Öğrenci El Kitabı

Bilişim Kolejinin öğrenci el-kitabı sürekli yenilenen bir belgedir. Önerileriniz ve fikirleriniz bizim için çok değerlidir. Lütfen bu el kitabına eklenmesini istediğiniz önerilerinizi bizimle paylaşınız.

Bilişim Koleji 1996 yılında Kızılay Özel Bilişim Dershanesi ile eğitim dünyasına adım attıktan sonra, 2000-2006 yılları arasında Ankara’nın 5 farklı ilçesinde daha dershane açmıştır. 2006 yılında ise ilkokul ve ortaokul seviyesinde ilk butik okulunu Pursaklar ilçesinde açan Bilişim Koleji, 2011 yılında Çankaya Bilişim Kolejini açmıştır. Daha sonra 2017 yılında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kolejler açan Bilişim Eğitim Kurumları, şuan da 5 şubesi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrenci el kitabı sayesinde önerileriniz bizim için çok değer kazancaktır.

Bilişim Kolejinde, öğrenci el kitabında yer alan bilgisayar laboratuvarları, kapalı spor salonu, açık spor alanları, fen laboratuvarları, drama salonu, resim ve seramik atölyeleri bulunmaktadır. Ayrıca satranç alanları, müzik odaları, kütüphane, revir, toplantı salonu, masa tenisi salonu, kulüp odası gibi faaliyet alanları da yer almaktadır.  Kantin, kırtasiye ve öğrencilere okul diyetisyenimiz tarafından hazırlanan seçmeli yemek menüsü ile hizmet veren yemekhane ve kafeteryalar bulunmaktadır. Sınıflarda ise teknoloji destekli eğitime olanak sağlayan bilgisayar, projeksiyon donanımları  ve akıllı tahtalar yer almaktadır. Diğer okullarda bulunmayan sistemleri bünyesine katan Bilişim Koleji, Ankaranın en iyi kolejleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

Bilişim Kolejleri anasınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi olmak üzere beş birimden oluşmaktadır.

Çocuklarımızda var olan üstün nitelikleri her yönüyle açığa çıkarmak için gerekli tüm koşulları oluşturmak,

Her çocuk eşsizdir” anlayışıyla farklı zeka, yetenek, ilgi ve kişilik özelliklerine sahip öğrencilerimizde özgün ve ayrıcalıklı eğitim modelimizle tam öğrenmeyi sağlamaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda Ankaranın en iyi kolejleri arasında adımızı duyurmaktan onur duymaktayız.

Bilişim Kolejinde Eğitim Görmenin Avantajları Nelerdir?

  • Aile ortamında ve toplumla iç içe eğitim yapıyoruz.
  • Çocuklarımız, öğrenci sayısı fazla olan kampüslerdeki  gibi insan kalabalığında ve karmaşasında boğulmuyorlar.
  • Belirlenen kontenjanın getirdiği avantajla okulumuzda her öğrenciye bireysel eğitim imkanı veriyoruz.
  • Kişiselleştirilmiş eğitimin zirveye çıktığı bir anlayışa sahibiz.
  • Ayrı ayrı her öğrencimizin yeteneklerini keşfederek onlara fırsatlar veriyoruz.
  • Maksimum 20 kişilik sınıflarda bütün öğrencilere kişisel anlamda yoğunlaşıyoruz.
  • Öğrencilerimiz gibi velilerimiz de okulumuzun ayrıcalığını yaşamaktadır. Öğretmenlerimizle kolayca görüşme sağlayabilen velilerimiz, kendi yazılımımız olan Evde Eğitim ile de öğrencisi hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Öğrencinin ödevlerini, notlarını, yemek menüsünü ve daha birçok şeyi cep telefonundan takip edebilen velilerimiz Bilişim Kolejinin yeniliklerinden oldukça memnun kalmaktadır.