Bilişim Koleji|Kulüplerimiz -  Ankarada En Başarılı Okullar - Bilişim Koleji

Kulüplerimiz

Derslerin yoğunluğunu hafifletmek için öğrencilerimize sevdikleri aktiviteleri yapma fırsatı sunduğumuz Bilişim Kolejinde amacımız öğrencilerimizin nefes alabilecekleri ortam hazırlamaktır. Bilişim Koleji sunduğu eğitim yanı sıra öğrencilerine sağladığı kulüp etkinlikleriyle, Ankarada en başarılı okullar arasında yer almaktadır. Sanat ve kültür kulüplerinde beyinlerini dinlendiren öğrencilerimiz hem sosyal hayatlarında hem de derslerinde başarılarını göstermektedir.

Başlıca kulüplerimiz şu şekilde;

Almanca Kulübü

Almanca kulübümüzde öğrencilerimizin Almanca dilini daha verimli ve etkin bir şekilde öğrenmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin Almanca okuma, yazma, konuşma, dinleme becerilerini geliştirme ve anlama kapasitelerini bu kulübümüzde arttırmaktadır.

İngilizce Kulübü

İngilizce kulübümüzde öğrencilerimizi dil öğrenmeye teşvik etmek, İngilizceyi sevdirmek ve bu dili kullanmayı alışkanlık haline getirmeyi amaçlamaktayız. Kulübümüzde öğrencilerimizin İngilizce okuma, yazma, konuşma, dinleme becerilerini geliştirme ve anlama kapasitelerini artmaktadır.

Basketbol Kulübü

Basketbol kulübümüzde öğrencilerimizi, koçlarından basketbol kurullarını ve taktiklerini öğrenirler. Bol bol antrenman yapan öğrencilerimizin hem bedeni hem de zihni sağlamlaşır. Basketbol ile haşır neşir olan öğrencilerde birlikte hareket etme, paylaşma, dayanışma ve mücadele etme gibi duyguların geliştiği gözlemlenir.

Ebru Kulübü

Öğrencilerimizin ruhunu dinlendirmek, stresten uzaklaştırmak ve sabırlı olmayı öğretmek amacıyla açtığımız Ebru kulübümüzde, öğrencilerimiz duygularını renk ve desenlerle dışa vurmasını sağlıyoruz. Ebru ve diğer sanat alanlarında yapılan çalışmaları fuar alanlarında sergileyerek Ankarada en başarılı okullar Bilişim Koleji olarak adımızdan duyurmaktan gurur duyuyoruz.

Kara Kalem

Sanat bilincini aşıladığımız kara kalem kulübümüzde, öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmesini sağlıyoruz. Hayallerini resmeden öğrencilerimizin çalışmalarını sergiliyoruz ve böylece özgüvenlerine katkı sağlıyoruz.

Piyano Kulübü

El ve göz koordinasyonunun gelişmesine önemli bir katkı sağlayan piyano kulübümüzde öncelikle öğrencilerimize piyano tuş takımını tanıtıyoruz. Sonrasında okuduğu notayı çalmayı öğretiyoruz. Müziği ruhunda hisseden öğrencilerin özgüveninin yüksek olduğunu gözlemliyoruz.

Gitar Kulübü

Gitar kulübünde öğrencilerimizin öncelikle gitarı tanımasını ve doğru tutmayı öğrenmelerini sağlıyoruz. Ardından notalar ve beraberinde besteleri çalmaya başlayan öğrencilerimizin ritim yaratma gücünü geliştiriyoruz. Müzikle iç içe olan öğrencilerimizin parmakları esneklik kazanırken stresten de oldukça uzaklaşırlar.

Halk Oyunları Kulübü

Ülkemizin zengin kültürünü yansıtan halk oyunlarını öğretmek için oluşturduğumuz bu kulübümüzde öğrencilerimiz tören ve gösterilerde sergilenecek oyunları öğrenirler. Her yörenin farklı bir oyunu olduğunu öğrenen öğrencilerimiz, ulusal oyunlarımızı evrensel boyuta taşımaları konusunda teşvik edilir.

Matematik Kulübü

Matematik kulübünde öğrencilerimize matematiği sevdirmek amacıyla çeşitli eğlenceli oyunlar oynanmaktadır. Geniş bir kitleye hitap eden matematik oyunlarıyla öğrencilerin bilgi hazineleri güçlenmektedir.