Bilişim Koleji|Okul Tasarımları Ve Öğrenciler Üzerindeki Etkileri - Bilişim Koleji

Okul Tasarımları Ve Öğrenciler Üzerindeki Etkileri

Fiziksel açıdan dezavantajlı olan okullarda öğrencilerin sınav başarıları daha düşük olmakta. Bunda en önemli etken ise okul şartlarının öğrencileri psikolojik açıdan etkiliyor olması gösterilebilir. Okul tasarımları yapılırken birçok faktöre dikkat edilmelidir.

Devamsızlık Oranları Daha Yüksek

Öğrencilerin başarıları göz önünde bulundurularak dizayn edilen ve iyi korunan okullardaki devamsızlık oranları, dezavantajlı okullara oranla çok daha düşük olmakta. Öğrenciler kendilerini rahat ve güvende hissedebildikleri ortamlarda ders çalışmaktan ve yeni bir şeyler öğrenmekten daha fazla zevk alıyorlar.

Kırık mobilya, kötü kokan sınıf ortamları ya da kirli koridor gibi sorunlar öğrencilerin, okula gitme isteklerini azaltmakta. Devamsızlık sayısının artması da öğrencilerin konuları kaçırmalarına ve başarısız bir dönem geçirmelerine neden olmakta. Bu açıdan okul ve kolej seçimi zaman ve dikkat gerektiren bir süreçten oluşmaktadır.

Zamanının büyük bir bölümünü okul ve sınıf içinde geçiren öğrenci için çevresel faktörler büyük önem taşır. Okul binaları tasarım açısından öğrenmeyi teşvik edici şekilde hazırlanmalıdır. Okul seçimi yapılırken; okulun görsel, fiziksel ve işitsel etkenleri göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğru Sınıf Ortamı Nasıl Olur?

Özellikle kolej seçimi yaparken okul ve sınıf ortamı iyi bir şekilde gözlenmelidir.

En iyi özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji, okul tasarımları tamamen öğrencilerin huzur ve güvenlik duyguları göz önünde bulundurularak yapılmıştır.

Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download