Bilişim Koleji | Okul Döneminde Hastalıklardan Korunma Yolları - Bilişim Koleji

Search in posts
Search in pages

Okul Döneminde Hastalıklardan Korunma Yolları

Geçmişte meydana gelen ve günümüzde de sıklıkla karşılaşılan virüslerin neden olduğu salgın hastalıklardan korunabilmek adına Dünya Sağlık Örgütü (WHO/DSÖ) ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen önlemler bulunmaktadır. Bu önlemler sayesinde Domuz Gribi, Kuş Gribi, SARS ve Korona (CORONA) gibi pek çok salgın hastalığa yakalanma riski en aza indirilebilmektedir. 2020’de Ankara’da en başarılı okullar arasında yer alan Bilişim Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimizin başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini desteklemekteyiz. Başarı üzerinde belirleyici rol oynayan unsurlardan birisinin de sağlık olduğunun farkında olarak, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen hijyen kuralları dikkate alınmaktadır. Uygulamakta olduğumuz, okul döneminde hastalıklardan korunma yolları ve hijyen kuralları ile öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim dönemi geçirmesini hedeflemekteyiz. Bununla birlikte hastalık gibi sorunları en aza indirmede velilerimize ve öğrencilerimize de bazı görevler düşmektedir.

Hastalıktan Korunma Yolları Nelerdir?

hastalıklardan korunma yöntemleri 2020'de Ankara'da en başarılı okullar

HES Kodu Nedir?

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan HES Kodu, Covid test sonucu pozitif olan ya da pozitif bir hasta ile teması bulunan kişilerin tespitinin yapılmasını sağlamaktadır. Okullarımıza giriş esnasında HES Kodunun gösterilmesi zorunludur. Sağlık Bakanlığı tarafından takip altında olan hasta ya da temaslıların okullarımıza alımı yapılmamaktadır.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu üç yöntem ile alınabilmektedir.

HES kodunuzu;

alabilirsiniz.

hijyen kuralları
2020'de Ankara'da en başarılı okullar
hijyen kuralları
2020'de Ankara'da en başarılı okullar

Sağlık Bakanlığı ve DSÖ Tarafından Önerilen Önlemler

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgüt tarafından paylaşılan bilgilerde, özellikle virüslerden kaynaklı salgın hastalıklardan korunma yöntemleri belirtilmektedir.

Okulumuzda Yürütülen Çalışmalar

En başarılı okullar arasında yer alan Bilişim Koleji içerisinde öğrencilerimizin sağlıklı koşullarda eğitim görmeleri temel hedefler arasında yer almaktadır. Bu nedenle pek çok çalışmalar yürütülerek, okullarımızda herhangi bir salgın hastalık olasılığı en aza indirgenmektedir.

Velilere Düşen Sorumluluklar

2020’de Ankara’da en başarılı okullar arasında yer alan Bilişim Koleji olarak, velilerimiz ile iş birliği içerisinde olmanın öneminin bilinciyle ilerlemekteyiz. Okul döneminde hastalıklardan korunma yolları içerisinde öğrencilerimizin sağlıkları için farklı tedbirlerle önlemlerimizi almaktayız. Bunun yanında özellikle okul sonrasında da velilerimizle birlikte öğrencilerimizin sağlıkları için çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

Hastalıklardan Korunma Yöntemleri

Okulumuzda yürüttüğümüz çalışmalara paralel olarak, velilerimizden beklentilerimiz şu şekildedir:

• Okullarımızda öğretilen bilgilere paralel olarak, okul dışarısında da öğrencilerimiz tarafından hijyen kuralları uygulamalıdır. Özellikle dışarıdan eve girildiği zamanlarda en az 20 saniye boyunca sabun yardımıyla ellerinin yıkandığına emin olunmalıdır.
  • Vücut direncinin ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde beslenme büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle öğrencilerimizin düzenli olarak beslenmelerine; sebze, meyve ve yoğurt tüketmelerine özen gösterilmelidir.
kaliteli okullar arasında hijyen kuralları ile hastalıklardan korunma yöntemleri

Unutulmamalıdır ki hastalıklardan korunma yöntemleri, veli – öğrenci – okul üçgeni içerisindeki iş birliği ile sağlıklı bir şekilde işleyebilmektedir.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download redmi firmware
Premium WordPress Themes Download

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11