Sınav tarihinin yaklaşması ile öğrencilerin sınav stresi de artmakta bununla birlikte öğrenciler LGS VE YKS de başarılı olmanın taktiklerini araştırıyor. Zaman kazandıracak ve motivasyonunuz arttıracak yöntemleri sizin için derledik..

LGS VE YKS de Başarılı Olmanız için Formül ve Taktikler

  1. Öncelikle Sınava Odaklanın

Süreci kabullenip adapte olmak başarıya ulaşmanızın ilk adımı. Yapılan araştırmalar sonucunda, sınav maratonunu iyi değerlendirip; belirli bir süreç içerisinde sınav odaklı hareket eden öğrencilerin başarılı oldukları da gözlemlenmiştir.

  1. Çalışma Programı Hazırlayın

Sınavı en iyi şekilde değerlendirebilmek için düzenli ilerlemek önemlidir. Bundan ötürü, çalışma disiplininizi arttıracak yöntemlere başvurabilirsiniz. Günlük tekrarların içerdiği sistematik bir program çalışmanızı hızlandıracaktır.

  1. Çalışma Masanızı Düzenli Tutun

Çalışma masasına oturduktan sonra notlarınızı aramak, kitaplar arasında takılı kalmak motivasyonunuzu azaltabilir. Bunun içindüzenli bir masada ders çalışmaya başlamak size hedeflerinizi hatırlatacaktır. Masanızda sadece çalıştığınız derse ait kaynaklar tutmaya özen gösterin.

  1. Yeme-İçme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Kafein miktarı yüksek içecekler tüketiminize dikkat edin. Sınav periyodunda bu gibi sağlığa zararlı ürünlere yönelmek yerine zengin mineral ve besin içeren ürünleri tüketebilirsiniz. Zararlı yiyecekler yerine kuruyemiş tüketiminizi arttırabilirsiniz.

  1. Çıkmış Sorular Üzerinde Çalışın

Eğitim uzmanları, sınava hazırlanma sürecinde çıkmış soruların dikkatlice çözülüp gerekli kontrollerin yapılarak özenle üzerinden geçirilmesini vurgulamaktadırlar. Bu sayede, önceki dönemde sorulmuş soruları ve soru tekniklerini öğrenebileceksiniz.

  1. Hedef Belirleyin

Sınav girmeden önce bir hedef belirlemiş olmak ve bu hedef doğrultusunda çalışmak motivasyonunuzu arttırmaktadır.

  1. Panik Yapmayın

Sınavın bir süreç olduğunu ve her şey gibi bunun da geçeceğini bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Sınavda paniklediğiniz anda 10-15 saniyelik nefes alıp verin.

  1. Mola Verin

Uzun saatler boyunca çalışmak yerine, belirli aralıklarda molalar vermeniz; çalışma verimliliğinizi de arttıracaktır. 45 dakika aralıklarla veya saat başında 5-10 dakikalık kısa molalar vermeniz tavsiye ediliyor. Bu molalar sizi dersten uzaklaştırır nitelikte olmamalı çalışma ortamından uzaklaşıp biraz nefes alıp tekrar dönebilirsiniz.

  1. İstikrarlı Olun

Belirlediğiniz çalışma programına uyum sağlayarak devam etmeye özen gösterin. Motivasyonunuzu kaybettiğinizde hedefleriniz hatırlayın ve başarının size sunacağı mutluluğa odaklanın.

  1. Çalışma Grupları

Eğitim makalelerin çoğunda bir grup halinde çalışmanın başarının arttırdığına dair bilgiler içeriyor. Tarih, Edebiyat, Matematik ve Geometri ezberlerinde bu yöntemin faydasını göreceksiniz.

  1. Son Kontrol

Sınav giriş belgesi, kimlik kartı ve diğer önemli evraklarınızı muhakkak sınavdan hemen önceki gün hazırlayıp rahat bulabileceğiniz bir köşeye bırakın. Bu işi sabaha bırakırsanız acele ya da telaştan unutabilirsiniz. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için son hazırlıkların sınavdan bir gün önce yapılması tavsiye ediliyor.

BİLİŞİM KOLEJİ

 

Yorum Yap