Bilişim Koleji | ÇOCUKLARDA ETKİLİ ÖĞRENME YÖNTEMLERİ - Bilişim Koleji

ÇOCUKLARDA ETKİLİ ÖĞRENME YÖNTEMLERİ

Bireyin öğrenme alışkanlıkları çocuklukta başlar. Çocuklarda öğrenmenin etkili ve verimli olması yetişkinlik dönemine bir nevi hazırlıktır. Hem iş hem sosyal hayat için çocuklarda etkili öğrenme yöntemlerinin doğru uygulanması oldukça önemlidir. Ancak her çocuğun öğrenme biçimi aynı değildir. Burada en önemli nokta çocuğun yetenek ve algılarına göre en etkili yöntemi seçmektir. Bilişim Koleji olarak önceliğimiz kalıplaşmış ve sıradan eğitimlerle öğrenme yollarını köreltmek yerine çocuklarımızın yeteneklerine göre öğrenme biçimlerini bulmak ve çocuklarımızı bu doğrultuda yönlendirmektir.

Çocuklarda etkili öğrenme yöntemleri öğrenme stillerine göre çocuğun eğitimciler ve ailelerin yönlendirmeleri doğrultusunda şekillenir. Çocuklarda etkili öğrenme yöntemleri tüm duyuların aktive edilmesiyle gerçekleşir. Çocukların okuma, dinleme, görme ve yapma eylemlerini gerçekleştirmeleri yoluyla tüm duyuları çalıştırarak çocuklarda etkili öğrenme sağlanabilir. Bu nedenle kulüplerimiz, sanat etkinliklerimiz, yetenek kazandırma yöntemlerimiz çocukların öğrenmelerini kalıcı hale getirmektedir.

Çocuklarda etkili öğrenme yöntemleri

Çocukları hem başarılı hem de kendini gerçekleştirebilecek bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen kurumumuz sağladığı öğrenci koçluğu, rehberlik hizmetleri ve uzman eğitimcileriyle çocuklarda etkili öğrenme yöntemlerini uygulamakta oldukça başarılı yönlendirmeler yapmaktadırlar. Kurumumuzda uygulanan eğitimlerin en önemli özelliği çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağlamalarıdır. Güncel teknolojiler aracılığıyla çocukların dikkat ve ilgi düzeylerini hedefleyen yöntemler kullanılmaktadır. Kalıcı öğrenmenin gerçekleşebilmesi için bol bol pratik yaptıran oyunlar, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak gibi yöntemler çocukların yeteneklerini keşfetmek ve hayal gücünü geliştirmek için en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Çocuklarda etkili öğrenme yöntemlerini birkaç başlık altında sınıflandırabiliriz.

ETKİLİ ÖĞRENME YÖNTEMLERİ

• Etkili öğrenme yöntemlerinden ilki okullarımızda öğretmenlerin en çok kullandığı, hem işitme hem de görme duyularına hitap eden edinerek öğrenme metodudur. Bu metoda bazen de temas yoluyla dokunma duyusu eklenerek etki artırılır.
  • Çocuklarda etkili öğrenme yöntemlerinden ikincisi ise deneyimsel öğrenme metodu. Bu metod ile önce çocuğa bilgi aktarılır. Çocuk gözlem yapar ve sonrasında kendisi uygulayarak, prova ederek bilgiyi öğrenir. Doğrudan algılayarak ve çocukların aktifliğiyle edindikleri tüm davranışlar hayatlarında kalıcı olarak etki bırakır. Örneğin müzik aleti çalarken çocuğunuz sizi izler. Daha sonra kendisi deneyerek deneyimsel öğrenme gerçekleştirir.
  • Çocuklarda etkili öğrenme yöntemlerinden üçüncüsü olan oyunlarla öğrenmede çocuk oyun oynayarak özellikle hafıza gerektiren bilgileri öğrenmede oldukça başarı sağlar. Eğlenmenin yanı sıra bilgi kaynağı olması bakımından en etkili yöntemlerden biridir. İngilizce gibi dersler çocukların hatırlamakta zorlandığı derslerdir. Bu derse çalışırken renkli küçük kartlara sayıları veya kelimeleri yazarak oyun yoluyla kalıcı öğrenmeye yardımcı olabilirsiniz.
  • Çocukların kalıcı öğrenmelerine katkı sağlaması sayesinde duyular yoluyla öğrenmeyi çocuklarda etkili öğrenme yöntemlerinden sonuncusu olarak sınıflandırabiliriz. Hem duygusal hem zihinsel zekayı çalıştıran bu yöntem duygulara hitap edebildiği için öğrenmeyi kalıcı kılmaktadır. Bu yöntemde en çok görsel materyaller kullanılır. Görsel hafıza etkinleştirilir.

NELER YAPABİLİRİZ?

Sizler de çocukların öğrenmelerini etkili ve kalıcı hale getirmek için çocuğunuzla birlikte geçirdiğiniz vakitleri verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Uygun zamanlar yaratıp çocuklarınızla oyun oynayarak, kitap okuyarak, doğada vakit geçirerek hem çocuğunuzun hayal gücünü geliştirmiş hem yeteneklerini öğrenmesine yardımcı olmuş hem de birlikte kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmiş olabilirsiniz. Okullarda verilen eğitimlerin yanı sıra evde ve sosyal çevrede verilen eğitim çocuklarımızın geleceğinin şekillenmesinde önemli bir etkendir.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
udemy free download
download coolpad firmware
Download Premium WordPress Themes Free

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11