Bilişim Koleji|STEM Eğitimi - Kolej Seçimi

STEM Eğitimi

BİLİMTEKNOLOJİMÜHENDİSLİKMATEMATİK

STEM disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımıdır. Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesinde ortaya çıkan bir kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM; teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani yeni bir ürün ortaya koyulmasına STEM denir.

Bilişim Kolejlerinde uygulamaya başladığımız STEM Eğitimi ile öğrencilerimize yeni buluşlar keşfetmelerini sağlıyoruz. Velilerin kolej seçimi telaşı başladığında araması gereken önemli kriterlerden birisi olan STEM eğitimi, Bilişim Kolejinin temel yapı taşlarından birisi haline gelmiştir.

STEM Eğitiminin Öğrenciye Katkıları Nelerdir?

Bilişim Koleji olarak tüm kampüslerimizde uygulanan STEM eğitimi ile öğrencilerimizin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerindeki temel bilgi düzeylerini arttırarak bu disiplinler ile ilgili problemleri çözmek için günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamak temel hedefimizdir.

STEM EĞİTİMİNE SANATI KATARAK FARKLI BOYUTLARA TAŞIYORUZ

Bilişim Kolejinde verdiğimiz STEM eğitimi ile öğrencilerimizi, tarımdan endüstriye, çevre yönetiminden sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda başarı için hazırlıyoruz. Üstelik model, bilim, matematik ve teknoloji alanlarıyla da sınırlı bırakmayarak dil bilgisi, edebiyat ve güzel sanatlar gibi bölümlere de kolaylıkla adapte edilebiliyoruz.

STEM eğitiminin 4 temel prensibini sanatın içerisine kattığımız ya da sanat yoluyla entegre edilmesi yaklaşımına ise STEAM diyoruz. STEAM’de fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarının arasına art yani sanatı katarak STEM eğitimini daha farklı boyutlara taşıyoruz. Uluslararası standartlarda verdiğimiz STEM eğitimi ile kolej seçimi yapan tüm velilerden tam not alıyoruz. STEAM, öğrencilerin bu önemli alanlarda öğrendikleri ile sanat uygulamaları, öğeleri, tasarım ilkeleri ve standartları arasında bir bağ kurarak öğrenmelerine olanak tanıyor.