Bilişim Koleji|Eğitimde Teknoloji - Ankarada Özel Okullar - Bilişim Koleji

Eğitimde Teknoloji

Bilişim Koleji kampüslerinde, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere en iyi deneyimi sunmaya yardımcı olmak için bir dizi yenilikçi teknoloji kullanılmaktadır. Bilişim Koleji, teknolojinin günlük hayatın önemli bir parçası olduğunun bilincinde bir kurumdur. Ankarada özel okullar arasında farklılığını kanıtlayan Bilişim Koleji, çağdaş toplumumuzun karmaşıklığına çocukları hazırlamak amacıyla, sınıf ve kampüs deneyimini en iyi şekilde uygulamaktadır.

Hızla gelişen küresel ekonomiler ve endüstriler, genç mezunların ilgili becerilerini talep etmektedir. Kampüslerimizde bu bilinçle öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda becerilerini geliştirmekteyiz.

Öğrencilerimizin sadece bugün işverenler tarafından talep edilen hayati teknik becerileri geliştirmelerine olanak sağlamakla kalmaz, aynı zamanda genel öğrenme deneyimlerini de zenginleştirmelerini amaçlamaktayız.

Öğrenme ve değerlendirmede kullandığımız teknolojilerin bazı örnekleri aşağıdakileri içerir.

Okul CMS

Çeşitli gelişmiş özelliklere sahip olan Okul CMS, farklı paydaşlar arasında sorunsuz işbirliğini ilerletmek amacıyla kurulmuştur. Öğrencinin performansının istatistiksel analizini yapman Okul CMS, ödevleri değerlendirmek ve idari yönergelere uyumu denetlemek amacıyla okul için tüm önemli iş süreçlerini otomatikleştiren bir uygulamadır.

Okul CMS mobil uygulamasıyla, ebeveynler ve öğretmenler sürekli olarak birbirleriyle sürekli iletişim halinde kalırlarken, çocuklarının akademik gelişimini teşvik ederler. Bilişim Koleji, hayata geçirdiği Okul CMS programı ile Ankarada özel okullar arasında farklılığını bir kez daha kanıtlamıştır.

Offline Quiz

Bilişim kampüslerinin laboratuvarları, deney ve analiz yapmak ve sonuçları kaydetmek için en yeni yazılımı kullanmaktadır. Böylece öğretmenler, öğrencilerin ilerlemesini kolayca izleyebilmektedir. Öğrenciler, geleneksel akademik ortamda mümkün olmayan simülasyonları yapmak için yazılımımızı kullanmaya teşvik edilir. Bunun yanı sıra, Okul CMS gibi dünya standartlarına sahip e-öğrenme programı ile öğrencilerin dersleri, ödevleri ve notları gibi okul ve ev içerisinde gerçekleştirdiği bilgi ve deneyimler buradan gözlemlenmektedir.

Dijital Kütüphane

Bilişim Koleji öğrencileri, dijital ortamda basılı ve elektronik medya arşiviyle, geleneksel olarak okul kütüphanesinde bulunandan daha geniş bir eğitim materyaline dijital kütüphane ile kolayca erişim sağlayabilmektedir. Örneğin, İngilizce derslerinde Cambridge müfredatına uygun olarak seçilen ve her ders farklı okunması gerekilen yüzlerce kitabın maliyeti yüksek olacaktır. Sunduğumuz dijital kütüphane sayesinde, öğrencilerimizin bu kitaplara para harcamadan kolayca ulaşmalarını sağlıyoruz. Ayrıca eski ve yeni tanınmış yazarların çalışmalarını paylaştığımız dijital kütüphanemizde öğrencilerimizin ufkunu genişletmeyi hedefliyoruz.

Akıllı Tahta

Bilişim Koleji kampüsleri, öğretmenlerimize dinamik ve etkileşimli bir şekilde öğretme yeteneği sağlayan akıllı tahta olarak bilinen Etkileşimli TV’lerle donatılmıştır. Bazı araştırma raporları, akıllı tahtaların kullanımının, etkileşimi ve işbirliğini teşvik ederken, yaratıcılık ve müfredat boyunca öğrenmeyi teşvik ettiğini ileri sürülmektedir. Yine bu teknolojik özellikleri kullanması Bilişim Kolejini Ankarada özel okullar sıralamasında en üst sıraya taşımaktadır.

Değerlendirme Analizi

Değerlendirme analizi ile öğrenciler arasındaki bir konuyu anlama düzeyini değerlendirmeyi ve öğrenci performansını proaktif olarak iyileştirmek için öğretmenlere anında geri bildirim sağlamayı amaçlamaktayız. Ayrıntılı raporlar genel düzeyde oluşturulmakta, öğretmenlerin ve koordinatörlerin öğrenmedeki boşlukları tespit etmeleri ve derhal iyileştirici önlem almaları sağlamaktayız. Böylece her öğrencimizin %100 başarılı olmalarını sağlamaktayız.

Bireysel Çalışma Raporu (BÇR)

Bilişim Kolejleri tarafından geliştirilen bireysel çalışma raporu ile öğrencilerimizin akademik performansının derinlemesine, sürekli değerlendirmesini sağlamaktayız. Bu teknolojik yenilik, öğretmenlerin bir öğrencinin bireysel güçlü ve zayıf yönlerini tanımlamasına ve başarıyı sürdürebilmesine olanak tanımaktadır. Bir öğrencinin dersler arası performansında tutarlılık göstermesi ve gerektiği zamanlarda öğretmenin destek sağlamasına fırsat tanınır.