Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi’ne Hoş Geldiniz…

Halise Buclulgan

Okul Müdürü

Ankara nitelikli liselerden olan Bilişim Anadolu Lisemiz, 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren Pursaklarda ki eğitimdeki yerini aldı. Ankara’nın en iyi liseleri içerisinde bulunan kampüsümüz; temiz, ferah, büyük sınıflarıyla, dinamik ve güçlü bir öğretmen kadrosuyla eğitime vermekte olup, okulumuzda öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile hareket edilmektedir. Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi, benimsediği eğitim anlayışı ve yenilikçi yönüyle Ankara’da bulunan kolejler arasında ön plana çıkmaktadır.

Kolej liseler içerisinde başarılarımızla Ankaranın en iyi özel liseleri arasında bulunmaktayız. Başarımızın her daim yükselerek devam etmesi amacıyla, öğrencilerimize YKS hazırlık programı ile destekleyici çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

Ankarada Bulunan Kolejler Arasında Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi Farkı

Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık yolculuğunda akademik anlamda onların yanında yer alarak, başarılarının artmasını hedeflemekteyiz. Dünya vatandaşı bireyler olarak yetişmelerini amaçladığımız öğrencilerimiz için uygulamakta olduğumuz çoklu programlar sayesinde, onların pek çok alanda gelişmelerini sağlamaktayız.

Ankara nitelikli liseler arasında yer alan Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi; kendine güvenen, sahip olduğu yetenek ve becerilerin farkında, değerlerinin bilincinde ve çevresinde gelişen olaylara duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi

Bu doğrultuda hedeflerimiz;

• Bilgisayar Destekli Eğitimle Dijital Çağa ayak uydurabilen,
  • Çevresine ve çevresel sorunlara duyarlı,
  • Değerlerine ve manevi unsurlarını önemseyen,
  • İdealleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleşen öğrenciler yetiştirmektir.

Anadolu Lisemize öğrencilerimiz LGS puanlarına bakılarak, seçilerek alınmaktadır. Lise süreci içerisinde de öğrencilerimizin başarılarını artırarak, TYT ve AYT de iyi bir sonuç almalarını desteklemekteyiz. Dershanecilikten getirdiğimiz deneyimlerimizi ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleştirdiğimiz öğrencilerimizin ışığıyla eğitim hayatımıza devam etmekteyiz. Belirlediğimiz hedeflerimiz ve bu hedefler doğrultusunda ilerleyişimiz ile Pursaklardaki özel okullar arasında ön plana çıkmaktayız.

Okulumuzda öğrencilerimizden beklediğimiz hedefler doğrultusunda;

• Bilgisayar Laboratuvarı,
  • Konferans Salonu,
  • Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır.
Ankara'nın en iyi liseleri

Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi olarak, hafta sonları öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sporsal alanda gelişimlerini sağlamak amacıyla kulüp çalışmaları yapmaktayız. Kulüp çeşitliliğimiz ve yaptığımız çalışmalarla da Ankara’nın en iyi liseleri içerisinde en etkin okullardan biri olmaktayız. Bu kulüpler:

Ankarada bulunan kolejler arasında Hüseyingazi Bilişim Lisesi Ankara'nın en iyi ve nitelikli liseleri
  • Satranç Kulübü
  • Masa Tenisi Kulübü
  • Basketbol Kulübü
  • Voleybol Kulübü
  • Futbol Kulübü
  • Drama ve Tiyatro Kulübü
  • Etüt Kulübü şeklinde oluşmaktadır.

Bilişim Eğitim Kurumları olarak, anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar mevcut müfredatları Smart eğitim sistemimiz ile takip ederek öğrencilerimizin kazanımlarını kalıcı bir biçimde öğrenmesini sağlamaktayız.

Okulumuzda MEB yazılıları yanı sıra her grubumuza düzenli olarak Deneme ve Tarama Sınavları uygulayarak, öğrencilerimizin test çözme tekniklerini geliştirmeyi amaçlamaktayız. Sınav sonuçları Rehber Öğretmenlerimiz ve Ölçme-Değerlendirme Uzmanlarımız tarafından hem öğrencilerimizle hem de velilerimizle değerlendirilmektedir.  Kurduğumuz bu sistemle İngilizce eğitim veren liseler Ankara arasında, öğrencilerimizin takiplerini çok daha etkin bir şekilde yapmaktayız.

Düzenli ve sıkı bir Ödev Takip Sistemiyle hareket eden okulumuzda, velilerimize anında dönüt sağlanmaktadır. Öğrencilerimize her hafta düzenli olarak Ödev Föyleri verilmekte ve kontrolü branş öğretmenlerimiz tarafından sağlanmaktadır.

Ankara nitelikli liseler arasında bulunan Pursaklar Bilişim Anadolu Lisesi, yenilikçi eğitim anlayışıyla öğrencilerinde, tam öğrenmenin gerçekleşmesi için çalışmalar yürütmektedir.

Bursluluk Başvuru

En Başarılı Özel Okul Bilişim Koleji

İngilizce eğitim veren kolejler içinde en iyi özel okul olan okulumuz,  Ankara özel okullar listesi içerisinde zirveye yerleşen ve öğrencilerin kalabalıklar içerisinde kaybolmasına izin vermeyen bir kurumdur. Bursluluk sınavları sayesinde öğrenci başarısının karşılığını alabildiğiniz eğitim-öğretim yuvamız, LGS ve YKS başarısı en yüksek olan okuldur.