Sınav İçeriği ve Kuralları

Bursluluk Sınavları İçerik ve Kuralları

Bilişim Eğitim Kurumları olarak her yıl düzenli bir şekilde bursluluk sınavları düzenlemekteyiz. Sınav esnasında uyulması gereken bazı sınav kuralları bulunmaktadır. Sınav sürecinin işleyişinin daha iyi bir şekilde anlaşılabilmesi amacıyla bursluluk sınavı şartnamesi, sınav içeriği ve kuralları hakkında bilgi metni hazırlanmıştır.

Bursluluk sınavları, kolej sınavlarına hazırlık, bursluluk başvuruları, özel okul başvuru, ankara bursluluk sınavları, özel okullar bursluluk sınavları

• Bursluluk Sınavına başvuran adaylar, Bilişim Koleji Bursluluk Sınavı Şartnamesinde yer alan hükümleri kabul etmiş sayılırlar.
  • Sınav soruları yeni müfredata göre; klasik, çoktan seçmeli, eşleştirmeli, kısa cevaplı, açık uçlu, doğru-yanlış, cümle ve resim tamamlamalı şeklindeki sorulardan oluşabilmektedir.
  • Bursluluk Sınavına başvuran öğrencilerin kayıt esnasında verdikleri cep numaralarına örnek soru kitapçıkları SMS ile iletilecektir.
  • Bursluluk Sınavına katılacak öğrencilerin sınav giriş bilgileri ise randevu talepleri onaylandıktan sonra cep numarasına SMS ile iletilecektir.
  • Sınav randevuları sınav merkezinin yoğunluğuna ve öğrencinin eğitimini aksatmayacak şekilde verilecektir.
  • Sınav merkezlerine veliler ve öğrenciler kendi imkânlarıyla ulaşımını sağlayacaktır.
  • Bursluluk Sınavına girerken öğrencinin yanında Nüfus cüzdanı, Öğrenci Kimlik kartı ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgelerinden en az birinin bulunması gerekmektedir.
  • Bilişim Koleji Bursluluk Sınavı için veli ve öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Bursluluk Sınavı ücretsizdir.
  • Sınav; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Genel Yetenek olmak üzere toplamda 45 sorudan oluşacaktır.
  • Sınav süresi 60 dakikadır.

Bilişim Eğitim Kurumları bursluluk sınavları ve bursluluk sınav sonuçları ile ilgili detaylı bilgi için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Bilişim Koleji Bursluluk Sınavı, öğrenci ve velilerin kontrolüne açık bir şekilde gerçekleşmektedir. Sınav öncesinde öğrenciler, özel okul bursluluk sınavları soruları ile sınava hazırlanabilirler. Sınav sonrasında ise her öğrencinin sistem üzerinden cevap kağıdını ve verdiği cevapları kontrol edebilme imkanı bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler özel okul bursluluk sınavları için çok daha etkili bir şekilde eksik oldukları konuları görebilmektedir.

Sınav içeriği ve kuralları hakkında detaylı bilgiler web sitemizde bulunmakla birlikte, okullarımızdan da öğrenilebilmektedir. Sınav esnasında uyulması gereken kurallar sayesinde, bursluluk sınavları aksilik yaşanmadan gerçekleşebilmektedir. Web sitemiz üzerinden:

• Bilişim Koleji Bursluluk Sınavı için kayıt oluşturulabilir.
  • Özel okul bursluluk sınavları soruları çözülebilir.
  • Sınav sonrasında alınan puan öğrenilebilir.
  • Öğrenci ve veliler sınav kağıdını kontrol edebilir.