydaşlarımızın temiz, sağlıklı ve hijyenik olmasına odaklanılmaktadır.

2 Yorumlar

Bursluluk Başvuru

En Başarılı Özel Okul Bilişim Koleji

İngilizce eğitim veren kolejler içinde en iyi özel okul olan okulumuz,  Ankara özel okullar listesi içerisinde zirveye yerleşen ve öğrencilerin kalabalıklar içerisinde kaybolmasına izin vermeyen bir kurumdur. Bursluluk sınavları sayesinde öğrenci başarısının karşılığını alabildiğiniz eğitim-öğretim yuvamız, LGS ve YKS başarısı en yüksek olan okuldur.