Bilişim Koleji öğrencileri Pi günün kutladı. Öğrenciler matematiğin gizemli sayısı olan Pi sayısını, Pi günü kabul edilen 14 Mart tarihinde çeşitli etkinliklerle tanıdılar. En iyi özel okullar arasında olan Bilişim Koleji öğrencileri yaptıkları etkinliklerle Pi Gününde hem eğlendiler hem de öğrendiler.
Matematik öğretmenlerinin öncülüğünde düzenlenen Pi gününde öğrencilerimiz hem güzel vakit geçirirken hem de Pi sayısını keşfettiler. Kolej okulu olarak öğrenci merkezli öğrenmenin ve çoklu zeka sisteminin bir parçası olarak gerçekleştirilen çalışmalarla bilgiler kalıcı hale getirildi. Öğrenciler kendi topladıkları bilgilerle farklı etkinlikler gerçekleştirdiler.
Etkinliklerde Kolej Okulu Farkı
Bilişim Koleji öğrencileri Pi Gününde yaptıkları etkinliklerle Ankara kolejler arasında farklarını ortaya koydular.
Öğrencilerimiz, Uluslararası Pi Günü’nde pastalar kesip şarkılar söyleyerek eğlenceli anlar yaşadılar. Pi ile ile ilgili yaptıkları çeşitli çalışmalardan bir pano hazırlayan Bilişim Koleji öğrencileri, aktif öğrenme ile konuları kalıcı olarak öğrendiler.
En başarılı özel okullar listesinde yer alan Bilişim Koleji olarak öğrencilerimizin gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapmaktayız. Pi Gününde de alanında uzman matematik öğretmenlerimiz hazırladıkları sunumlarla öğrencilerimize Pi’yi tanıttılar. Pi’nin tarihsel gelişimi ve bulunuşuyla ilgili bilgi veren öğretmenlerimizi öğrencilerimiz, etkin bir şekilde dinleyerek birçok yeni bilgi öğrendiler.

Pi Nedir?
En iyi özel okullar içerisinde yer alan Bilişim Kolejinde öğrenciler, Pi sayısını tarihi gelişimi içerisinde yeniden keşfettiler. Geçmişi Mısırlılara dayanan Pi sayısının, 3500 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. Mısırlılar savaşlarla geçen uzun yıllar sonucunda, kullandıkları iki tekerlekli savaş arabalarının tekerleklerinin ortaya çıkardıkları sorunlar için çözüm ararlarken Pi sayısını elde etmişlerdir. Mısırlılar Pi’yi 3,1/7 olarak hesaplarlarken bu değer M.Ö. 1650 yılında Ahmes adlı bir katip tarafından kayıtlara geçirilmiştir.
Tarihsel süreç içerisinde ise yeni hesaplamalarla Pi sayısı değişikliğe uğramıştır. M.Ö. 4. yüzyılda Archimedes, kullandığı 96 köşeli çokgen üzerinde yaptığı çalışmalarla Pi’yi 3,10/71 ile 3,1/7 arasında hesaplamıştır. Aradan geçen yaklaşık iki yüzyıl sonra Hint Arbhyata Pi’yi 3,1416 olarak kullanmıştır.
1947 yılında yapılan çalışmalar sonucunda ise Pi sayısının 808 basamağı doğru bir şekilde hesaplarken, 1999 yılına gelindiğinde ise Tokyo Üniversitesi 206,158,430,300 basamağını bulmuştur.
Pi sayısı, matematiksel sabitler içerisinde küresel anlamda en çok etki oluşturanıdır. Bilişim Koleji öğrencileri de okul bahçelerinde Pi figürü oluşturarak bu etkiyi ortaya koydular.
Pi sayısıyla ilgili ilginç bir tesadüf ise ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın da 14 Mart 1879 tarihinde doğmuş olmasıdır.
En başarılı özel okullar arasında olan Bilişim Kolejinde, Pi Günü yapılan etkinliklerle öğrencilerimiz tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı. Aktif ve öğrenci temelli çalışmalarımızla Ankara kolejler içerisinde öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemeye devam etmekteyiz.