Bilişim Koleji|Hüseyingazi Bilişim Koleji - Mamak Özel Okullar - Bilişim Koleji

Hüseyingazi Bilişim Koleji

Bilişim Koleji Hüseyingazi, MEB’in genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda kaliteli eğitim ve öğretim sunan bir kurumdur. Ankara’nın Mamak ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Bilişim Koleji Hüseyingazi şubemiz, Karapürçek özel okullar kategorisinde ilk olma özelliği taşımaktadır. Bölgenin en köklü koleji olan Bilişim Kolejinde okumak öğrenciler için büyük bir ayrıcalıktır. Sürekli gelişen ve değişen zamanda akademik ve sosyal açıdan hazır bireyler yetiştirdiğimiz Bilişim’de, velilerimiz ve öğrencilerimizle etkili iletişime geçmekteyiz. Öğrencilerimize, değerler eğitimiyle sabretmeyi, saygı ve empati duymayı, paylaşımcı olmayı her şeyden önemlisi duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmeyi aşılamaktayız.

Karapürçek özel okullar, Mamak kolejler arasında LGSde en başarılı okul Bilişim Koleji. Mamak özel okullar. Ankara özel okullar lise, TYT AYT hazırlık

AİLE SICAKLIĞINDA BİRE BİR EĞİTİM

Okul öncesinde verdiğimiz eğitim programlarımızda, klasik anaokulu eğitim müfredatlarından farklı olarak özel eğitim programlarımızı uygulamaktayız. Kendimize özgü programımız sayesinde her öğrencimiz yaşıtlarından bir adım önde, başkaları ile değil kendi ile yarışabilen bireyler haline gelmektedir. Anasınıfı öğrencilerimiz yapabileceğinin en iyisini yapmaya hevesli, ilkokula zorlanmadan başlayan örnek öğrenciler olarak okullarımızdan mezun olurlar. Hedefimiz, çocuklarımızın kendilerini güvenli ve mutlu hissettikleri, olumlu uyarıcılarla dolu, merak duygularını ve öğrenme isteklerini artıran eğitim ortamları sağlamaktır.

Benimsediğimiz Montessori ve Reggio Emılıa yaklaşımlarıyla öğrenci merkezli çalışmalar yaparak Mamak özel okullar arasında fark yaratmaktayız.

BİZİM İÇİN HER BİREY ÖZELDİR

İlkokulda öğrencilerimiz objektif düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı ve eleştirmeyi öğrenir. Öğrendiklerini uygulayarak, bilgilerini günlük yaşantılarına aktaracak deneyimler kazanarak, üretken, bağımsız, yaratıcı, lider, keşfetme vasıflarına sahip, yetkin, paylaşımcı bireyler olarak yetişmektedir. Bilişim ailesi olarak yetiştirdiğimiz bireylerin kendilerine, ailelerine ve içinde yasadıkları topluma yararlı bireyler olacaklarına inanıyoruz.

Kendi varlığının farkında ve özel olduğunun bilincinde olarak yetişmektedir. Öğrenci merkezli uygulamalarla, sunduğumuz eğitimleri  ve dersleri öğrencilerimizin isteklerine göre yönlendirebilmekteyiz. Bu da Bilişim’i kaliteli anaokulları arasında öne çıkaran yapının temelini oluşturmaktadır.

BAŞARIYI DESTEKLEYEN DERSLİKLER

Okul yapıları ve derslikler, öğrencilerin hem okulu sevmesinde hem de başarıları üzerinde önemli derecede etkilidir. Bu bilinçle eğitim veren Bilişim’de sınıflar butik okul anlayışına göre belirlenir. Az öğrenci sayısıyla işlenen derslerde her öğrencinin aktif bir öğrenme gerçekleştirmesi sağlanır. Hüseyingazi Bilişim Kolejinde her kademedeki öğrenciler için farklı alanlarla özgürlük tanınır. Böylece öğrenciler ders dışında da okulda güzel vakit geçirebilirler.

Akademik anlamda başarılarını desteklemenin yanında sanat ve spor  gibi alanlarda da gelişimleri desteklenen öğrencilerin sahip oldukları; kapalı spor salonu, açık spor alanları ve sanat atölyeleri ile tam bir eğitim alırlar. Bu sayede okul sadece ders çalışılan bir yer olmaktan çıkan öğrencilerimiz için hayata hazırlayan ve farklı deneyimler kazanmalarını sağlayan bir eğitim yuvası halindedir.

GELECEĞE YÖN VEREN REHBERLİK ANLAYIŞI

Bilişim’de ortaokul eğitimi; başarısı kanıtlanmış, deneyimle ve titizlikle örülmüş özel bir program ile yürütülür. Sistemin özelliği, birkaç öğrenciye Liseye Giriş Sınavında Türkiye derecesi yaptırmak veya az sayıda öğrenci ile başarıya ulaşmak değildir. Sistemimizin asıl amacı, tüm öğrencilerin kendi kapasitelerinin en üst seviyesine ulaşmasını sağlamaktır.

Öğrencilerimizin başka hiçbir takviye kursuna gereksinim duymadan Liseye Giriş Sınavı hazırlıklarını tamamlamalarını ilke ediniyoruz. Her öğrencimizi ayrı ayrı takip eden “eğitim koçları” öğrencilerimize gereken akademik desteği sağlarken velilerimizi de sürekli bilgilendirerek süreçten haberdar etmektedir. Yaptığımız tüm çalışmalarla ve TYT AYT hazırlık sürecimizle Mamak özel okullar arasında LGSde en  başarılı okul olmaktayız.

Lise öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilen üniversiteye hazırlık çalışmalarımızda da Ankara özel okullar lise bölümleri içerisinde öne çıkmaktayız. Öğrencilerimizin doğru üniversite ve meslek seçimleri için lise 1. sınıftan itibaren çalışmalarımızı başlatmaktayız.

UZMAN ÖĞRETMEN KADROSU

Anasınıfından lise son sınıfa kadar eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Bilişim Koleji, Karapürçek özel okullar sıralamasında zirvededir. Hedefleri olan, öz güveni yüksek, çalışma ilkeleri edinen, üniversite sınavlarında iyi bir puan alarak kendisine güzel bir gelecek hazırlayacak öğrenciler yetiştiriyoruz. Bunu yaparken de aynı statülere sahip öğretmen kadrosunu bünyemizde bulunduruyoruz. Anadolu ve fen lisesi olarak da üniversiteye yönelik hazırlıklarımızla Ankara özel okullar lise çalışmalarına fark katmaktayız.

Mamak kolejler arasında LGSde en başarılı okul olan Hüseyingazi Bilişim Koleji olarak bu başarımızı, öğrencilerimizin çok çalışması ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde gerçekleşmiştir.

Akademik başarı yüksek, öğrenci psikolojisinden anlayan kadromuzla birçok başarının altına imzamızı atmaktan gurur duyuyoruz.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.