Bilişim Koleji | Çocuklar İçin Robotik Kodlama Atölyesi - Bilişim Koleji

Çocuklar İçin Robotik Kodlama Atölyesi

Çocuklar için robotik kodlama atölyesi ile öğrencilerimize problem çözme belirleme ve çözme gibi becerilerini geliştirebilme imkanı tanımaktayız. Online robotik kodlama dersleri sayesinde öğrencilerimizin bu alana ilgilerini yoğunlaştırmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak adına Bilişim Koleji olarak Online Robotik Kodlama ve 3D Tasarım eğitimi vermekteyiz.

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik kısaca; elektronik devreleri ve kodlama dillerinden yardım alarak, yapılan robotları istenildiği şekilde hareket ettirmek olarak tanımlanabilmektedir. Öğrencilerimize sunduğumuz online robotik kodlama dersleri, temel düzeyde robotik konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır.

Online Robotik Kodlama Atölyesi Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Bilişim ve kodlama alanında uzman ve deneyimli eğitmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ulaştırılan online dersler ile geleceğin mühendislerini yetiştirmekteyiz. Çocuklar için robotik kodlama atölyesi öğrencilerimizin sınıf seviyelerine göre hazırlanmış içeriklerle eğlenceli vakit geçirerek, Online Robotik Kodlama ve 3D Tasarım öğrenmeleri hedeflenmektedir.

Tamamı görsel kodlama şemaları ile hazırlanmış çeşitli temalardaki haritalar üzerinden, farklı görevleri kodlama mantığı ile yerine getirerek kodlamanın ilk adımlarını atmış olurlar. Uluslararası eğitim çevrelerince kabul görmüş, çocuklar için kodlama etkinliklerinin olduğu “Code.org” platformunda kodlama etkinlikleri öğrencilerimize sunulmaktadır. Buna ek olarak okulumuz tarafından hazırlanan ve her hafta öğrencilere sunulan olan kodlama haritaları ile de bu süreç desteklenmektedir.

3D tasarım eğitimi için de; dünya üzerinde binlerce profesyonel mimarlık ve mühendislik firmasının 3D tasarımda kullandığı programlarının alt yapısını oluşturan AUTODESK yazılımı tarafından çocuklar için hazırlanmış “Tinkercad” 3D tasarım platformu kullanılmaktadır. İlk olarak hazır parçaları birleştirerek bütün bir tasarım oluşturmaları ve ilerleyen süreçte öğrencilerimizin hayal güçlerini kullanarak özgün tasarımlar oluşturmaları hedeflenmektedir.

Robotik Kodlama Atölyesi ve Öğrenilecekler

Çocuklar için robotik kodlama dersleri sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

Online Robotik Kodlama Kulübü İçin Gereksinimler

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11