Bilişim Koleji|Yenimahalle Bilişim Anadolu Lisesi - Bilişim Koleji

Yenimahalle Bilişim Anadolu Lisesi

Yenimahalle Bilişim Anadolu Kolej Lise olarak başarılı nesiller yetiştirmekteyiz.

Yenimahalle Bilişim Anadolu Lisesine Hoş geldiniz…

Üniversiteye Açılan Kapınız..

Üniversitelere hazırlık kapsamında Bilişim Temel Lisesi olarak seçkin ve profesyonel öğretmen kadromuz ve deneyimli rehberlik servisimizle öğrencilerimize üniversite hayallerini gerçekleştirmeleri için hizmet vermekteyiz.

Birinci sınıf kayıtları Ankara kolejlerimizde öğrencinin başarısına bakılarak alınmaktadır.

Okulumuz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren eğitim ve öğretimine Anadolu Lisesi olarak devam ederek, özel okullar arasında yer alacaktır. 2005 yılından beri Yenimahalle’de hizmet vermekte olan kurumumuz, 2014 yılında dönüşüm programıyla Temel Lise olarak eğitim vermeye başlamıştır. Tecrübeli bir ekibe sahip olan bu okulumuzda, 9.sınıftan itibaren tüm öğrencilerimiz, yetenekleri doğrultusunda geliştirilerek, hayal ettikleri üniversitelere ve bölümlere yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Okulumuz her yıl üniversitelere yerleştirme sınavlarında %93’lük bir başarı sağlamıştır.

Bu başarısıyla özel okullar arasında ön plana çıkmaktadır.

ETKİNLİK ALANLARIMIZ

1/GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ: Öğrencilerimiz yaratıcılıklarını  geniş,aydınlık ve ferah atölye ortamımızda Görsel Sanatlar Öğretmenimiz eşliğinde özgün bir şekilde uygulayıp çeşitli eserler üretebilmektedirler. Ayrıca Görsel Sanatlar öğretmenimiz rehberliğinde seramik, karakalem,ebru, suluboya gibi daha birçok teknik ve yöntemlerle  iki ve üç boyutlu çalışmalara da yer verilmektedir. Özel Yetenek  Sınavına hazırlanıp Güzel Sanatlar Fakültesine gitmek isteyen öğrencilerimize yönelik yoğun bir çalışma ve etkinlik programı uygulamaktayız.

2/KÜTÜPHANE: Yerli ve yabancı temel eserlerden başlayarak öğrencilerimizin yaş ve seviyelerine göre çeşitlilik gösteren kitaplarımız sadece okul kütüphanemizde sınırlı kalmamaktadır. Yıl içerisinde öğretmen ve öğrencilerimizin destekleriyle, diğer illerde bulunan kitabı bulunmayan okullarımıza, kitap yardımı yapılmaktadır.

3/KONFERANS SALONU: 80 seyirci kapasiteli teknik sistem ve alt yapısıyla profesyonel olarak inşa edilmiştir. Yıl içerisinde hem öğrencilere, hem de velilere yönelik seminer ve toplantılar yapılmaktadır..

4/DRAMA: Drama, çocuğun dünyasını yansıtarak kendisini ifade etmesini sağlar. Dramanın tüm yöntem ve tekniklerinden yararlanan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz rehberliğinde,özellikle ara grup öğrencilerimize yönelik, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve doğaçlama yeteneklerini geliştirebilmeleri için sahne çalışmaları yapılmaktadır.

5/SPOR SALONU: Kolej lise standartlarına uygun olarak yapılmış olan kapalı spor salonumuzda öğrencilerimizin özellikle motor gelişimlerini desteklemekle beraber sosyal gelişimleri açısından takım bilinciyle ile hareket edebilme,gruba dahil olabilme gibi yeterliliklerini de önemsiyor ve destekliyoruz. Yıl içerisinde masa tenisi turnuvaları, halı saha turnuvaları yapılmaktadır.

6/ÇALIŞMA SALONLARI: Okulumuzda öğrencilerimizin boş zamanlarında ders çalışabilecekleri, ödevlerini yapabilecekleri çalışma salonlarımız bulunmaktadır. Öğrencilerimiz haftanın 6 günü saat 18.00’a kadar bu salonlarımızı kullanabilmektedirler.

7/ETÜT PROGRAMI: Okulumuzda tüm öğrencilerimiz derslerinden arta kalan vakitlerinde ve Cumartesi günleri hem bireysel, hem de grupsal etüt alabilmektedirler. Bu etütler branş öğretmenlerimiz eşliğinde yapılmaktadır.

8/DENEME SINAVLARI: Kolej lise olarak, ara grup öğrencilerimize MEB sınavları haricinde ayda bir deneme sınavları uygulanmaktadır. 12.sınıf öğrencilerimize ise her hafta TYT ve AYT deneme sınavları uygulanmaktadır. Sınav sonuç ve istatistikleri karne olarak velilerimizle paylaşılmaktadır. Her yıl başarılı öğrenciler yetiştirmek için, birinci sınıf kayıtları Ankara Yenimahalle Bilişim Anadolu Lisesi olarak almaktayız.

9/KURS PROGRAMI: Okulumuzda Cumartesi günleri sabahtan öğlene kadar her grup seviyesinde, öğrencilerimizin eksiklerine yönelik Takviye Kurs Programı uygulanmaktadır.

Her Öğrencimiz Bizim İçin Özeldir.