Yenilikçi anlayışımızla Bilişim Eğitim Kurumları olarak, değişimin ve gelişimin öncüsü olmaya devam ediyoruz. Ankara’da özel okullar arasında uyguladığımız eğitim sistemimizle LGS de en başarılı okul olmaktayız. Öğrencilerimizin her açıdan gelişimlerini destekleyebilmek için farklı çalışmalar yürütmekteyiz. Her sene düzenlemekte olduğumuz seviye belirleme sınavı da bunlardan bir tanesidir. 2023 – 2024 eğitim ve öğretim döneminin başında gerçekleştireceğimiz 8. sınıf seviye belirleme sınavı sayesinde, her öğrencimiz kendi seviyesine uygun sınıflarda eğitim alma olanağına sahip olur. Düzenlenecek özel okullar sınavı için öğrencilerimizin çalışmaları gereken konular dahil, sınavla ilgili her bilgi tüm öğrenci ve velilerimizle paylaşılmaktadır.

sayısal sınıf belirleme sınavı

Sınav Detayları

8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı

Sayın Velimiz,

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başında 8. Sınıf öğrencilerimizin öğrenim görecekleri şubeleri belirlemek maksadıyla yapacağımız SBS’ de öğrencilerimize yöneltilecek soruların dağılımı aşağıda verilmiştir. Sınav çoktan seçmeli test şeklinde olacaktır. Her bir öğrencinin her bir ders testine ait net sayısı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

Tarihi : 28 Ağustos 2023 Pazartesi

Sınav Saati : 10.00

Sınav Yeri : Bilişim Koleji

Soru Sayısı : 50 (Türkçe:20 – Matematik:20 – Fen Bilimleri:10)

Sınav Süresi : 90 Dakika

8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı Konuları

Türkçe Konu Başlıkları (Soru Adedi: 20)

• Anlam Bilgisi: 10
  • Dil Bilgisi:5
  • Yazım Ve Noktalama: 5

Matematik Konu Başlıkları (Soru Adedi: 20)

• Cebirsel İfadeler: 3
  • Çokgenler:1
  • Denklemler:2
  • Dörtgensel Bölgelerin Alanı:2
  • Geometrik Cisimler:1
  • Oran Ve Orantı:2
  • Örüntüler Ve İlişkiler:1
  • Rasyonel Sayılar:3
  • Tam Sayılarla İşlemler:5

Fen Bilimleri Konu Başlıkları (Soru Adedi: 10)

• Güneş Sistemi Ve Ötesi:2
  • Hücre Ve Bölünmeler:2
  • Kuvvet Ve Enerji:3
  • Madde Ve Karışımlar:3

Not: Din Kültürü, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden sınıf belirleme sınavında soru sorulmayacaktır.

Deneyimli ve alanında uzman öğretmen kadromuz ve yeni nesil eğitim anlayışımızla, yabancı dil eğitimini öğrencilerimize bir bütün olarak aktarmaktayız. Okuduğunu ve duyduğunu anlayabilen, kolay bir şekilde metin yazabilen ve akıcı olarak konuşabilen bir gençlik yetiştirmek amacıyla çalışmaktayız. Tüm bu çalışmalarımız, Ankara’da özel okullar arasında Bilişim Kolejini, en iyi özel okullar içerisinde yükseltmektedir.

LGS de en başarılı okul olan Bilişim Koleji olarak farkımız, öğrencilerimizi sadece akademik anlamda destelemekle kalmıyor olmamızdır. Aynı zamanda sanatsal, kültürel ve sosyal gelişimlerini de yakından takip etmekteyiz. Yeni bir dil öğrenen, öğrencilerimiz farklı kültürden insanlarla tanışmaktan ve etkileşim kurmaktan korkmaz. Böylece yeni insanlar, yeni kültürler ve yeni deneyimler edinmiş olurlar. Bu da bizim en iyi özel okullar arasında olmamızı sağlayan etkenlerden biridir.

Eğitim döneminin başında düzenleyeceğimiz özel okullar sınavı 8. sınıf seviye belirleme sınavı toplamda 50 çoktan seçmeli sorudan oluşur ve öğrencilerimize 90 dakika zaman tanınır.

Seviye belirleme sınavı aynı zamanda, yaz tatili içerisinde öğrencilerimizin derslerden kopmalarını ve konularını unutmalarını önleyen bir uygulamadır.

Tüm öğrenci ve velilerimize iyi tatiller dileriz.