Bilişim Koleji|Öğrenci El Kitabı - Ankaranın En İyi Kolejleri - Bilişim Koleji

Öğrenci El Kitabı

2018-2019 Veli-Öğrenci El Kitabı

Bilişim Kolejinin veli-öğrenci el-kitabı sürekli yenilenen bir belgedir. Önerileriniz ve fikirleriniz bizim için çok değerlidir. Lütfen bu el kitabına eklenmesini istediğiniz önerilerinizi bizimle paylaşınız.

Bilişim Koleji 1996 yılında Kızılay Özel Bilişim Dershanesi ile eğitim dünyasına adım attıktan sonra, 2000-2006 yılları arasında Ankara’nın 5 farklı ilçesinde daha dershane açmıştır. 2006 yılında ise ilkokul ve ortaokul seviyesinde ilk butik okulunu Pursaklar ilçesinde açan Bilişim Koleji, 2011 yılında Çankaya Bilişim Kolejini açmıştır. Daha sonra 2017 yılında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kolejler açan Bilişim Eğitim Kurumları, şuan da 5 şubesi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bilişim Kolejinde, bilgisayar laboratuvarları, kapalı spor salonu, açık spor alanları, fen laboratuvarları, drama salonu, resim ve seramik atölyeleri bulunmaktadır. Ayrıca satranç alanları, müzik odaları, kütüphane, revir, toplantı salonu, masa tenisi salonu, kulüp odası gibi faaliyet alanları da yer almaktadır.  Kantin, kırtasiye ve öğrencilere okul diyetisyenimiz tarafından hazırlanan seçmeli yemek menüsü ile hizmet veren yemekhane ve kafeteryalar bulunmaktadır. Sınıflarda ise teknoloji destekli eğitime olanak sağlayan bilgisayar, projeksiyon donanımları  ve akıllı tahtalar yer almaktadır. Diğer okullarda bulunmayan sistemleri bünyesine katan Bilişim Koleji, Ankaranın en iyi kolejleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

[/ Fusion_tagline_box]

Bilişim Kolejleri anasınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi olmak üzere beş birimden oluşmaktadır.

Vizyonumuz

Bilişim Eğitim Kurumları olarak, eğitim ve öğretimi çağdaş bir altyapıyla evrensel standartlarda yürütmek ve ülkemizde örnek gösterilen kurumlar arasında yer almaktır.

Misyonumuz

Öğrencilerimizin potansiyelini ve yeteneklerini sonuna kadar geliştirmelerine olanak sağlayan bir eğitim-öğretim ortamı sunarak ‘dünya insanı’ yetiştirmektir.

Hedeflerimiz

“Yarınlar için güçlü adımlar, bugünden başlar” anlayışıyla öğrencilerimizin anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul ve lisedeki hem akademik hem kişisel gelişimlerini tamamlamak,

Çocuklarımızda var olan üstün nitelikleri her yönüyle açığa çıkarmak için gerekli tüm koşulları oluşturmak,

“Her çocuk eşsizdir” anlayışıyla farklı zeka, yetenek, ilgi ve kişilik özelliklerine sahip öğrencilerimizde özgün ve ayrıcalıklı eğitim modelimizle tam öğrenmeyi sağlamaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda Ankaranın en iyi kolejleri arasında adımızı duyurmaktan onur duymaktayız.

Bilişim Kolejinde Eğitim Görmenin Avantajları Nelerdir?

Akademik Takvim

Bilişim Eğitim Kurumları olarak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile uygulamaya başladığımız 4 Periyot eğitim sistemiyle Ankaranın en iyi kolejleri arasında yer almaktayız.