Bilişim Koleji | Akademik Takvim - 2020 - 2021 Dönemi Akademik Takvimi - Bilişim Koleji

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Akademik Takvim

Ankara okulları arasında en başarılı özel okullar içerisinde yer alan Bilişim Eğitim Kurumları 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ait akademik takvim ve sınav takvimi hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan müfredat dahilinde hazırlanan takvimle, öğrencilerin başarılarını artırmak hedeflenmektedir. Sınav takvimi ile öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecindeki çalışmalarından alınacak verimin artırılması sağlanmaktadır. Covid-19 tedbirlerine göre hazırlanan akademik takvimimizde sınav takvimimiz de belirtilmiştir.

Ankara okulları arasındaki Bilişim Eğitim Kurumları olarak eğitim sistemimizi 4 periyottan oluşturmaktayız. Bahar yarıyılı 2 periyot, güz yarıyılı da 2 periyot olacak şekilde ayarlanmıştır.

İster Online, İster Yüz Yüze Sınav Deneyimi

Sınavlar tüm kampüslerimizde ortak sınav olarak yapılmaktadır. Koronavirüs nedeniyle okullarımızda sınava giremeyecek öğrencilerimiz için aynı anda online sınav yapılacaktır.

LGS’de en başarılı özel okullar içerisindeki Bilişim Koleji olarak akademik takvim içerisinde belirttiğimiz sınav tarihlerinde aynı anda online sınav uygulaması da gerçekleştirmekteyiz.

Akademik takvimimiz tamamen öğrencileri ve ders müfredatlarını göz önüne alarak hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin fazla yorulmadan ve aktif olarak derslere katılımlarına dikkat edilmektedir. Bilgilerin kalıcı olmaları amaçlanarak akademik takvim, dört ayrı periyot üzerinden oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da uygulamaya konulan 4 periyot sistemi sayesinde öğrencilerin daha aktif bir eğitim dönemi geçirmeleri sağlanmaktadır.

Eğitimde esas olan öğrencilerin her açıdan gelişimlerinin desteklenmesi ve sahip oldukları yeteneklerin ortaya çıkarılarak geliştirilmesidir. Bu bilinç ile hareket eden Bilişim Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında sosyal ve kültürel gelişimlerini de devam ettirecek çalışmalar yürütmektedir.

Deneme Sınavları İle Gelen Başarı

Sınav takvimi içerisinde her dersten gerçekleşecek yazılı tarihlerinin yanında deneme tarihleri de paylaşılmaktadır. Özellikle TYT AYT hazırlık sürecindeki öğrenciler için deneme sınavlarından alınacak sonuçlar önem taşımaktadır.

en başarılı özel okullar

3. sınıftan itibaren tüm kademelere deneme sınavı uygulanırken, düzenlenen deneme sınavlarının sayılarında farklılıklar olabilmektedir. 4. periyottan itibaren, LGS ve TYT AYT hazırlık içerisinde olan 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencileri iki günde bir olacak şekilde deneme sınavına tabi tutulmaktadır. LGS’de en başarılı özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji, giderek yükselen bu başarısını düzenlemiş olduğu müfredatla sağlamaktadır.

Online eğitime devam eden öğrencilerimiz için Online Deneme Sınavları sunarak, yüz yüze eğitimle aradaki farklılıkları en aza indirmekteyiz.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11