Bilişim Koleji Bursluluk Sınavı için Sınav Esnasında Uyulması Gereken Sınav İçeriği ve Kuralları bulunur Özel Okul Bursluluk Sınavları Soruları çözülebilir.

Bursluluk genel şartlar ve sınav sonuçları doğrultusunda gerçekleşen süreç hakkında bilgilendirme aşağıdaki gibidir.

genel şartlar

• Bilişim Eğitim Kurumlarının burs oranları, bursluluk sınav sonuçları doğrultusunda  %20 ile %100 aralığındadır.
  • Burs komisyonu tarafından belirlenen burslu öğrencilerin burs hakları ancak disiplin cezası almaları ve sınıf tekrarı halinde iptal edilir.
  • Öğrenim hayatında disiplin cezası alan ve sınıf tekrarı yapan öğrenciler, sınavda başarılı olsalar dahi burs hakkı elde edemeyecektir.
  • Burs alan öğrencinin ise Bilişim Kolejinde okuduğu dönemde disiplin cezası alması ve sınıf tekrarı yapması halinde de bursu iptal edilecektir.
  • Bursluluk Sınavına 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıflarındaki tüm öğrenciler katılabilir. Bursluluk sınav sonuçları ile alınan burs bir sonraki sınıfta kullanılmaya başlar.
  • Sorular, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kazanımlarına uygun olarak hazırlanacak ve bireysel (bilişsel, sosyal ve kültürel) olgunluk düzeylerine göre sorulacaktır.

Portal

En Başarılı Özel Okul Bilişim Koleji

İngilizce eğitim veren kolejler içinde en iyi özel okul olan okulumuz,  Ankara özel okullar listesi içerisinde zirveye yerleşen ve öğrencilerin kalabalıklar içerisinde kaybolmasına izin vermeyen bir kurumdur. Bursluluk sınavları sayesinde öğrenci başarısının karşılığını alabildiğiniz eğitim-öğretim yuvamız, LGS ve YKS başarısı en yüksek olan okuldur.