Hüseyingazi
                           Bilişim
                             And. ve Fen Lisesi

Hüseyingazi Bilişim Anadolu ve Fen Lisesi’ne Hoş Geldiniz…

Süleyman Çelebi

Anadolu Lisesi

Fen Lisesi

Ankara nitelikli , en iyi özel liselerden olan Bilişim Anadolu ve Fen Lisemiz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren Hüseyingazi’de eğitimdeki yerini aldı.  Böylece Ankara’nın en iyi liseleri içerisinde bulunan kampüsümüz; temiz, ferah, büyük sınıflarıyla, dinamik ve güçlü bir öğretmen kadrosuyla eğitim vermektedir. Böylece okulumuzda öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile hareket edilmiştir. Bu nedenle köklü bir eğitim temeline sahip Bilişim Kolejinde, ana sınıfından lise son sınıfa kadar eğitim devam ettiğinden kolej lise konsepti çok tercih edilmektedir. Hüseyingazi Bilişim Lisesi, benimsediği eğitim anlayışı ve yenilikçi yönüyle Ankarada bulunan kolejler arasında ön plana çıkmaktadır.

Kolej liseler içerisinde başarılarımızla Ankaranın en iyi özel liseleri arasında bulunmaktayız. Aynı zamanda başarımızın her daim yükselerek devam etmesi amacıyla, öğrencilerimizin akademik ve kültürel anlamda gelişimlerini destekleyici çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

Ankarada Bulunan Kolejler Arasında Hüseyingazi Bilişim Lisesi Farkı

Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık yolculuğunda akademik anlamda onların yanında yer almaktayız. Aynı zamanda başarılarının artmasını hedeflemekteyiz. Böylece dünya vatandaşı bireyler olarak yetişmelerini amaçladığımız öğrencilerimiz için uygulamakta olduğumuz çoklu programlar sayesinde, onların pek çok alanda gelişmelerini sağlamaktayız.

Ankara nitelikli liseler arasında yer alan Hüseyingazi Bilişim Lisesi; kendine güvenen, sahip olduğu yetenek ve becerilerin farkında, değerlerinin bilincinde ve çevresinde gelişen olaylara duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda hedeflerimiz;

• Birden fazla yabancı dili etkili konuşabilen,
  • STEM eğitimi ile proje üretebilen,
  • Bilgisayar Destekli Eğitimle Dijital Çağa ayak uydurabilen,
  • Çevresine ve çevresel sorunlara duyarlı,
  • Değerlerine ve manevi unsurlarını önemseyen,
  • İdealleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleşen öğrenciler yetiştirmektir.

Gerek Fen Lisemize, gerekse Anadolu Lisemize öğrencilerimiz LGS puanlarına bakılarak, seçilerek alınmaktadır. Lise süreci içerisinde de öğrencilerimizin başarılarını artırarak, TYT ve AYT de iyi bir sonuç almalarını desteklemekteyiz. Dershanecilikten getirdiğimiz deneyimlerimizi ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleştirdiğimiz öğrencilerimizin ışığıyla eğitim hayatımıza devam etmekteyiz. Böylece belirlediğimiz hedeflerimiz ve bu hedefler doğrultusunda ilerleyişimiz ile Mamaktaki özel okullar arasında ön plana çıkmaktayız.

Okulumuzda öğrencilerimizden beklediğimiz hedefler doğrultusunda;

• FKB Laboratuvarı,
  • Görsel Sanatlar/Resim Atölyesi,
  • Müzik Dersliği,
  • Bilgisayar Laboratuvarı,
  • Konferans Salonu,
  • Kapalı Spor Salonu,
  • İnteraktif Dil Dersliği bulunmaktadır.

Cambridge Eğitim müfredatı uygulanan okulumuzda ikinci yabancı dil olarak Almanca okutulmaktadır. Aynı zamanda dil dersleri yabancı ve uzman öğretmenler eşliğinde yapılmaktadır ve kolej lise dil eğitimi esnasında Türkçe konuşmak yasaktır. Aynı zamanda belirli periyotlarla öğrencilerimize yönelik Dil Kampları düzenlenmektedir. Böylelikle Verdiğimiz dil eğitimiyle İngilizce eğitim veren liseler Ankara sıralamasında en iyilerinin içerisinde bulunmaktayız.

Hüseyingazi Bilişim Lisesi olarak, hafta sonları öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sporsal alanda gelişimlerini sağlamak amacıyla kulüp çalışmaları yapmaktayız. Böylece kulüp çeşitliliğimiz ve yaptığımız çalışmalarla da Ankara’nın en iyi liseleri içerisinde en etkin okullardan biri olmaktayız. Bu kulüpler:

Ankarada bulunan kolejler arasında Hüseyingazi Bilişim Lisesi Ankara'nın en iyi ve nitelikli liseleri
  • Satranç Kulübü
  • Masa Tenisi Kulübü
  • Basketbol Kulübü
  • Voleybol Kulübü
  • Futbol Kulübü
  • Akıl ve Zeka Oyunları Kulübü
  • Drama ve Tiyatro Kulübü
  • Kodlama ve Robotik Kulübü
  • Dil Kulübü
  • Etüt Kulübü şeklinde oluşmaktadır.

Bilişim Eğitim Kurumları olarak, anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar mevcut müfredatları Smart eğitim sistemimiz ile takip ederek öğrencilerimizin kazanımlarını kalıcı bir biçimde öğrenmesini sağlamaktayız.

Okulumuzda MEB yazılıları yanı sıra her grubumuza düzenli olarak Deneme ve Tarama Sınavları uygulayarak, öğrencilerimizin test çözme tekniklerini geliştirmeyi amaçlamaktayız. Sınav sonuçları Rehber Öğretmenlerimiz ve Ölçme-Değerlendirme Uzmanlarımız tarafından hem öğrencilerimizle hem de velilerimizle değerlendirilmektedir. Böylelikle kurduğumuz bu sistemle İngilizce eğitim veren liseler Ankara arasında, öğrencilerimizin takiplerini  çok daha etkin bir şekilde yapmaktayız.

Düzenli ve sıkı bir Ödev Takip Sistemiyle hareket eden okulumuzda, velilerimize anında dönüt sağlanmaktadır. Böylece öğrencilerimize her hafta düzenli olarak Ödev Föyleri verilmekte ve kontrolü branş öğretmenlerimiz tarafından sağlanmaktadır.

Ankara nitelikli liseler arasında bulunan Hüseyingazi Bilişim Lisesi, yenilikçi eğitim anlayışıyla öğrencilerinde, tam öğrenmenin gerçekleşmesi için çalışmalar yürütmektedir.