Bilişim Koleji|Öğrenci Tanıma Rehberi - Ankarada Özel Okullar - Bilişim Koleji

Öğrenci Tanıma Rehberi

Öğrenci tanıma rehberi, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun eğitsel programlar ve ileriki seviyede meslek seçimleri konusunda yardımcı olabilmek için önemlidir. Öğrenciyi tanıyan öğretmenler, onların zayıf ve güçlü yönlerinin, ilgi, tutum ve değer yargıları hakkında bilgi sahibi olacaktır. Öğrendiği bilgilerle öğrenciye en doğru şekilde yaklaşan öğretmenlerimiz, öğrenciyi karşılaşabileceği yeni durumlara en iyi şekilde hazırlamaktadır. Ancak özellikle ilköğretim döneminde öğrenciyi tanımak hiç kolay değildir. Bilişim Koleji bünyesinde görev alan öğretmenlerimiz Ankarada özel okullar arasında en başarılı öğretmenlerdir. Öğrenci tanıma rehberinde öğretmenlerin amacı, öğrenci önce kendini sonra çevresel olanaklarını tanımasıdır. Çevresindeki olanakların bilincine varan öğrenci, kendisine sunulan kaynaklardan en iyi şekilde yararlanacaktır.

ÖĞRENCİYİ TANIMA REHBERİNDE ELE ALINMASI GEREKEN KONULAR

Öğrenci tanıma rehberi konusunda uzman öğretmenler, Ankarada özel okullar arasında sadece  Bilişim Kolejinde bulunmaktadır. İyi analiz edilen bir öğrencinin hem akademik anlamada hem de kültürel anlamda gelişmemesi söz konusu değildir. Öğrencinin ne istediğini bilerek ona yaklaşan öğretmenler her zaman daha başarılı olmuştur.