Eğitimde Teknoloji

Bilişim Koleji kampüslerinde, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere en iyi deneyimi sunmaya yardımcı olmak için bir dizi yenilikçi teknoloji kullanılmaktadır. Aynı zamanda Bilişim Koleji, teknolojinin günlük hayatın önemli bir parçası olduğunun bilincinde bir kurumdur. Kaliteli okul, kaliteli gelecek anlayışıyla ilerleyen eğitim anlayışıyla Ankarada özel okullar arasında farklılığını kanıtlayan Kaliteli kolej okulu anlayışına sahip olan Bilişim Koleji, çağdaş toplumumuzun karmaşıklığına çocukları hazırlamak amacıyla, sınıf ve kampüs deneyimini en iyi şekilde uygulamaktadır.

Hızla gelişen küresel ekonomiler ve endüstriler, genç mezunların ilgili becerilerini talep etmektedir. Böylece kampüslerimizde bu bilinçle öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda becerilerini geliştirmekteyiz.

Öğrencilerimizin sadece bugün işverenler tarafından talep edilen hayati teknik becerileri geliştirmelerine olanak sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda genel öğrenme deneyimlerini de zenginleştirmelerini amaçlamaktayız.

Sınıf ortamında ve okul dışında öğrencilere sağlanan teknolojik imkanlar, öğrencilerin daha etkin bir öğrenme süreci geçirmelerinde yardımcı olmaktadır. Böylece hem öğretmenler hem de öğrenciler için daha dinamik ve özgün bir eğitim anlayışı için çalışmaları yürüten kolej okulu Bilişim’de öğrenme ve değerlendirmede kullandığımız teknolojilerin bazı örnekleri aşağıdakileri içerir.

Offline Quiz

Bilişim kampüslerinin laboratuvarları, deney ve analiz yapmak ve sonuçları kaydetmek için en yeni yazılımı kullanmaktadır. Böylece öğretmenler, öğrencilerin ilerlemesini kolayca izleyebilmektedir. Öğrenciler, geleneksel akademik ortamda mümkün olmayan simülasyonları yapmak için yazılımımızı kullanmaya teşvik edilir. Bunun yanı sıra, EDOP Akademi gibi dünya standartlarına sahip e-öğrenme programı ile öğrencilerin dersleri, ödevleri ve notları gibi okul ve ev içerisinde gerçekleştirdiği bilgi ve deneyimler buradan gözlemlenmektedir. Tüm bu çalışmalarla Ankara da kolejler arasında Bilişim Koleji öne çıkmaktadır.

EDOP Akademi

Çeşitli gelişmiş özelliklere sahip olan EDOP Akademi, farklı paydaşlar arasında sorunsuz işbirliğini ilerletmek amacıyla kurulmuştur. Öğrencinin performansının istatistiksel analizini yapman EDOP Akademi, ödevleri değerlendirmek ve idari yönergelere uyumu denetlemek amacıyla okul için tüm önemli iş süreçlerini otomatikleştiren bir uygulamadır. Mobil uygulamasıyla, ebeveynler ve öğretmenler sürekli olarak birbirleriyle sürekli iletişim halinde kalırlarken, çocuklarının akademik gelişimini teşvik ederler. Bilişim Koleji, hayata geçirdiği EDOP Akademi programı ile Ankarada özel okullar arasında farklılığını bir kez daha kanıtlamıştır

Dijital Kütüphane

Bilişim Koleji öğrencileri, dijital ortamda basılı ve elektronik medya arşiviyle, geleneksel olarak okul kütüphanesinde bulunandan daha geniş bir eğitim materyaline dijital kütüphane ile kolayca erişim sağlayabilmektedir. Örneğin, İngilizce derslerinde Cambridge müfredatına uygun olarak seçilen ve her ders farklı okunması gerekilen yüzlerce kitabın maliyeti yüksek olacaktır. Sunduğumuz dijital kütüphane sayesinde, öğrencilerimizin bu kitaplara para harcamadan kolayca ulaşmalarını sağlıyoruz. Kaliteli okul anlayışımızla sunduğumuz eski ve yeni tanınmış yazarların çalışmalarını paylaştığımız dijital kütüphanemizde öğrencilerimizin ufkunu genişletmeyi hedefliyoruz.

Akıllı Tahta

Bilişim Koleji kampüsleri, öğretmenlerimize dinamik ve etkileşimli bir şekilde öğretme yeteneği sağlayan akıllı tahta olarak bilinen Etkileşimli TV’lerle donatılmıştır. Bazı araştırma raporları, akıllı tahtaların kullanımının, etkileşimi ve işbirliğini teşvik ederken, yaratıcılık ve müfredat boyunca öğrenmeyi teşvik ettiğini ileri sürülmektedir. Yine bu teknolojik özellikleri kullanması Bilişim Kolejini Ankarada özel okullar sıralamasında en üst sıraya taşımaktadır.

Değerlendirme Analizi

Değerlendirme analizi ile öğrenciler arasındaki bir konuyu anlama düzeyini değerlendirmeyi ve öğrenci performansını proaktif olarak iyileştirmek için öğretmenlere anında geri bildirim sağlamayı amaçlamaktayız. Ayrıntılı raporlar genel düzeyde oluşturulmakta, öğretmenlerin ve koordinatörlerin öğrenmedeki boşlukları tespit etmeleri ve derhal iyileştirici önlem almaları sağlamaktayız. Böylece her öğrencimizin %100 başarılı olmalarını sağlayarak Ankara da kolejler arasındaki farkımızı ortaya koymaktayız.

Bireysel Çalışma Raporu (BÇR)

Bilişim Kolejleri tarafından geliştirilen bireysel çalışma raporu ile öğrencilerimizin akademik performansının derinlemesine, sürekli değerlendirmesini sağlamaktayız. Bu teknolojik yenilik, öğretmenlerin bir öğrencinin bireysel güçlü ve zayıf yönlerini tanımlamasına ve başarıyı sürdürebilmesine olanak tanımaktadır. Bir öğrencinin dersler arası performansında tutarlılık göstermesi ve gerektiği zamanlarda öğretmenin destek sağlamasına fırsat tanınır.

veli mektubu, Ankaranın en başarılı okulu, en iyi kolej, 8.sınıf veda mektubu

Değerlendirme Analizi