Eğitim Felsefemiz

Geleceğin çok yönlü ve güçlü bireyleri Bilişim Koleji ile yetişiyor. En başarılı özel okullar denince ilk akla gelen Bilişim Kolejindeki eğitim felsefemiz ile, öğrencilerimizin içlerindeki potansiyeli fark edip geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.

Değerlerimiz

• Bütünlük: Sahip olunan değerli nitelikler akademik başarı kadar önemlidir. En iyi özel okul Ankara olan Bilişim Koleji yüksek ahlaki değerlerle yaşamayı hedefler. Böylece güçlü bir kişilik yapısına, sosyal bağlamda sorumluluğa ve sorgulama yeteneğine sahip olunmasına önem verir.
  • Güven: Hem çevresine hem de kendisine güvenen bir toplum inşası öncelikle okulda başlar. Bilişim Koleji, güven merkezli eğitim anlayışına sahiptir. Bu okul kültürüyle öğrencilerin birbirlerine inandıkları bir ortam için çalışmalar yürütür.
  • Farklılık: Bilişim Koleji farklılığı ve yaratıcılığı benimseyerek farklılıkların anlaşılıp takdir gördüğü ve teşvik edildiği bir ortam sunar. Eğitimde değerler eğitimi görüşüyle, öğrencilere yeni bakış açıları kazandırır.
  • Sorumlu İletişim: Bilişim Koleji; öğrencilerini, çalışanlarını ve Bilişim ailesini etkin bir şekilde ve saygı çerçevesi içerisinde iletişim kurmaya teşvik eder. Anlamak için dinlemenin önemini vurgular. Veli öğretmen ilişkisi güçlüdür. Böylece Bilişim Koleji, Ankara genelinde en başarılı özel okullar arasında en üst sırada yer almaktadır.
  • Uluslararası Farkındalığa Sahip Olma:  Kaliteli okul anlayışına sahip olan Bilişim Koleji; Küresel konulara ilgi çekmek için imkanlar yaratır. Bilişim Koleji, küresel konulara ilgi çekmek ve farkındalık geliştirmek amacıyla imkanlar sunar. Birden çok dili geliştirerek iletişimi artırır, saygı ve hoşgörü üzerine odaklanır. Aynı zamanda Öğrencilere çevreleriyle etkileşim kuracak bilgi ve becerileri kazandırmak için çaba sarf eder.
  • Azimli Olma: En iyi özel okul Ankara daki Bilişim Koleji, öğrencilerinin öğrenmelerinin ve farkındalıklarının en üst noktaya ulaşması için gayret gösterir.
  • İnovasyon: Yürütülen bir dolu teknolojik çalışmalarla eğitimde teknolojinin tam olarak kullanılması önemlidir. Böylece Bilişim Koleji, geliştirdiği projelerle öğrencilerin de teknolojiyi etkin kullanımı yanında yönetebilmesini hedefler.
  • Empati: Kendisini karşısındaki kişinin yerine koyabilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek önemlidir. Böylece sezgisel olarak tüm canlıların hislerini ve de düşüncelerini anlayabilen bireyler yetiştirmek amacıyla çalışır.

Eğitimde değerler eğitimi sürecini başlatarak ve benimsediğimiz eğitim felsefemiz ile başarılarımızı devam ettirmekteyiz.

Bilişim Eğitim Kurumları Özel okullar Ankara da kaliteli okul anlayışıyla hareket eder. Aynı zamanda sahip olduğu başarıyı korumak ve yükseltmek için benimsediği ilkeler çerçevesinde çalışmalarına devam etmektedir.