Okul Takvimi

Bilişim Koleji

Akademik Takvim

Ankara okulları arasında en başarılı özel okullar içerisinde yer alan Bilişim Eğitim Kurumları 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine ait akademik takvim ve sınav takvimi hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan müfredat dahilinde hazırlanan takvimle, öğrencilerin başarılarını artırmak hedeflenmektedir. Sınav takvimi ile öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecindeki çalışmalarından alınacak verimin artırılması sağlanmaktadır. Covid-19 tedbirlerine göre hazırlanan akademik takvimimizde sınav takvimimiz de belirtilmiştir.

Ankara okulları arasındaki Bilişim Eğitim Kurumları olarak eğitim sistemimizi 4 periyottan oluşturmaktayız. Bahar yarıyılı 2 periyot, güz yarıyılı da 2 periyot olacak şekilde ayarlanmıştır.

LGS’de en başarılı özel okullar içerisindeki Bilişim Koleji olarak akademik takvim içerisinde belirttiğimiz sınav tarihlerinde aynı anda online sınav uygulaması da gerçekleştirmekteyiz. Bu sebeple akademik takvimimiz tamamen öğrencileri ve ders müfredatlarını göz önüne alarak hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin fazla yorulmadan ve aktif olarak derslere katılımlarına dikkat edilmektedir. Bilgilerin kalıcı olmaları amaçlanarak akademik takvim, dört ayrı periyot üzerinden oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da uygulamaya konulan 4 periyot sistemi mevcuttur. Böylelikle öğrencilerin daha aktif bir eğitim dönemi geçirmeleri sağlanmaktadır.

Eğitimde esas olan öğrencilerin her açıdan gelişimlerinin desteklenmesi ve sahip oldukları yeteneklerin ortaya çıkarılarak geliştirilmesidir.Bilişim Eğitim Kurumları, öğrencilerin akademik gelişimlerini destekler. Ayrıca, sosyal ve kültürel gelişimlerini de devam ettirecek çalışmalar yürütür.

Deneme Sınavları İle Gelen Başarı
Sınav takvimi içerisinde her dersten gerçekleşecek yazılı tarihlerinin yanında deneme tarihleri de paylaşılmaktadır. Ayrıca TYT AYT hazırlık sürecindeki öğrenciler için deneme sınavlarından alınacak sonuçlar önem taşımaktadır.

3. sınıftan itibaren tüm kademelere deneme sınavı uygulanırken, düzenlenen deneme sınavlarının sayılarında farklılıklar olabilmektedir. 4.periyottan itibaren, LGS ve TYT AYT hazırlık içerisinde olan 8. sınıf öğrencileri iki günde bir deneme sınavına tabi tutulmaktadır. Bu sınavlar, öğrencilerin akademik hazırlıklarını değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir.Aynı zamanda, lise son sınıf öğrencileri de bu sürece dahil edilerek onlar da iki günde bir deneme sınavına katılmaktadır. Bu sınavlar, öğrencilerin TYT ve AYT sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

LGS’de en başarılı özel okullar arasında yer alan Bilişim Koleji, giderek yükselen bu başarısını düzenlemiş olduğu müfredatla sağlamaktadır.

2023-2024 Bilişim Koleji Yazılı Takvimi

Bilişim Koleji 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçerisinde Yapılacak Yazılıların Yazılı Takvimi

2023-2024 Bilişim Fen ve Anadolu Lisesi Yazılı Takvimi