Yenilikçi anlayışımızla Bilişim Eğitim Kurumları olarak, değişimin ve gelişimin öncüsü olmaya devam ediyoruz. Ankara’da özel okullar arasında uyguladığımız eğitim sistemimizle LGSde en başarılı okul olmaktayız. Öğrencilerimizin her açıdan gelişimlerini destekleyebilmek için farklı çalışmalar yürütmekteyiz. Her sene düzenlemekte olduğumuz seviye belirleme sınavı da bunlardan bir tanesidir. 2021 – 2022 eğitim ve öğretim döneminin başında gerçekleştireceğimiz 8. sınıf seviye belirleme sınavı sayesinde, her öğrencimiz kendi seviyesine uygun sınıflarda eğitim alma olanağına sahip olur. Düzenlenecek özel okullar sınavı için öğrencilerimizin çalışmaları gereken konular dahil, sınavla ilgili her bilgi tüm öğrenci ve velilerimizle paylaşılmaktadır.

8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı en iyi özel okullar özel okullar sınavı

Sınav Detayları

8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı

Sınav Tarihi : 23 Ağustos 2021 Pazartesi Sınav Saati : 10.00 Sınav Yeri : Bilişim Koleji Soru Sayısı : 60 Soru Sınav Süresi : 90 Dakika

Sınav çoktan seçmeli test şeklinde olacaktır. Her bir öğrencinin her bir ders testine ait net sayısı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı Konuları

Türkçe Konu Başlıkları (Soru Adedi: 20)

• Sözcükte Anlam
  • Cümlede Anlam
  • Deyimler ve Atasözleri
  • Paragraf
  • Görsel Okuma ve Sözel Mantık
  • Fiiller
  • Zarflar
  • Anlama Bağlı Anlatım Bozuklukları
  • Yazım Kuralları
  • Noktalama İşaretleri
  • Söz Sanatları
  • Metin Türleri

Matematik Konu Başlıkları (Soru Adedi: 20)

• Tam Sayılarla İşlemler
  • Rasyonel Sayılarla İşlemler
  • Cebirsel İfadeler
  • Denklemler
  • Oran ve Orantı
  • Çember ve Çember Parçasının Uzunluğu
  • Daire ve Daire Diliminin Alanı
  • Veri Analizi
  • Grafikler, Görsel Yorumlama
  • Dörtgensel Bölgenin Alanı

Fen Bilimleri Konu Başlıkları (Soru Adedi: 20)

• Kuvvet ve Enerji
  • Saf Madde ve Karışımlar
  • Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme
  • Elektrik Devreleri
  • Işığın Madde ile Etkileşimi

Not: Din Kültürü, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden sınıf belirleme sınavında soru sorulmayacaktır.

Deneyimli ve alanında uzman öğretmen kadromuz ve yeni nesil eğitim anlayışımızla, yabancı dil eğitimini öğrencilerimize bir bütün olarak aktarmaktayız. Okuduğunu ve duyduğunu anlayabilen, kolay bir şekilde metin yazabilen ve akıcı olarak konuşabilen bir gençlik yetiştirmek amacıyla çalışmaktayız. Tüm bu çalışmalarımız, Ankara’da özel okullar arasında Bilişim Kolejini, en iyi özel okullar içerisinde yükseltmektedir.

LGSde en başarılı okul olan Bilişim Koleji olarak farkımız, öğrencilerimizi sadece akademik anlamda destelemekle kalmıyor olmamızdır. Aynı zamanda sanatsal, kültürel ve sosyal gelişimlerini de yakından takip etmekteyiz. Yeni bir dil öğrenen, öğrencilerimiz farklı kültürden insanlarla tanışmaktan ve etkileşim kurmaktan korkmaz. Böylece yeni insanlar, yeni kültürler ve yeni deneyimler edinmiş olurlar. Bu da bizim en iyi özel okullar arasında olmamızı sağlayan etkenlerden biridir.

Eğitim döneminin başında düzenleyeceğimiz özel okullar sınavı 8. sınıf seviye belirleme sınavı toplamda 60 çoktan seçmeli sorudan oluşur ve öğrencilerimize 90 dakika zaman tanınır.

Seviye belirleme sınavı aynı zamanda, yaz tatili içerisinde öğrencilerimizin derslerden kopmalarını ve konularını unutmalarını önleyen bir uygulamadır.

Tüm öğrenci ve velilerimize iyi tatiller dileriz.

Portal

En Başarılı Özel Okul Bilişim Koleji

İngilizce eğitim veren kolejler içinde en iyi özel okul olan okulumuz,  Ankara özel okullar listesi içerisinde zirveye yerleşen ve öğrencilerin kalabalıklar içerisinde kaybolmasına izin vermeyen bir kurumdur. Bursluluk sınavları sayesinde öğrenci başarısının karşılığını alabildiğiniz eğitim-öğretim yuvamız, LGS ve YKS başarısı en yüksek olan okuldur.