Bilişim Koleji|Değerler Eğitimi - Ankaradaki Özel Okullar - Bilişim Koleji

Değerler Eğitimi

İnsanlar arasındaki reel iletişim zaman kıtlığı ve sosyal medya nedeniyle giderek zayıflıyor. Akıllı telefonlar, televizyon ve internetin de etkisiyle kişilerin birbirlerine olan saygı, hoşgörü ve anlayışının minimuma indiğine hepimiz şahidiz. Bu noktada istatistiklerle de sabit ki;  genel insani ilişkilerde büyük ölçüde yozlaşma görüyoruz. Yaşanan bu süreç değerler eğitimi uygulamasının gerekliliğini bir kez daha hissettiriyor. Ankara’da eğitimi en iyi kolej olarak, öğrencilerimize değerlerimizi öğreterek; sağlıklı düşünen, hisseden ve davranan bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz.

Evrensel değerleri öğrencilerimize okul öncesi dönemden öğretmeye başlıyoruz. Öğrencilerimizin; demokrasi, özgürlük, insan hakları ve adalet gibi kavramları  hayat felsefesi haline getirmeleri amacıyla çalışıyoruz. Ankara’da eğitimi en iyi kolej olarak öğrettiğimiz değerlerle, topluma faydalı iyi birer insan olacak nesiller yetiştiriyoruz

DEĞERLER EĞİTİMDE ANKARADAKİ ÖZEL OKULLAR ARASINDA BİLİŞİM KOLEJİ FARKI!

Kişilik ve karakter insanlar tarafından öteden beri karıştırılan iki kavramdır. Bilişim Koleji olarak biz, değerler eğitimi ile öğrencimizin kişiliğini değiştirmeyi değil;

Değerler eğitimi ile kalbe, zekâya ve irâdeye hitâp etmeye çalışmaktayız. En iyi kolejler arasındaki Bilişim Koleji olarak amacımız, iyiliği sevdirmek ve tanıtmaktır.

DEĞERLER EĞİTİMİNDE NELER YAPIYORUZ?

Değerler eğitimi ile Ankaradaki özel okullar arasında en iyi kolejler arasında yer almaktayız. Bu noktada uyguladığımız farklı çalışmalarla değerlerimizin kalıcı bir şekilde öğrenilmesi için çalışmalar yürütmekteyiz.

DEĞERLER EĞİTİMİ ÇOCUKLARA NELER KAZANDIRIYOR?

Değerler eğitimi her şeyden önce, çocukların çocuk çağındaki ve ileri yaşamlarındaki sosyal hayatlarını düzenlemekte. Estetik, ahlaki, dini, sosyal, kültürel ve mantıksal tüm değerleri öğrenerek;  kişiler arası bağlılıkları artmakta ve aile bağlarını güçlendirmekte.

Bireysel ve toplumsal şiddetin önlenmesi için çocukların sahip olduğumuz değerleri bilmeleri büyük önem taşımakta. Yaptığımız çalışmalarla  çocuklar çevre konusunda bilinçleniyor ve ekolojik duyarlılıklarını geliştiriyorlar. Değerler eğitimi derslerimizde de Ankara’da eğitimi en iyi kolej olmaktayız.

İşte bizi biz yapan ve her bireyde olması gereken mutlak değerlerimiz:

Öğrencilerimiz zararlı madde ve kötü alışkanlıkların olumsuz sonuçları konusunda bilinçlenirken bir yandan da dürüstlük, sorumluluk, adalet, doğruluk, yardımseverlik gibi iyi ve güzel kavramları özümsemekteler. Okul öncesi dönemde başladığımız değerler eğitimi derslerimizle; dürüst, güvenilir, adaletli, cömert, nazik, hoşgörülü, yardımsever, tatlı dilli ve güler yüzlü bireyler yetiştiriyoruz.

En iyi kolejler arasında yer alan Bilişim Kolejinde, toplum değerlerine sahip çıkan ve değerler kazanan bireyler yetiştirerek Ankaradaki özel okullar arasında zirveye yerleşiyoruz. Biz uygarlığın güzel ahlakla ayakta kaldığının bilincinde olarak,  kendimizi erdemli, kişilikli, sorumluluk, karakter ve öz güven sahibi bireyler yetiştirmeye adadık. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızla iş birliği içinde değerler eğitimi sürecinde öğrencimize güçlü birer model oluyor; ahlaki gelişim yolculuğunda iyiliğe doğru yol alıyoruz.