Bilişim Koleji|Sık Sorulan Sorular - Ankara'da En İyi Kolej - Bilişim Koleji

Sık Sorulan Sorular

Kurumsal

Bilişim Eğitim Kurumunun, Çankaya, Hüseyingazi, Pursaklar, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde kampüsleri bulunmaktadır. Ayrıntılı adres bilgilerine buradan bakabilirsiniz.

Bilişim Koleji, 1996 yılında Kızılay’da açılan Özel Bilişim Dershanesiyle eğitim hayatına başlamıştır.  Lgs’de en başarılı okul Olan Bilişim Koleji, 2018 LGS’de birinciler çıkartarak başarılarını devam etttirmektedir.

Öğrenci Kabulü

Kolej anaokulunda öğrencinin bilişsel ve duygusal olarak gelişimlerine bakılmaktadır. Rehberlik öğretmenlerimiz çocuk gelişimi uzmanlarımız bu konuda bilgilendirmektedir.

Bilişim Kolejinde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyelerindeki öğrencilerimizi sınavla değil tanıyarak alıyoruz. Öğrencinin kaydını yapmadan önce okulumuzun rehberlik uzmanı ve ilgili müdür yardımcısı ile görüşme gerçekleştiriyoruz. Şayet öğrenci ara sınıf geçişlerinde ise not dökümünü istiyoruz. Öğrencinin duygusal ve akademik anlamda hazır olması durumunda kesin kayıt işlemini gerçekleştiriyoruz. Birinci sınıf kayıtları hakkında daha detaylı bilgi almak için kampüslerimize gelebilirsiniz.

Lgs’de en başarılı okul olan Bilişim Koleji’nde, Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırmak için öğrencinin LGS sınavından en az 350 puan alması gerekmektedir. Fen Lisesi kayıtlarımız için, öğrencinin LGS sınavından en az 450 puan alması gerekmektedir. Lise birinci sınıf kayıtları ve detaylar hakkında size en yakın şubemizle iletişime geçebilirsiniz.

Özel okullar bursluluk sınavı ile öğrencinin elde ettiği başarı doğrultusunda indirim uygulanmakta ya da burs verilmektedir. Bursluluk sınavı okul yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda her yıl yapılmaktadır. Sınavlarımıza 2,3,4,5,6,7,8. ve 9,10,11. sınıf öğrencileri başvurabilmektedir.

Bursluluk sınavı sonuçları öğrencinin verdiği doğru cevaplar üzerinden değerlendirilmektedir. Ayrıca yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bursluluk sınavı sonuçları doğrultusunda öğrencilerin kazandığı indirimler belirlenmektedir.

Kolej bursları yıl sonu öğrenci ortalaması 70’in altına düşmesi, nakil gitmesi ya da mezuniyet
durumunda kesilir.
Kolej bursları, Nakil giden öğrenci daha sonraki süreçte nakil gelmesi durumunda aldığı burstan faydalanamaz.

Dönem başlamadan 2 Hafta önceden kıyafetler belirlenmektedir. Kıyafetleri ister kampüsümüze gelerek, isterseniz İnternet üzerinden sipariş vererek temin edebilirsiniz.

Lgs’de en başarılı okul olan Bilişim Koleji’nde yıllık eğitim maliyetimiz yaş gruplarına göre farklılık göstermektedir. Ayrıntılı fiyat bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

İmkanlarımız

Ders kitapları, dönem başında okul idaresi tarafından temin edilerek öğrencilere verilir. Yıl içinde takip edilecek yardımcı kitaplar ise yine okul yönetimi tarafından temin edilir ya da isteğe bağlı olarak hazırlanan liste velilere verilir.

Geniş bir lokasyona sahip öğrenci servislerimiz bulunmaktadır. Veliler telefonlarına indirebilecekleri serviscell uygulaması ile de öğrencilerin konumunu takip edebilirler.

Konuyla ilgili ve diğer tüm sorularınız için online eğitim danışmanı Mozy’e yazabilirsiniz.

Yemeklerimiz kendi uzman aşçılarımız tarafından okulumuzda yapılmaktadır. Ayrıca yapılan bu yemeklerin kontrolleri sağlık bakanlığı tarafından yapılmakta olup, uzman diyetisyenimiz tarafından bir öğrencinin günlük alması gereken kalori hesabı göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır.

Okulumuzda etüt sistemi uygulanmaktadır. İsteyen öğrenci istediği bir saatte etüt alabilmektedir. Ayrıca rehberlik servisimiz tarafından öğrencilerin derslerdeki başarısı araştırılarak, başarısı düşük öğrenciler için hafta içi ya da hafta sonu etüt programları düzenlenmektedir.

Kampüslerimizde farklı alanlarda kulüpler bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ilgi alanlarına göre istedikleri kulüplere katılarak, yapılan etkinliklerle kendilerini geliştirebilmektedir. Gerçekleştirdiğimiz kulüp etkinlikleriyle öğrencilerimizi aktif tutmakla birlikte, etkinliklerle bilgi ve becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktayız.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.