Bilişim Koleji|Öğrenci Koçluğu - Ankara Özel Okul - Bilişim Koleji

Öğrenci Koçluğu

Öğrenci merkezli hareket ettiğimiz Bilişim Kolejinde, Öğrenci Koçluğu bizim için önem arz eden hususların başında gelmektedir. Bizim için başarısız öğrenci yoktur! Sadece kendine güvenmeyen öğrenci vardır. Herkesin kendine özgü bir potansiyeli var. Bu potansiyeli fark ederek ortaya çıkarmak öğrenci koçluğu çalışmasının temelini oluşturmaktadır.

Öğrenci koçluğu, sınavlardan yüksek not alma odaklı değil, öğrenciyi kazanma odaklı yapılan bir koçluk çalışmasıdır.
Öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini, hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik, yol haritası ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan hizmettir. Ne yazık ki Ankara özel okul hizmeti veren birçok kurum öğrenci koçluğunun önemini anlayamamaktadır.

Öğrenci koçluğunun öneminin bilincinde olan Bilişim Kolejinde;

• Öğrencinin okul başarısını artırmayı,
  • Kendine uygun hedefler seçmesini,
  • Etkin çalışmayı öğrenmesini,
  • Zamanı doğru kullanmasını,
  • Güçlü yönlerini açığa çıkartmasını,
  • Doğru iletişim kurmasını,
  • Kendine güvenini geliştirmesi hedeflenir.

Bilişim Kolejlerimizde her öğrencimizle ayrı ayrı ilgilenen öğrenci koçlarımız vardır. Bu uzmanlarımız öğrencilerimizin kendini tanımasından soru sorma becerisini kazanmasına kadar birçok fayda sağlamaktadır. Ankara özel okul Bilişim Kolejinde öğrenci koçlarımız öğrencilerimizin;

Bu şekilde öğrencilerimize daha dengeli, daha mutlu, öz güveni yüksek ve başarılı olmanın yollarını açmış olurlar.