Bilişim Koleji|Teknoloji Bağımlılığı - Çocuğunuz Teknoloji Bağımlısı Mı ? - Bilişim Koleji

Çocuğunuz Teknoloji Bağımlısı Mı ?

Teknoloji alanında yaşanan hızlı değişimler sonucunda çocuklar dijital çağ içerisinde doğuyorlar ve gelişimlerini sürdürüyorlar. Teknoloji doğru kullanım sağlandığında birçok iyi yanı içerisinde barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi olarak da bilgiye ulaşımı kolaylaştırmış olması gösterilebilir. Ancak yanlış veya fazla internet kullanımı farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle son dönemlerde sıkça karşımıza çıkmakta olan teknoloji bağımlılığı bu sorunların başında gelmektedir. Teknolojinin doğru kullanılması ve algılanması da ancak ailede ve en başarılı okullar arasından kaliteli okul, kaliteli anaokulları ya da kreşler tarafından verilecek eğitimle sağlanabilir.

Teknoloji Bağımlılığı Nedir ?

Teknoloji insan hayatına ciddi manada kolaylıklar sağlamaktadır.  Ancak kişinin kontrolünü kaybetmeden teknolojiyi kullanıyor olması gerekmektedir. Ölçüsüz ve sınırsız teknoloji kullanımı kişiye ciddi zararlar verebilmekte. Teknolojinin zararları açısından bilgilenmek ve çocukların da ona göre hareket etmesini sağlamak gerekmektedir.

İnternet ve teknoloji bağımlılığında da diğer bağımlılıklarda olduğu gibi, teknolojik ürüne ulaşılamadığında yoksunluk yaşanmaktadır.

teknoloji bağımlılığı nedir

Çocuğunuzun Bağımlı Olduğunu Nasıl Anlayabilirsiniz?

Dijital dünyanın içerisinde doğan çocuklar, teknolojik aletlerle çevrili bir şekilde büyümekteler. Bebeklik döneminden itibaren çeşitli teknolojik araçları kullanarak büyümekteler. Sadece evde değil teknoloji donanımlı okullarla birlikte çocuklar günlerinin büyük bir bölümlerini teknolojiyle iç içe geçirmekteler.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; çocuklar teknolojiye günde ortalama olarak beş saat zaman ayırmaktadır. Çocukların erken yaşta kendi cep telefonlarına sahip olmasıyla ise bu süre belirli bir oranda yükselmekte. Kaliteli anaokulları, kreşler ya da okullar sayesinde çocukların bilinçli bir kullanıcı olmaları sağlanmalıdır.  Akıllı telefonlar, tabletler ya da diğer teknolojik cihazların aşırı kullanımı çocuklar üzerinde olumsuz etkilere neden olur.

Çocukların duygusal ve motor becerilerinin yavaşlamasına sebebiyet verdiği için 2 yaşından önceki çocukların, teknolojik cihazlarla olabildiğince az temasa geçmesinde fayda bulunmaktadır. Çocukların özellikle internetle tanışmasından sonra ise teknolojiyi kullanımları belirli zamanlarla sınırlandırılmalıdır.

Okul çağındaki çocuklar için okul rehberlik servisiyle sürekli olarak irtibat halinde kalınmalıdır. Öğrenci merkezli hareket eden kaliteli okul sistemlerinde çocukların gelişimleri sürekli olarak takip altında tutulur.

Çocuğunuzu iyi bir şekilde gözlemleyerek onun, teknoloji bağımlısı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Nasıl Davranmak Gerekir?

Teknoloji bağımlılığı günümüzde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Böyle bir sorunla karşı karşıya olunduğunda öncelikle bazı önlemlerin alınması gerekmektedir. Ancak çocuğun çok uzun vakitleri teknolojiye ayırdığı ve bu durumun engellenemediği zamanlarda bir uzmana danışılmasında fayda bulunmaktadır.

Doğru yönlendirmelerle çocukların teknoloji bağımlısı olmaları engellenebilir.

Nasıl Davranmamalı?

Çocukların yanlış ve fazla teknoloji kullanımını engellemek için yapılabilecekler olduğu gibi yapılmaması gerekenler de bulunmaktadır.

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download micromax firmware
Download WordPress Themes Free

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.