Yenimahalle Bilişim Lisesi

/Yenimahalle Bilişim Lisesi
Yenimahalle Bilişim Lisesi2018-03-27T10:37:45+00:00

Yenimahalle Bilişim Lisesi’ne Hoş Geldiniz.

Üniversiteye Açılan Kapınız

Üniversitelere hazırlık kapsamında Bilişim Temel Lisesi olarak seçkin ve profesyonel öğretmen kadromuz ve deneyimli rehberlik servisimizle öğrencilerimize üniversite hayallerini gerçekleştirmeleri için hizmet vermekteyiz.

• Temel lisemizde sınıf mevcutları 18 kişidir.
• Sınıflarımız sene başı yapılan Seviye Belirleme Sınavlarıyla homojen bir şekilde oluşturulur.
• Her sınıfımızla bir Danışman ve bir Rehber öğretmenimiz ilgilenir.
• Rehberlik Servisimiz tarafından sıkı bir devamsızlık takibiyle velilerimiz bilgilendirilir ve yapılan devamsızlıklar e-okul sistemine işlenir.
• Her öğrencimize özel Ders Çalışma Programı düzenlenir ve takibi yapılır.
• Ders esnasında cep telefonu kullanımına müsaade edilmez.
• Temel lisemizde her grup seviyesinde düzenli olarak başarı ve eksiklik belirlemeye yönelik deneme sınavları uygulanır. Sonuçlarıyla ilgili velilerimiz bilgilendirilir.
• Öğrencilerimize öğretmenleri tarafından kontrol edilmek üzere günlük, haftalık ve aylık ödevler verilir. Yapılan kontrollerle ilgili velilerimize dönüt sağlanır.
• Öğrencilerimize eksik kaldıkları konularda ek ders takviyesi sağlanır ve çözemedikleri sorularla ilgili bireysel ya da grupsal soru çözüm saatleriyle destek verilir.
• Yıl içerisinde öğrencilerimize yönelik sporsal, kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılır.
• Okulumuzda MEB’nın belirlemiş olduğu çerçevede kalmak koşuluyla öğrencilerimize yönelik kültürel geziler ve üniversite gezileri düzenlenir.
• Yıl içerisinde Rehberlik Servisimiz tarafından hem öğrencilerimize, hem de velilerimize yönelik uyum, başarı ve güdülenmeyi arttırıcı seminerler düzenlenir.
• Okulumuzda Cumartesi günleri takviye ders programları uygulanır.
• Temel lisemizde MEB öğretim programlarına ek olarak ‘TYT ve AYT Hazırlık Programı’ uygulanmaktadır.
• Eğitim programımız, haziran ayında ‘Yaz Kursu’ ile başlar.
• MEB sınavları her ders için belirlenen sayı kadar her dönem uygulanır ve ders notları e-okul sistemine işlenir.
• Yarıyıl tatillerinde 12.sınıflarımıza yönelik 7 günlük yoğun bir takviye programı uygulanır.

1/GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ:Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını  geniş,aydınlık ve ferah atölye ortamımızda özgün bir şekilde uygulayıp çeşitli eserler üretebilmektedirler. Ayrıca öğretmenleri rehberliğinde seramik,karakalem ,ebru, suluboya gibi daha birçok teknik ve yöntemlerle  iki ve üç boyutlu çalışmalara da yer verilmektedir.

2/KÜTÜPHANE: Yerli ve yabancı temel eserlerden başlayarak öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine göre çeşitlilik gösteren kitaplarımız sadece okul kütüphanemizde sınırlı kalmamaktadır .

3/KONFERANS SALONU: 80 seyirci kapasiteli teknik sistem ve alt yapısıyla profesyonel olarak inşa edilmiştir.

4/DRAMA: Drama çocuğun dünyasını yansıtarak kendisini ifade etmesini sağlar. Dramanın tüm yöntem ve tekniklerinden yararlanarak öğrencilerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlayıp, doğaçlama yeteneklerini ortaya çıkararak sahne çalışmalarına yönelik çalışmalar yapıyoruz.

5/SPOR SALONU: Okulumuzda standartlara uygun olarak yapılmış olan kapalı spor salonumuzda öğrencilerimizin özellikle motor gelişimlerini desteklemekle beraber sosyal gelişimleri açısından takım bilinciyle ile hareket edebilme,gruba dahil olabilme gibi yeterliliklerini de önemsiyor ve destekliyoruz.

Lise

11048 TL
  • 1 Peşin+9 Taksit
  • İndirimli Ücret 10500₺

Eğitim ve öğretim desteği ile ilgili başvurular ağustos ayında MEB’in açıklayacağı yönetmeliğe göre yapılmaktadır.

1.DERS: 09:00-09:40

2.DERS:10:00-10:40

3.DERS:10:50-11:30

4.DERS:11:40-12:20

5.DERS:13:00-13:50

6.DERS:14:00-14:40

7.DERS:14:50-15:30

Kurumsal İşbirliklerimiz

Bilişim Koleji olarak bazı kurumlarla kuruma özel indirim oranları ile özel anlaşmalar yapılmış olup, bazı kurumlara da anlaşma haricinde özel indirimler uygulanmaktadır.

Bilişim Ailesi ile tanışmak,

Ayrıcalıklı eğitimimizden haberdar olmak için lütfen formu doldurunuz

Bilişim Koleji EDOP Girişi

EDOP Giriş