Bilişim Koleji | Ebru Atölyesi - Online Ebru Kulübü Dersleri - Bilişim Koleji

Ebru Atölyesi

Türk geleneksel sanatları arasında yer alan Ebru sanatı, suda renklerin yüzdürülmesiyle elde edilen resimlerdir. Elde edilen görsellerin hiçbirinin bir diğerine benzemediği bu görsel çalışmaların öğrencilerin gelişimleri üzerinde de farklı katkıları bulunmaktadır. Bilişim Koleji olarak, online ebru atölyesi dersleri ile ev ortamında da öğrencilerimizin eğlenirken öğrenebilmelerini ve kendilerini geliştirebilmelerini desteklemekteyiz.

Ebru Sanatı Nedir?

Ebru sanatı, suyun üzerine renkli boyalarla resim çizme sanatı olarak da tanımlanabilir. Ebru teknesinin içerisine yoğunlaştırılmış su doldurulur ve suyun üzerine istenilen renkte boyalar damlatılır. Bir fırçadan yardım alınarak, kişinin iç dünyasından da yola çıkılarak, çeşitli çizimler yapılır ve bunlar ebru için hazırlanan özel kağıtlara dikkatli bir şekilde çıkarılır.

Türk geleneksel sanatları içerisinde önemli bir role sahip olan ebru sanatı, öğrencilerimizin rahatlamasında ve stresten uzaklaşmasında da yardımcı olur.

Ebru Sanatının Faydaları Nelerdir?

Özellikle konsantrasyonu çabuk dağılan çocukların daha uzun süre dikkatlerini toplamalarında yardımcı olur. Renklerin ve suyun hareketlerine dikkatlerin yoğunlaşması sayesinde öğrencilerimizin konsantrasyon seviyelerinde artış gözlenir.

Öğrencilerimiz o anda hissettiklerini, düşündüklerini ve duygularını renk ve şekillerle yansıtırlar. Böylece bir anlamda öğrencilerimizin arınmasını sağlar.

Online Ebru Atölyesi ve Öğrenilecekler

Online ebru kulübü dersleri sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

Online Ebru Atölyesi İçin Gereksinimler

Online Ebru Kulübü İçerikleri

1. Ebru sanatının tanımı, kökeni amacı ve  tarihçesine değinilir.
  2. Ebru sanatında kullanılan malzemeler, renkler  ve renklerin kullanılışı, tekne materyalinin hazırlanışı ve tekne ayarı yapılır.
  3. Battal ebru nedir tarz – kadim battal serpmeli battal nedir anlatılır ve çalışmalara başlanılır.
  4. Hafif ebru ve gel-git ebru nedir ve yapılışı nasıldır anlatılır.
  5. Hatib ebru nedir ve çeşitleri nelerdir işlenir.
  6. Geleneksel ebru sanatımızda çiçek formları nelerdir anlatılır.
  7. Geleneksel ebru sanatımıza ait lale ebru yapımına geçilir ve 1’er çalışma yapılır evde ekstra 1’er tane yapmaları istenir.
  8. Geleneksel ebru sanatımıza ait karanfil yapımına geçilir, ve 1’er çalışma yapılır evde ekstra 1’er tane yapmaları istenir.
  9. Geleneksel ebru sanatımıza ait sümbül yapımına geçilir, ve 1’er çalışma yapılır evde ekstra 1’er tane yapmaları istenir.
  10. Çiçekli ebrularımıza ait özgün kendi yorumlarını katarak neşeli, renkli bir çalışma yapılır.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11