Bilişim Koleji | Resim Atölyesi- Online Resim Dersleri - Bilişim Koleji

Resim Atölyesi

İç dünyanın dışa aktarılmasında, düşünce ve duyguların dışavurumunda sanat çalışmaları her zaman öne çıkmıştır. Bilişim Eğitim Kurumları olarak online resim atölyesi dersleri ile öğrencilerimizin gerek bu ihtiyaçlarının karşılanmasını gerek de el becerilerinin gelişebilmesini amaçlamaktayız. Resim dalının altında farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştirerek öğrencilerimizin ortaya kendi eserlerini oluşturmalarını desteklerken, onların eğlenceli zamanlar geçirmelerini de sağlamaktayız.

Resim Nedir?

Güzel sanatların en yaygın türlerinden biri olan resim; bez, kağıt ya da tahta gibi farklı yüzeylerin üzerine renklerle ve çizgilerle yapılan bir çeşit anlatım biçimi olarak öne çıkmaktadır. Resim gerek biçim çeşitliliği gerek de kullanılan malzemeler açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.

Estetik olarak göze hitap eden resim çalışmalarını gerçekleştirmek, öğrencilerimizin farklı teknikleri öğrenmeleri için asıl amacımız içlerinde bulunan sanata yatkınlığında öne çıkarılmasıdır. Geleceğin ressamlarının öğrencilerimizin içlerindeki ışığı dışa vurmalarıyla ortaya çıkacağının bilinciyle resim kulübü ile çalışmalarımızı öğrencilerimizle buluşturmaktayız.

Online Resim Atölyesi Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Öğrencilerimizin bir birey olarak kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmelerini hedeflemekteyiz. Resim çalışmalarında kullanılan çizgilerin ve renklerin kendini ifade etmedeki öneminin farkında olarak öğrencilerimizi online resim kulübü dersleri ile tanıştırmaktayız.

Öğrencilerimize sunduğumuz bu eğitimle birlikte, çizim yapma ve farklı resim teknikleriyle çalışma konusunda tecrübeler kazandırmaktayız. Kişisel gelişimlerinin üzerinde olumlu yönde ilerlemeler kaydederken aynı zamanda öğrencilerimizin kendilerine güzel bir hobi edinmelerini de desteklemekteyiz.

Online resim dersleri sonrasında öğrencilerimiz boş vakitlerinde resim yapmanın tadını çıkarabilir, resim yaparken çok daha özgüvenli bir şekilde çalışmalar ortaya koyabilmektedir.

Resim Atölyesi ve Öğrenilecekler

Resim kulübü sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

Online Resim Atölyesi İçin Gereksinimler

Online Resim Kulübü İçerikleri

1. Hafta:  Yaprak Baskı “Gerçek yaprak akrilik boya ile boyanarak yüzey üzerine basılır ve doğa resmi yapılır.”
  2. Hafta: Kumbaramı Boyuyorum  “Seramikten yapılmış Baykuş şeklinde kumbara akrilik boya ile renklendirilir.”
  3. Hafta: Silüet Çalışması “Yüzey üzerine çember çizilerek renkler sünger yardımıyla dağıtılır hazırlanan fon üzerine akrilik boya ile silüet resim yapılır.
  4. Hafta: Ahşap Boyama “Kesme tahtası üzeri akrilik boya ile renklendirilerek “Anneler Günü” hediyesi hazırlanır.
  5.  Hafta: Kazı ve renkleri keşfet “Üzeri siyah boya kaplı ve altında renklerin olduğu kağıda desen çizilerek kazıma tekniği ile resim yapılır.”
  6. Hafta: Bez Çanta “ Bez Çanta üzerine desen çizilir ve kumaş boyası ile boyanır.”
  7. Hafta: Gün Batımı “Suluboya ile yüzey üzerine günbatımı resmi yapılır.”
  8. Hafta: Çakıltaşı Magnet “Çakıl taşları üzerine akrilik boya ve ince fırça ile resimler yapılıp üzeri verniklenir. Mıknatıs yapıştırılarak magnet haline getirilir.”
  9.  Hafta: Gökkuşağı Ağacı “Yüzey üzerine kulak pamukları ve akrilik boya ile gökkuşağı ağacı resmi yapılır.”
  10. Hafta:  Mistik Sanat “ Yüzey üzerine kızılderili deseni çizilerek akrilik boya ile boyanır ve gerçek tüyler yapıştırılarak süs nazarlık yapılır.”
  11. Hafta: Damla Damla Renkler  “Suluboya ile renkli su damlacıkları fırça yardımıyla yüzeye yayılır, üzerine istenilen bir desen çizilerek boyanır.”
  12. Hafta: Maske  “Seramik maske üzerine desenler çizilerek akrilik boya ile renklendirilip verniklenir.”
  13. Hafta: Simetri Gece-Gündüz “Yüzeye istenilen bir şekil çizilerek simetri oluşturacak şekilde ortadan bölünür. Üzerine akrilik boya ile manzara resmi yapılır.
  14. Hafta: Yansımalar “Akrilik boya yüzey üzerine dökülür.naylon yardımıyla ve tarak yada diş fırçasıyla dağıtılır.üzerine ayrıntılar ile şehir manzarası resmi yapılır.”
  15. – 16. Hafta: Tuval Çalışması (Diptik) “2 tuval üzerine fon hazırlanır. Sonraki hafta desen çizilerek akrilik boya ile renklendirilir. “

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11