Bilişim Koleji|Geziler - Ankara Özel Okulları - Bilişim Koleji

Geziler

Bilişim Kolejlerinde, çocuğun kişiliğinin gelişmesi için öğrencilerin çeşitli etkinliklere ve saha gezilerine katılmaları gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerin kendi yaş gruplarıyla gittiği gezilerde etkileşim becerilerinin, yeteneklerinin, gözlemlerinin ve bağımsız hareket edebilme duygularının geliştiği görülmektedir.

Anasınıfından liseye son sınıfa kadar her seviyedeki öğrencimiz için yıl içerisinde çeşitli gezi etkinlikleri düzenlemektedir. Bu gezilerde öğrencilerimiz hayata dair paha biçilemez deneyimler elde edebilirler. Farklı kültürler, farklı tatlar deneyimleyen öğrencilerimiz, kültür miraslarına sahip çıkan bireyler haline gelir. Şehir dışında düzenlediğimiz bazı gezilere velilerimizde katılabilmektedir. Ankara özel okulları arasında gezilere ayrı bir önem veren Bilişim Kolejinde, şehir içi ve dışı çok sayıda kültür, sanat gezisi düzenlenmektedir. Düzenlediğimiz gezilerle öğrencilerimizin hem dinlenmelerini ve eğlenmelerini sağlıyoruz hem de sosyal ve kültürel açıdan yerinde  yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlamış oluyoruz.

Bilişim Kolejlerinde okul döneminde ve periyot tatillerinde yapılan çeşitli gezi etkinliklerinden bazıları şu şekildedir;

PERİYOT TATİLLERİNİ DİL KAMPLARIYLA DEĞERLENDİRİYORUZ

Konaklamalı düzenlediğimiz kamplarda Ankara özel okulları arasında bir ilke imza atarak sadece İngilizce konuşuyoruz. Gittiğimiz bölgede tercih ettiğimiz 5 yıldızlı otelde personeller öğrencilerimizle sadece İngilizce konuşmaktadır. Bu kamplarda Dil Öğretmenlerimiz eşiliğinde başlangıçtan kamp sonuna kadar sadece İngilizcenin konuşulduğu, hem öğrencilerimizin stres atmalarını ve dinlenmelerini sağlayan, hem de İngilizce birikimlerini geliştiren bir program uyguluyoruz. İhtiyaçlarını İngilizce dile getirmeyi öğrenen öğrencilerimizin yabancı dile karşı oluşan ön yargılarını ortadan kaldırıyoruz. Dil kamplarında ve gezilerde birer birey olduklarının farkına varan öğrencilerimiz, hem ev hayatında hem de okul ortamında daha bilinçli hale gelmektedir.