Bilişim Koleji|Etütler - Ankara Başarılı Kolejler

Etütler

Bilişim Koleji olarak etüt çalışmalarına önem veren bir kurumuz. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde etüt hususunda öğrencilerimize hem bireysel, hem de grup etüdü olarak destek sağlıyoruz. Etüt nedir diye soracak olursanız, herhangi bir konuda yapılan araştırma, ön çalışma ve öğrencilerin gözetmen eşliğinde ders çalışmasına verilen isimdir.

Bilişim Kolejinde verdiğimiz etütlere kısaca, okul müfredatına paralel yürütülen Okul Sonrası Destek Eğitimi diyebiliriz. Bu eğitimi en yararlı şekilde veren Ankara başarılı kolejler arasında yer almaktayız. Okulun bitiminden itibaren başlayıp saat 18.00’e kadar devam eden etütlerde öğrencilerimiz tecrübeleri öğretmenler eşliğinde ödevlerini tamamlarlar. Sadece ödev yapmakla kalmayıp gün içerisinde öğrendiği bilgileri tekrar eder ve bir sonraki ders için hazırlık çalışmaları yaparlar. Bu çalışmalar için seçilen en uygun ortam etüt sınıflarıdır.

Etüt çalışmaları öğrencilerde, öğrendiği bilgileri sentez edebilme, bilimsel düşünebilme ve sorumluluk duygusunu kazandırmaktadır. Öğrenciler, etüt çalışmaları neticesinde neyi neden yaptıklarının bilincine varırlar. Bu bilinci aşıladığımız öğrencilerimizin başarısıyla da bizler, Ankara başarılı kolejler arasında ilk sırada yer almaktayız.

Matematik, İngilizce, Türkçe ve Fen Bilimleri alanında bireysel ve grup etütleri takviyesinde bulunuyoruz. Bu etütler öğrencinin isteğine bağlı olduğu gibi, rehberlik servisimizin belirlemiş olduğu öğrencinin eksiklerine yönelik zorunlu etütler de olabilmektedir. Öğrencilerimizin konforlarını düşünerek hazırladığımız etüt sınıflarımızda 8. sınıf öğrencilerimiz ise soru çözümü ve tekrar yaparlar. Liseye giriş sınavına hazırlanan öğrencilerimiz, sadece hafta içi değil cumartesi günleri de öğretmen gözetiminde etüt çalışmaları yapmaktadır.