Bilişim Koleji|Sınava Kalan Zamanı Verimli Geçirin - Liseye Geçiş Sınavı - Bilişim Koleji

Sınava Kalan Zamanı Verimli Geçirin

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce öğrencinin gireceği Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’na az bir süre kaldı. Sınava sayılı günler kala LGSde en başarılı okul olan Bilişim Eğitim Kurumları Ortaöğretim Bölümü Rehberlik Hizmetleri Öğretmeni Safiye ARAYDIN öğrencilere önemli uyarılarda bulundu.

Uzun bir çalışma maratonu olan LGS’de  kalan zamanın verimli geçirilmesi gerekiyor. Sınava az bir zaman  kala hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanı artarken sınava hazırlık sürecinin tamamı gibi bu kalan zamanı da doğru bir şekilde yönetilmesi çok önemlidir.

Bu süreçte öğrenciler, öncelikle konu eksikliklerinin olup olmadığını kontrol etmelidir. Daha sonra konu eksiklikleri varsa bunları tamamlamalıdır. Bunun için okuldaki öğretmenlerinden ya da konuyu bilen arkadaşlarından destek alabilirler. Çünkü eksik olduğunu düşünerek sınava girmek sınav anında panik olmaya yol açar. Sınav anında panik olmamanın en iyi yolu konulara hakim olunduğunun ve eksikliklerinin olmadığının bilinmesidir. Bu aynı zamanda öğrencileri başarıya da götürür.

Öğrenci konu eksikliklerini tamamladıktan sonra da bildiği konuları tekrar gözden geçirmeye özen göstermelidir. Çünkü süreç içerisinde bilinen konular unutulabilir.

sınavdan önce

Soru Çözümü Atlanmamalı

Eksik konuların üzerinden geçildikten ve konu tekrarlarının yapılmasından sonra bu konularla ilgili mutlaka soru çözümü yapılmalıdır. Soru çözümü, konuların pekişmesi konusunda öğrencilere yardımcı olur. Her gün düzenli olarak LGS deneme sınavı çözümü yaparak çalışılması gerekmektedir. Denemelerde yanlış cevaplandırılan sorularla ilgili konulara tekrar bakılmalı ve bu konuların eksikleri tamamlandıktan sonra tekrar soru çözümü yapılmalıdır. LGS deneme sınavı eksik konuların giderilmesinde öğrenciler için büyük bir avantajdır.

Sınava son 3 günde ders çalışılmaması gerektiğine dair inanışın yerine öğrencilerin o anki istek ve algı durumları göz önüne alınmalıdır. Öğrencinin kendine güveni artacaksa ve çalışma isteği bulunuyorsa son gün de dahil olmak üzere sınavdan önce her gün ders çalışması normaldir.

Çoğu öğrenci son gün ders çalışarak sınava girdiğinde sınavda çok daha rahat olabiliyor. Kendinden emin olarak sınava giren öğrencilerin kaygı seviyelerinde azalma gözlenir. Kendisine güvenen ve rahat olan bir öğrencide sınav heyecanı 2 dakika sürerken, sınava yeterince çalışmadığına inanan öğrencilerde sınav paniği ortaya çıkabilir. Bu durumda ise öğrencinin telaşa kapılmasına ve soruları görememesine neden olur. Ancak dinlenerek sınava girebilmeleri adına sınava bir gün kala dinlenmeleri, öğrencilerin yararına olacaktır.

Tüm bunlar da gösteriyor ki asıl önemli olan, sınava görecek öğrencilerin kendisine olan inançlarıdır. Bu inançları onlara başarıyı getirecektir.

Son Güne Dikkat!

Sınavdan bir önceki gün, güne erken başlanmalıdır. İyi bir kahvaltıdan sonra o günü öğrenciler, rahatlatıcı aktiviteler yaparak zihinlerini ve bedenlerini dinlenmeye ayırabilirler. Sakin ve doğayla iç içe bir ortamda yürüyüş yapabilir, günün birkaç saatini kitap okuyarak geçirebilirler.

Sınava bir gün kala, ertesi günü zihinlerinde olumlu bir şekilde düşünmek streslerini azaltacaktır. Gerekirse gözlerini kapatarak sınav anını hayal ederek her şeyin yolunda gittiğini, düşüncelerine yerleştirebilirler. Bu sınav anında panik olmalarını da engelleyecektir.

Sınavdan önce sağlıklı beslenmek özellikle önemlidir. Mide rahatsızlığına neden olacak ya da alerjik gıdalardan uzak durulması sınav günü kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

Sağlıklı Beslenmek Sınav Başarısını Etkiler

Sağlıklı beslenme hafıza ve beyin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle amaç hiçbir zaman sadece karın doyurmak olmamalıdır. Hafıza ve konsantrasyon üzerinde etkileri göz önünde bulundurularak besleyici özelliği öne çıkan gıdalar tercih edilmelidir. Sağlıklı beslenme sadece Liseye Geçiş Sınavı döneminde değil, hayatın her döneminde başarı üzerinde belirleyici rol oynar.

Düzenli olarak kahvaltı yapmak bir alışkanlık haline getirilmelidir. Besin çeşitliliğine önem verilerek tek tip beslenmemeye özen gösterilmelidir. Özellikle sınav zamanı pekmez, ceviz, esmer ekmek, yumurta, peynir, zeytin, domates, salatalık,  ve yeşil biber, maydanoz gibi çeşitliliği bol kahvaltı tercih edilmelidir. Gazlı ya da kafein oranı yüksek içecekler yerine kuşburnu ve ıhlamur gibi bitki çayları ya da taze sıkılmış meyve suları içilmelidir.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy course
download micromax firmware
Premium WordPress Themes Download

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.