Bilişim Koleji|Bilişim'de Okul Öncesi Eğitim - Kreş ve Anaokulu Eğitimi - Bilişim Koleji

Bilişim’de Okul Öncesi Eğitim

Okul öncesi eğitim döneminde çocuklar ilkokula hazırlanırlar. Bunun dışında; paylaşmanın ve dayanışmanın önemini kavrarlarken, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Eğitimin ilk adımı olan okul öncesi eğitimin başarılı kreşler tarafından verilmesi, çocuklarımız için son derece önemli bir konudur.

Bilişim Eğitim Kurumları olarak okul öncesi eğitimde öncelikli amacımız; çocuklarımızın  fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine destek vermek; düzenli ve sağlıklı bir ortam içinde toplumun geleneklerini ve kültürel özelliklerini de dikkate alarak eğitim almalarını sağlamaktır.

Bilişim Koleji olarak, Ankaradaki anaokulları arasında getirdiğimiz yeniliklerle fark yaratmaktayız. Öğrenci merkezli etkinlik ve çalışmalarımızda yaş gruplarını baz almaktayız. Çocukların yaş grupları ve dikkat süreleri baz alınarak küçük kas ve büyük kas gelişimini destekleyici, eğitim ve öğretim odaklı çalışmalar yapmaktayız. Çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirebilecekleri daha çok oyunlarla onları araştırma ve keşfetmeye yönelik etkinlikler gerçekleştirmekteyiz.

Okul öncesi eğitim döneminde; çocuğun grup içine katılması, sağlıklı ilişkiler kurması, kültürel değerlerine sahip çıkması, sosyalleşmesi gibi olgular gelişmektedir. Çocukların geleceği açısından son derece önem taşıyan okul öncesi eğitimin, en başarılı okullar tarafından verilmesi bu nedenle gereklidir.

en başarılı okullar

Kreşler Arasında Öne Çıkaran Çalışmalar

Birçok anaokulunda verilen eğitimlerin aksine, her ders kendi alanında deneyimli ve uzman branş öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

Branş derslerimizin yanı sıra birçok kreşler içerisinde bizi ön plana çıkaran çalışmalar yürütmekteyiz.

• Okuma yazma etkinliği,
  • Sanat etkinliği,
  • Müzik etkinliği,
  • Oyun etkinliği,
  • Fen ve matematik etkinliği,
  • Türkçe dil etkinliği,
  • Serbest zaman etkinlikleri yaptığımız çalışmalardan bazılarıdır.

Uyguladığımız okul öncesi eğitim etkinlikleri içerisinde, ilkokula hazırlık grubunda farklı çalışmalarla öğrencilerimizi okul hayatına hazırlamaktayız. Birinci sınıf kayıtları ile artık anasınıfı olmayacak olan öğrencilerimiz için çeşitli çizgi çalışmaları, rakamları görsel olarak tanıyabilme ve yazabilmelerine yönelik etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal anlamda ilkokula hazırlanmalarını da yapılan farklı çalışmalarla desteklemekteyiz.

Okul Öncesi Eğitimde Ezber Bozan Yaklaşımlar

Okul öncesi eğitimde, çeşitli değerlere öncelik vererek bazı davranışları geliştirmeyi hedefleyen Montessori  yaklaşımına yönelik çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

Temeli bireysel eğitime dayanan Montessori yaklaşımıyla, öğrencilerimizin gelişim süreçlerinde önlerindeki engelleri kaldırarak, onları desteklemekteyiz. Çocuklarımıza araştırma, deneme, hatalar yapma imkanı vererek, onları geleceğe hazırlamaktayız. Yaptıkları hataları kendi kendilerine düzeltebilmeleri için fırsatlar tanıyarak özgüven gelişimlerini sağlamaktayız. Öğrencilerimizin ezber kaygıları olmadan, öğretilecek olan bilgileri onların anlayabileceği düzeyde birtakım yöntem ve materyallerle somutlaştırmaktayız. Ankaradaki anaokulları arasında yürüttüğümüz farklı çalışmalarla öne çıkmaktayız.

Benimsediğimiz yaklaşımla, çocuklarımıza kendilerini ifade etme ve dünyayı değerlendirme özgürlüğü tanımaktayız. Bu yaklaşımla benimsediğimiz öğretmenin ve öğrencinin yaratıcı potansiyelini ön plana çıkarma sürecini birinci sınıf kayıtları ile de devam ettiriyoruz.

Öğrencilerimizin gelişimini ve yaratıcılığını destekleyecek çalışmalar yürütmekteyiz. Etkinliklerimizi onları; aktif, bağımsız, yaratıcı, gözlemci ve zihinsel potansiyelini kullanabilen bireyler olarak yetişmelerine yönelik hazırlamaktayız.

Verdiğimiz okul öncesi eğitim hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki video üzerinden ulaşabilirsiniz.

Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy free download
download samsung firmware
Download Nulled WordPress Themes

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.