Bilişim Koleji|Eğitim Koçluğu - Ankaradaki en iyi özel okullar- Bilişim Koleji

Eğitim Koçluğu

Öğrenci merkezli hareket ettiğimiz Bilişim Kolejinde, Eğitim Koçluğu bizim için önem arz eden hususların başında gelmektedir. Bizim için başarısız öğrenci yoktur! Sadece kendine güvenmeyen öğrenci vardır. Herkesin kendine özgü bir potansiyeli var. Bu potansiyeli fark ederek ortaya çıkarmak öğrenci koçluğu çalışmasının temelini oluşturmaktadır.

Eğitim koçluğu projesiyle öğrencilerin içlerinde bulunan potansiyelin farkına varmaları ve bu sayede geleceklerine yön verirken doğru kararlar almaları sağlanır.

Öğrenci koçluğu,  sadece sınavlardan yüksek not alma odaklı değil, öğrenciyi kazanma odaklı yapılan bir koçluk çalışmasıdır.

Öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmelerini destekler. Hedef koymalarını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmelerine yönelik, yol haritası ve eylem planı yapmalarına destek sağlayan hizmettir. Ne yazık ki Ankara özel okul hizmeti veren birçok kurum öğrenci koçluğunun önemini anlayamamaktadır.

Öğrenci koçluğunun öneminin bilincinde olan Bilişim Kolejinde öğrencinin;

• Okul başarısını artırmayı,
  • Kendine uygun hedefler seçmesini,
  • Etkin çalışmayı öğrenmesini,
  • Zamanı doğru kullanmasını,
  • Güçlü yönlerini açığa çıkartmasını,
  • Doğru iletişim kurmasını,
  • Kendine güvenini geliştirmesi hedeflenir.

Eğitim koçları, öğrencilerimizi okul sonrasındaki hayatlarına hazırlarken onların kendi içlerinde dengeyi bulabilmelerinde de yardımcı olur.

Sadece derslere odaklanmak öğrencilerimizin dışarıda akıp giden hayatı kaçırmalarına neden olabilir. Bu noktada devreye giren eğitim koçları öğrencilerimize; dersler, aile, sosyal hayat ve spor gibi aktiviteler arasında nasıl denge kuracaklarını öğretir. İleri ki yaşamlarında bu, öğrencilerimizin özel hayat ve iş hayatı arasında dengeyi kolaylıkla bulabilmelerini sağlar.

Ankaradaki en iyi özel okullar arasında yer alan Bilişim Kolejlerinde her öğrencimizle ayrı ayrı ilgilenen öğrenci koçları vardır. Bu uzmanlarımız öğrencilerimizin kendini tanımasından soru sorma becerisini kazanmasına kadar birçok fayda sağlamaktadır. Ankara özel okul Bilişim Kolejinde öğrenci koçları öğrencilerimizin;

Bu şekilde öğrencilerimize daha dengeli, daha mutlu, öz güveni yüksek ve başarılı olmanın yollarını açmış olurlar.

Öğrencilerimize neyi yaptığını, neyi yapmak istediğini, nerede olduğunu ve nereye gitmek istediğini fark etmesini sağlayacak çalışmalarla öğrencilerin ihtiyaçları belirlenir. Öğrenci koçluğu, öğrenciler adına herhangi bir adım atılması değildir. Koçlarımız tarafından öğrencilerimize neyi yapması gerektiği söylenmez ya da tavsiyelerde bulunulmaz.

Değişim kişiseldir ve bu değişimi öncelikle öğrencilerimizin kendisinin istemesi amaçlanır. Öğrencilerimizin istekleri doğrultularında belirlenene haritalar çerçevesinde nasıl bir yol izleyeceklerini kendileri çizerler. Bu sayede karar verme becerilerinin de geliştirilmesi hedeflenir. Öğrenci koçları tarafından her anlamda hayata hazırlanan öğrencilerimiz, başarıya giden yolu daha hızlı ve emin adımlarla çıkmayı öğrenirler.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.