Bilişim Koleji|STEM Eğitimi - En İyi Okullar - Kolej Seçimi - Kolej Seçimi

STEM Eğitimi

BİLİM – TEKNOLOJİ – MÜHENDİSLİK – MATEMATİK

STEM disiplinler arası bir öğrenim yaklaşımıdır. Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesinde ortaya çıkan bir kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM Eğitimi; teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani yeni bir ürün ortaya koyulmasına STEM denir. En iyi okullar arasında yer alan Bilişim Koleji olarak, gerçekleştirdiğimiz farklı STEM etkinlikleri ile öğrencilerimizi başarıya taşımaktayız. Peki öğrencilerin başarıları üzerinde son derece büyük ve önemli bir etkiye sahip olan STEM nedir ve STEAM uygulamalarından farklılıkları nelerdir?

stem etkinlikleri stem nedir

STEM Nedir?

Bensediğimiz eğitim anlayışıyla öğrencilerimiz, her gün yeni şeyler öğreneceğinin ve deneyimleyeceğinin bilinciyle okula gelir. STEM eğitiminde esas, öğrenilen bilgilerin hayatın birer parçası durumunda olmasıdır. Bu şekilde öğrencilerimiz iş hayatına da hazırlanmaktadır.

STEM Eğitiminin Öğrenciye Katkıları Nelerdir?

Bilişim Koleji olarak tüm kampüslerimizde uygulanan STEM eğitimi ile öğrencilerimizin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerindeki temel bilgi düzeylerini arttırarak bu disiplinler ile ilgili problemleri çözmek için günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamak temel hedefimizdir.

en iyi okullar STEAM

STEM EĞİTİMİNE SANATI KATARAK FARKLI BOYUTLARA TAŞIYORUZ

Bilişim Kolejinde verdiğimiz STEM eğitimi ile öğrencilerimizi, tarımdan endüstriye, çevre yönetiminden sağlık hizmetlerine kadar pek çok alanda başarı için hazırlıyoruz. Üstelik model, bilim, matematik ve teknoloji alanlarıyla da sınırlı bırakmayarak dil bilgisi, edebiyat ve güzel sanatlar gibi bölümlere de kolaylıkla adapte edilebiliyoruz.

Bilişim Kolejlerinde uygulamaya başladığımız STEM Eğitimiyle öğrencilerimize yeni buluşlar keşfetmelerini sağlıyoruz. Velilerin kolej seçimi telaşı başladığında araması gereken önemli kriterlerden birisi olan STEM eğitimi, Bilişim Kolejinin temel yapı taşlarından birisi haline gelmiştir.

STEM eğitiminin 4 temel prensibini sanatın içerisine kattığımız ya da sanat yoluyla entegre edilmesi yaklaşımına ise STEAM diyoruz. STEAM; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarının arasına art yani sanatı katarak STEM eğitimini daha farklı boyutlara taşıyoruz. Uluslararası standartlarda verdiğimiz STEM eğitimi ile kolej seçimi yapan tüm velilerden tam not alıyoruz. STEAM, öğrencilerin bu önemli alanlarda öğrendikleri ile sanat uygulamaları, öğeleri, tasarım ilkeleri ve standartları arasında bir bağ kurarak öğrenmelerine olanak tanıyor.

STEM Etkinlikleri

En iyi okullar arasında yer alan Bilişim Koleji olarak, yürütülen çalışmaların başarıya ulaşabilmesi adına öğrencilerin merak duygularını daima beslemekteyiz.

Gerçekleştirilen farklı etkinliklerle öğrencilerimizi düşünmeye ve sorgulamaya teşvik etmekteyiz. Bu sayede öğrencilerimiz kendi robotlarının sahibi olabilir ya da hızlı trenlerin çalışma mantığını kavrayabilirler.

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2016 ve 2017 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.