Bilişim Koleji | Kolej Bursluluk Sınavlarına Hazırlık Süreci - Bilişim Koleji

Kolej Bursluluk Sınavlarına Hazırlık Süreci

Her yıl özel okullar bursluluk sınavları düzenleyerek, binlerce öğrenciye indirimli ya da burslu okuma imkanı sağlamaktalar. Biz de Bilişim Koleji olarak, her sene Ankara bursluluk sınavı gerçekleştirmekteyiz. Hazırladığımız özel okullar bursluluk sınav soruları ile kolej bursluluk sınavlarına hazırlık yapabilirsiniz.

ozel-okullar-bursluluk-sinav-sorulari-bursluluk-sonuclari-ozel-okullar-5.-sinif-bursluluk-sinav-sorulari-Ankara-bursluluk-sorulari- kolej-bursluluk-sinavlarina-hazirlik

Kolej Bursluluk Sınavlarına Hazırlık Nasıl Yapılmalı?

Sınavlara hazırlık sürecinde, etkin ve doğru bir çalışma programıyla yüksek bursluluk sonuçları alabilirsiniz. Sınavlara hazırlanırken unutulmaması ve göz önünde bulundurulması gereken nokta; ders çalışmaya ve dinlenmeye ayrılacak vaktin doğru bir şekilde planlanmasıdır. Uygulayacağınız birkaç yöntemle sınavlardaki başarınızı artırabilirsiniz.

Okuldan sonra eve gelindiğinde belirlenen plana mutlaka uyulmalıdır. Hafta boyunca plana uyulup uyulmadığı kontrol edilmelidir. Eğer bir hafta boyunca dikkatli bir şekilde plana sadık kalındıysa, kendinize ödül verebilirsiniz. Hafta sonu sinemaya gitmek ya da arkadaşlarınızla buluşmak gibi küçük ödüllerle kendi kendinizi motive edebilirsiniz.

Hedef Belirleyin

Sadece bursluluk sınavları için hayatın her alanında hedef belirlemek başarıya götüren temel etkenlerden birisidir. Sınavlarda da alınmak istenen puanların hedef olarak konulması motivasyonu yükselteceğinden dolayı önemlidir.

Sınavlara hazırlık yaparken büyük hedefe yönelik olarak, öncelikle küçük hedeflerin belirlenmesi gerekmektedir. Yakın dönemden hedef konulmaya başlayarak, asıl sınava kadar olan sürece yönelik bir plan çıkarılmalıdır.

Diyelim ki sınava henüz 4 ay var ve alınmak istenen belirli oranda bir puan var. Sınav zamanına kadar bulunan 4 aylık süreç içerisinde bu puana adım adım ilerlenmesi, bilgilerin daha kalıcı bir şekilde öğrenilmesi açısından önem taşımaktadır.

Çalışma Programı Düzenleyin

Sizi tanıyan en iyi kişi yine sizsinizdir. Bu nedenle de kendi ders çalışma yöntemlerinize ve tarzınıza bağlı olarak, bir ders programı hazırlamanız başarı için size yardımcı olacaktır. Verilen ödevlerin düzenli olarak yapılması, test çözümü ve konu tekrarı için ayıracağınız zamanı belirlemeniz, günü verimli bir şekilde geçirmenizi destekler. Ders çalışmanın dışında kendinize ve dinlenmeye de ayıracağınız zamanı, yine çalışma programınızda belirlemeniz gerekmektedir.

Düzenli Hazırlanın

Bilişim Koleji, Ankara bursluluk sınavı için hazırlanırken derslere günü gününe çalışmak büyük önem taşımaktadır. Bilişim Koleji Bursluluk Sınavı, çoktan seçmeli bir sınav olmakla birlikte ucu açık sorular da öğrencilere yöneltilmektedir. Bu nedenle sadece bol test çözümüne bağlı kalınmamalıdır.

Ders çalışmak ve bol soru çözmek, konulara daha iyi hakim olmaya yardım eder. Ancak tüm bunlarla birlikte zamanı da doğru kontrol edebiliyor olmak gerekmekte. Bilişim Koleji Bursluluk Sınavlarında, öğrencilere 60 dakika verilmektedir. Soruları daha hızlı okuyabilmek ve daha çabuk anlayabilmek için bol bol kitap okuması yapılmalıdır.

Konularınızı İyi Belirleyin

Kolej bursluluk sınavlarına hazırlık yapılırken en büyük hatalardan bir tanesi sınıf seçimi olmakta. Burslar bir sene sonrayı kapsıyor olsa da öğrenciler o dönem içerisinde okudukları sınıfın konularına çalışmak durumundalar.

Yani bir örnekle açıklayacak olursak; diyelim ki 5. sınıf öğrencisisiniz. O zaman; özel okullar 5. sınıf bursluluk sınav soruları ile bursluluk sınavına hazırlanmanız gerekmekte.

Tüm bunlarla birlikte her zaman kendine güvenmenin başarıyı tetiklediği unutulmamalı. Başaracağına inanan öğrencilerin bursluluk sonuçları çok daha yüksek gelmektedir.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download
download karbonn firmware
Download Nulled WordPress Themes

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11