Bilişim Koleji|Akademik Takvim - 2019 - 2020 Dönemi Akademik Takvimi - Bilişim Koleji

Akademik Takvim

Ankara okulları arasında en başarılı özel okullar içerisinde yer alan Bilişim Eğitim Kurumları 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemine ait akademik takvim ve sınav takvimi hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan müfredat dahilinde hazırlanan takvimle, öğrencilerin başarılarını artırmak hedeflenmektedir. Sınav takvimi ile öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecindeki çalışmalarından alınacak verimin artırılması sağlanmaktadır.

Bilişim Eğitim Kurumları olarak eğitim sistemimizi 4 periyottan oluşturmaktayız. Bahar yarıyılı 2 periyot, güz yarıyılı da 2 periyot olacak şekilde ayarlanmıştır.

Sınavlar tüm kampüslerimizde ortak sınav olarak yapılmaktadır. 1 hafta süren sınavlarımızdan sonra 1 periyot son bulmaktadır. Yoğun geçen sınav haftasından sonra öğrencilerin dinlenebilmeleri ve konsantrasyonlarını toplayabilmeleri amacıyla 1 hafta derslere ara verilmektedir. Her periyot öncesi akademik takvime göre, her dersten 1 sınav olmak üzere toplamda 2 sınav yapılmaktadır.

Akademik takvimimiz tamamen öğrencileri ve ders müfredatlarını göz önüne alarak hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin fazla yorulmadan ve aktif olarak derslere katılımlarına dikkat edilmektedir. Bilgilerin kalıcı olmaları amaçlanarak akademik takvim, dört ayrı periyot üzerinden oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da uygulamaya konulan 4 periyot sistemi sayesinde öğrencilerin daha aktif bir eğitim dönemi geçirmeleri sağlanmaktadır.

Ankara okulları arasında en başarılı özel okullar içerisinde yer alan Bilişim Koleji Akademik Takvimi
Ankara okulları arasında LGS’de en başarılı özel okullar içerisinde yer alan Bilişim Koleji Akademik Takvimi

Eğitimde esas olan öğrencilerin her açıdan gelişimlerinin desteklenmesi ve sahip oldukları yeteneklerin ortaya çıkarılarak geliştirilmesidir. Bu bilinç ile hareket eden Bilişim Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında sosyal ve kültürel gelişimlerini de devam ettirecek çalışmalar yürütmektedir.

Kültürel gezilerden birçok farklı alanda gerçekleştirilen kulüp çalışmalarına kadar hepsi, öğrencilerin yeni becerilerle kendilerini geliştirebilmeleri amacını taşımaktadır. Ancak bununla birlikte öğrencilerin akademik başarılarını da daha iyi hale getirebilmek ve devamlılığını sağlayabilmek adına, düzenli olarak sınavlar düzenlenmektedir.

Deneme Sınavları İle Gelen Başarı

Sınav takvimi içerisinde her dersten gerçekleşecek yazılı tarihlerinin yanında deneme tarihleri de paylaşılmaktadır. Özellikle TYT AYT hazırlık sürecindeki öğrenciler için deneme sınavlarından alınacak sonuçlar önem taşımaktadır.

3. sınıftan itibaren tüm kademelere deneme sınavı uygulanırken, düzenlenen deneme sınavlarının sayılarında farklılıklar olabilmektedir. 4. periyottan itibaren, LGS ve TYT AYT hazırlık içerisinde olan 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencileri iki günde bir olacak şekilde deneme sınavına tabi tutulmaktadır. LGS’de en başarılı özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji, giderek yükselen bu başarısını düzenlemiş olduğu müfredatla sağlamaktadır.

Deneme sınavları takvimde belirtilen tarihlerde düzenlenecek olup, akademik takvimin durumuna bağlı olarak gerçekleşecek hafta veya günde değişiklik yapma hakkı Bilişim Eğitim Kurumlarına aittir. Değişiklikler öğrenci ve velilere sınav öncesinde belirtilmektedir.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.