Bilişim Koleji|Kaliteli Çalışmada Günlük Programın Önemi - Bilişim Koleji

Kaliteli Çalışmada Günlük Programın Önemi

Belirli bir ders programı oluşturmak ve ona bağlı kalarak çalışmaları yürütmek çoğu öğrenci için sıkıcı olarak görünebilmektedir. Ancak zamanın doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi ve düzenli çalışma açısından günlük program hazırlamak önem taşımaktadır.

Ders Programı Hazırlamanın Önemi

Özellikle okul çağındaki çocuklar açısından zamanın iyi bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Günün büyük çoğunluğunu okulda geçiren öğrenciler için okul sonrasında kalan zamanlarını verimli bir hale getirmeleri, ancak belirli bir program hazırlanarak sağlanabilir.

Ders programları zamanın verimli bir şekilde kullanılmasının yanında öğrencilerin, aktif bir şekilde ders çalışmalarına da yardımcı olur. Her gün aynı zaman diliminde ders çalışan çocuklar, bir süre sonra ders çalışmayı alışkanlık haline getirirler. Hazırlanan programlara uyulması öğrencilere, planlı çalışmayı öğretir.

Günlük Program Nasıl Hazırlanır?

Günlük program oluştururken öğrenciler açısından dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kalan zamanlarını tam olarak nasıl geçirmek istediklerini bilmeleridir. Televizyon izlemek, oyun oynamak ya da ders çalışmak tamamen öğrencinin tercihine kalmış birer seçenektir. Bu açıdan çocuklara zamanın iyi bir şekilde kullanılmasının önemini öğretmek gerekmektedir.

Günlük olarak ders çalışma programı hazırlarken kalıcı olması ve detayların atlanmaması adına not almakta fayda bulunmaktadır. Öncelikli olarak gün üç bölümden oluştuğu için günlük program hazırlanırken de bu iç bölümde neler yapıldığı tespit edilmelidir.

Günlük program oluştururken gerekirse okulunuzda bulunan rehberlik servisi ile iletişime geçebilirsiniz.

İlk olarak sabah saat kaçta uyanıldığı not edilmelidir. Kahvaltıya belirli bir zaman ayrılmalı ve okula gidiş saati yazılmalıdır.

Öğle yemeğinin kaçta başladığı ve bittiği; okuldan ya da farklı eğitimlerden kaçta çıkıldığı atlanmamalıdır. Tahmini olarak eve dönüş saatinin belirlenmesi programa uyulması açısından önem taşımaktadır.

Eve döndükten sonra dinlenme sürelerinde çocuklar boş zaman aktivitesi gerçekleştirebilirler. Burada derse ne zaman başlanacağı, ne kadar ve ne sıklıkla mola verileceği belirlenmelidir.

Akşam yemeği sonrasında yapılacak olanlar listelenmelidir. Televizyon izleyerek ya da oyun oynayarak geçecek zaman saptanmalı ve uyku saatine kadar kalan sürede ders çalışma programına dahil edilmelidir.

Ders Programı Hazırlarken Unutulmaması Gerekenler

Bir ders programı hazırlarken ilk hedef, zamanın iyi değerlendirmesi olmalıdır. Aktif bir ders çalışma süreci için ise dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Ankaradaki en iyi özel okullar sıralaması içerisinde önlerde yer alan Bilişim Koleji olarak, öğrencilerimize sunduğumuz rehberlik servisi hizmetiyle, öğrencilerimizin zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmeleri için çalışmalar yürütmekteyiz.
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free