Bilişim Koleji|Çocukları Bekleyen Tehlike: Dijital Unutkanlık- Özel Okullar - Bilişim Koleji

Çocukları Bekleyen Tehlike: Dijital Unutkanlık

Teknolojinin gelişimi ve internetin hızlı yayılımıyla insanların sahip oldukları alışkanlıklar da değişime uğramaktadır. 10 sene gibi kısa bir süre içinde dahi insanların tutum ve davranışlarında pek çok değişiklik yaşanmıştır. Teknoloji ve internet doğru kullanıldığı takdirde insanların hayatını büyük oranda kolaylaştırmaktadır. Ancak yanlış kullanım istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Özellikle de çocukların internet ve teknoloji kullanımları gözetim altında gerçekleştirilmeli ve çocuklar doğru bir şekilde yönlendirilmelidir. Ankara özel okullar listesi içerisinde kaliteli okul bilinciyle hareket eden Bilişim Koleji, internetin yanlış kullanılması durumunda özellikleri gençleri ve çocukları bekleyen “Dijital Unutkanlık” tehlikesine dikkat çekmektedir.

kaliteli okul, dijital unutkanlık, Ankara özel okullar, özel okul, akıllı telefon, ankara özel okul, ankara özel okullar, ankara özel okullar listesi

Dijital Unutkanlık Nedir?

Akıllı telefonların varlığı ve hayatımızı hızlı bir şekilde kaplaması, sahip olduğumuz pek çok alışkanlığın da değişime uğramasına neden olmaktadır. İnternetin telefonlara taşınması, bilgiye olan hızlı ve kolay erişim hayatın bir noktada yeni baştan şekillenmesine yol açmıştır.

Akıllı telefonların insan hayatına yerleşmesiyle insanların yerine arama yapmaya, insanların yerine ajanda tutmaya ve pek çok bilgiyi saklamaya başlamışlardır.

kaliteli okul dijital unutkanlık

Çoğu kişi en yakın çevresindeki bireylerin telefon numarasını dahi bilmemektedir. Kaliteli okul arasında olan Bilişim Koleji, bu gibi durumların ortaya çıkarmakta olduğu Dijital Unutkanlık için uyarılarda bulunmakta.

Dijital Bunamanın Nedenleri Nelerdir?

Özellikle çocuk ve gençlerin ellerinden tablet ve telefonları hiç düşürmemeleri, bağımlı derecesinde internette vakit geçirmeleri; dijital bunamanın temellerini oluşturmaktadır.

İnternet, akıllı telefon veya tablet kullanımı ve video oyunlarının fazla olduğu kişilerde dijital unutkanlık gözlenmektedir. Bu nedenle de bu sorunun en fazla karşılaşıldığı grup çocuk ve gençler olmaktadır.

dijital unutkanlık ankara özel okullar

“Beni Hatırla” Ve Dijital Unutkanlık

Hemen hemen her internet kullanıcısının sıklıkla tercih ettiği “beni hatırla” seçeneği, dijital unutkanlığın başlıca sebepleri arasında yer almaktadır. Dijital cihazlara olan güven ve bilgilerin kaybedilmeyeceğine olan inanç, kişilerin kendi bilgilerini akıllı cihazlarda saklanma yolluna itmektedir. Bu da kişilerin bellekleri üzerinde problem yaratmaktadır.

Kalıcı bir hafıza elde etmekteki en etkili yol, eski bilgilerin tekrar çağrılması yani hatırlanmasıdır. Ancak internet üzerinden tekrar ve tekrar aynı bilgilerin aranması, insan belleği üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmamaktadır.

Dijital Unutkanlığın Belirtileri Nelerdir?

Günlük hayatta karşılaşılan unutkanlıkların genel olarak nedenini dijital unutkanlık oluşturmaktadır. Özellikle gençlerde karşılaşılan unutkanlıkların sebebi bu olmaktadır. Unutkanlıkla birlikte gözlenen uyku bozukluğu, konsantrasyon bozukluğu veya depresyon gibi rahatsızlıkların sebebi de dijital unutkanlık olabilmektedir.

Ankara özel okul ve özel okullar

Ankara özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji, öğrencileri dijital unutkanlık konusunda uyarılarda bulunurken; hafızayı güçlendirecek egzersizlere dikkat çekmektedir.

kaliteli okul ve dijital unutkanlık
  • Daha önce de bahsedildiği gibi hafızayı güçlü kılmanın özelliklerinden birisi de eski bilgilerin tekrar çağrılmasıdır. Herhangi bir bilgi için arama motorlarına başvurulmadan önce hafızanın iyice yoklanması hafızayı güçlendirmektedir.
  • Düzenli yaşamak da hafızayı güçlendiren bir yöntemdir. Özellikle gece uykusunu iyi bir şekilde almak ve güne dinç bir şekilde başlamak unutkanlığın önüne geçmektedir. Bununla birlikte gündüz uykularının da hafıza üzerindeki olumlu etkileri bilinmektedir.
  • Yaşanılan anı kalıcı hale getirmek için fotoğraf çekmek iyi bir yöntem gibi düşünülse de o anda bulunulması açısında hafızada kalıcı olmamaktadır. Bu nedenle fotoğraf çekmek yerine anda kalmak ve anı yaşamak da hafızayı güçlendirmektedir.
dijital unutkanlık

Dijital Unutkanlığa Karşı Yapılabilecekler

• Düzenli olarak kitap okumanın pek çok faydasının olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu yararlarından bir tanesi de hafıza güçlendirmektir. Gün içerisinde internette geçirilen zaman dikkate alındığında, kitap okumanın hafıza üzerindeki önemi tekrar ortaya çıkmaktadır.
  • Herhangi bir bilgi ya da yaşanılan bir olayı hatırlamak için görsel olarak akılda canlandırma yapmak da hafızayı güçlendiren bir yöntemdir. Özellikle de kaybedilen eşyaların yerlerini hatırlarken kullanılabilecek geriye sarma egzersizi, hafıza üzerinde son derece etkili olmaktadır.
Ankara özel okul ve özel okullar
  • İsimleri hatırlayabilmek ve yüzleri tanıyabilmek günümüzdeki pek çok insan için zor bir durum olabilmektedir. Bu nedenle tanışılan her yeni insana ismiyle hitap etmeye çalışmak, hafızayı güçlendirici bir etkiye sahiptir.

Ankara özel okullar listesi arasında kaliteli okul bilinciyle çalışmalarına devam eden Bilişim Kolejinde öğrenciler, farklı aktivitelere yönlendirilmektedir. Böylece öğrencilerin akıllı cihazlarla geçirdikleri sürenin azaltılması hedeflenmektedir.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download
download lava firmware
Download Nulled WordPress Themes

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.