Bilişim Koleji|Okul Tasarımları Ve Öğrenciler Üzerindeki Etkileri - Bilişim Koleji

Okul Tasarımları Ve Öğrenciler Üzerindeki Etkileri

Fiziksel açıdan dezavantajlı olan okullarda öğrencilerin sınav başarıları daha düşük olmakta. Bunda en önemli etken ise okul şartlarının öğrencileri psikolojik açıdan etkiliyor olması gösterilebilir. Okul tasarımları yapılırken birçok faktöre dikkat edilmelidir. En iyi özel okullar ya da devlet okulları arasından bir tercihte bulunulurken dikkat edilmesi gereken farklı etkenler vardır.Okul tasarımları, en iyi özel okullar, okul seçimi, kolej seçimi, sınıf, sınıf ortamı, başarılı öğrenci, devamsızlık, devamsızlık sayısı, kreşler

Devamsızlık Oranları Daha Yüksek

Öğrencilerin başarıları göz önünde bulundurularak dizayn edilen ve iyi korunan okullardaki devamsızlık oranları, dezavantajlı okullara oranla çok daha düşük olmakta. Öğrenciler kendilerini rahat ve güvende hissedebildikleri ortamlarda ders çalışmaktan ve yeni bir şeyler öğrenmekten daha fazla zevk alıyorlar.

Kırık mobilya, kötü kokan sınıf ortamları ya da kirli koridor gibi sorunlar öğrencilerin, okula gitme isteklerini azaltmakta. Devamsızlık sayısının artması da öğrencilerin konuları kaçırmalarına ve başarısız bir dönem geçirmelerine neden olmakta. Bu açıdan okul ve kolej seçimi zaman ve dikkat gerektiren bir süreçten oluşmaktadır.

Zamanının büyük bir bölümünü okul ve sınıf içinde geçiren öğrenci için çevresel faktörler büyük önem taşır. Okul binaları tasarım açısından öğrenmeyi teşvik edici şekilde hazırlanmalıdır. Okul seçimi yapılırken; okulun görsel, fiziksel ve işitsel etkenleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Okul tasarımları, en iyi özel okullar, okul seçimi, kolej seçimi, sınıf, sınıf ortamı, başarılı öğrenci, devamsızlık, devamsızlık sayısı, kreşlerÖğrenci sayısı, renkler, ışık, gürültü, temizlik, estetik görünüm, yerleşim düzeni gibi farklı aktörler çocukların okulları benimsemelerinde ya da okuldan soğumalarına neden olmaktadır. Öğrencilerin başarıları her bakımdan içinde yaşadıkları mekana, içinde bulundukları fiziksel ortama veya çevreye bağlıdır. Bu da en fazla vakit geçirdikleri kreşler, ana sınıfları, okul ya da liselerdir.

her yönüyle içinde yaşadığı mekana, çevreye veya içinde yaşadığı fiziksel ortama bağımlıdır.

Doğru Sınıf Ortamı Nasıl Olur?

Özellikle kolej seçimi yaparken okul ve sınıf ortamı iyi bir şekilde gözlenmelidir.

En iyi özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji, okul tasarımları tamamen

öğrencilerin huzur ve güvenlik duyguları göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
udemy free download
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.