Bilişim Koleji|Ortaokul - Ankara Özel Okullar - Kaliteli Özel Okullar - Bilişim Koleji

Ortaokul

Ortaokul (10 – 13 yaş) eğitiminde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatının yanı sıra akademik kadromuzun özel hazırladığı Uluslararası Müfredat yapısını da kullanmaktayız. Kaliteli özel okullar arasında yer alan Bilişim Kolejinde hazırladığımız müfredat sistemi ile ezberden uzak, düşünmeye ve geliştirmeye açık bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizi doğru yönlendirerek eleştirel düşünme mekanizmalarının gelişmesini ve gerçek potansiyellerini keşfetmelerini sağlamaktayız. Ankarada özel okullar içerisinde Bilişim Koleji olarak yenilikçi eğitim sistemimizle, öğrencilerimizin başarılarını desteklemekteyiz.

Bütünüyle öğrenciyi merkeze aldığımız ortaokul müfredatımız ile öğrencilerimizin, bilimsel yaklaşımla verilen temel dersleri en iyi şekilde anlamasını sağlıyoruz. Bilişim Kolejleri olarak Ankara özel ortaokullar sıralamasında verdiğimiz özveriyle üst sıralarda yer alıyoruz. Bunun yanı sıra okul öncesinden başlayan İngilizce ve İkinci Yabancı Dil eğitimlerini tamamlayarak aktif bir şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, hem anadillerinde hem de yabancı dillerde kendilerini doğru ve etkili bir şekilde ifade edebilmektedir. Küresel bakış açısı kazanmalarını, akademik ve sosyal yönden gelişimlerini tamamlamalarını hedefliyoruz. Kaliteli özel okullar listesinde yer alan Bilişim Kolejlerimizde, MEB’in öngördüğü müfredatın yanı sıra akıl oyunları, kodlama, STEM, kulüp çalışmaları, sosyal ve kültürel gezileri ön planda tutuyoruz. İyi kolejler arasında yer alabilmenin sadece akademik başarıyla ilgili olmadığının bilincinde olarak, öğrencilerimizin her alanda gelişimleri için çalışmalar yürütüyoruz.

PERİYOT TATİLLERİNDE ÇEŞİTLİ KAMPLAR DÜZENLİYORUZ

Öğrencilerimizin bağımsız düşünebilen ve farklı kültürlere hakim bireyler olarak yetişmesini sağlıyoruz. MEB’de uygulanan 2 dönemden oluşan eğitim sisteminden farklı olarak 9’ar haftalık 4 periyot şeklinde eğitim öğretimimizi sürdürmekteyiz. Her periyot arasında öğrencilere birer haftalık tatil vermekteyiz. Bu şekilde hem öğrencilerimizin dikkatini daha üst düzeyde tutmaktayız, hem de monotonluğun önüne geçmiş oluyoruz. Bu sistemi Ankara’da özel okullar arasında kullanan ilk ve tek kurumuz.

Periyot aralarında genellikle hem öğrencilerimizin dinlenmelerini sağlamak, hem de dil becerilerini geliştirmek için şehirden uzak tatil beldelerinde Dil Kampları yapmaktayız. Dil kamplarına katılan öğrencilerimizden 8. sınıflara ise ayrıca soru çözüm kampları uygulamaktayız. Böylece öğrencilerimiz okuldan uzak bir ortamda motive olarak kendilerini sorulara daha iyi verebilmektedir.