Bilişim Koleji|Kolej Seçimi - Lise Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? - Bilişim Koleji

Lise Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Merakla beklenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Öğrencilerin tercih maratonun başlamasıyla birlikte okul tercihi için velilerin ve öğrencilerin de telaşı başladı. LGSde en başarılı okul olan Bilişim Eğitim Kurumları Rehberlik Servisi yetkililerinden Filiz Arslan, okul ya da kolej seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

LGS sonuçlarına göre yapacakları doğru lise tercihleri ile öğrenciler, iyi bir üniversite ve mesleğe sahip olmaktaki ilk adımı atmış olacaklar. Merkezi Sınav Puanı ile yerleştirme işlemleri için tercihler, 1-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanması ise 27 Haziran – 12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Okul Ya Da Kolej Seçimi Yaparken Hızlı Karar Vermeyin

LGS sonuçları açıklandı ve tercih işlemleri için kısıtlı bir süre bulunmakta. Ancak tercihte bulunmak kadar bu süreyi iyi bir şekilde kullanabilmek de önemlidir. Bu nedenle acele etmeden karar vermeye çalışmakta ve sabırla araştırma yapmakta yarar vardır.

Okul veya kolej seçimi esnasında atlanmaması gereken en önemli nokta, öğrencinin kişiliğine uygun bir okulun tercih edilmesi gerektiğidir. Lise bir bakıma üniversiteye hazırlık olarak görünebilir. Bundan dolayı da öğrencinin üniversitede istediği bölümle uyumlu bir lise seçimi yapması önemlidir. Mesela; mühendislik ya da tıp gibi alanlarda eğitim almak isteyen öğrenciler tercihlerini fen lisesinden yana yapmalıdır. Öğrencilerin kendilerini iyi tanıyabilmeleri için uzmanlar tarafından çeşitli testler uygulanabilir.

Tercihte bulunulacak olan lisenin, üniversite kazandırmadaki başarı sıralamasına da bakılması gerekir. Bunun için en başarılı okullar listelerine göz atmak, pek çok açıdan lise tercihi yaparken fikir edinilmesini sağlar. En başarılı okullar listesine girebilmek adına okulların tabi tutulduğu bazı kıstaslar vardır. Bunlar başarı üzerinde etkili olan; yabancı dil eğitimi, okulda sağlanan güvenlik ortamı, teknolojiyi kullanım gibi farklı faktörlerdir.

LGSde en başarılı okul, kolej seçimi, özel okullar fiyat listesi, kolej lise, en başarılı okullar, erken kayıt, kolej fiyatları, kayıt ücretiYüzdelik Dilime Dikkat!

Öğrencilerin belirledikleri ya da akıllarında olan okulların yüzdelik dilimlerine dikkat etmeleri gerekmekte. Puanı baz almak yanıltıcı olabilir. Bunun nedeni ise her sene gerçekleşmekte olan LGS’nin zorluğuna göre taban puanlarında da değişikliğin yaşanmasıdır.

Tercih esnasında öğrencilerin yüzdelik dilimlerine uygun olarak bir liste hazırlanmalıdır. Bu listenin ilk bir ya da ikinci sırasında yüzdelik dilimlerinin tutmadığı ancak çok istedikleri liseleri yazabilirler. Bu durumda göz önünde bulundurmaları gereken nokta ise çok büyük bir farkın olmaması gerektiğidir. Yani yüzdelik dilimde çok büyük farkların olduğu liseler, tercih listesine eklenmemelidir.

Tercih esnasında velilerin karşısına 3 tane seçim ekranı çıkacağı unutulmamalıdır. Adrese dayalı olarak tercihte bulunulacağından, öğrencilerin evlerine en yakın kolej ya da okulların belirlenmesinde fayda olacaktır. İlk ekran olan adrese göre tercih yapma işlemi gerçekleştirilmediği takdirde, öğrenciler okul tercihinde bulunamayacak.

Yeni Nesil Eğitimciler Başarıda Önemli

Öğrencinin çabasının dışında başarıyı şekillendiren en önemli faktörlerden birisi öğretmenlerdir. Seçilecek okulun da iyi ve deneyimli bir eğitimci kadrosuna sahip olması gerekir. Bilişim Eğitim Kurumları’nın kurulduğu günden bugüne değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmayı hedeflemiş eğitimci kadrosu, sadece bilgiyi aktarmakla kalmayıp öğrencilerle birebir iletişim kurabilen bir yapıya sahiptir. Tüm öğrencilerin de okul tercihi esnasından eğitim kurumunun sahip olduğu eğitimci kadrosuna dikkat etmesi gerekir.

İster devlet okulu olsun, ister de koleji seçimi yapılsın eğitime belirli bir oranda bütçe ayırmak da tercihleri etkilemektedir. Herhangi bir okul belirlemeden ve tercihte bulunmadan önce özel okullar fiyat listesi dikkatle gözden geçirilmelidir. Bu sayede girilen yüzdelik dilimle özel okulların farklı avantajlarından da yararlanılabilir. Çoğu okulun sunmuş olduğu erken kayıt imkanları da göz önünde bulundurularak iyi bir kolej lise tercih edilebilir.

Unutulmamalıdır ki , tüm bunların dışında çocukların iyi bir şekilde gelişebilmeleri kendi çabalarına ve isteklerine bağlıdır.

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
udemy paid course free download
download lenevo firmware
Download Nulled WordPress Themes

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.