Bilişim Koleji|Bilişim, Metropolitanla Birinci Sınıf Kayıtları İçin Hazır - Bilişim Koleji

Bilişim, Metropolitanla Birinci Sınıf Kayıtları İçin Hazır

Metropolitan Testi İle Birinci Sınıfa Hazır Olun

Bilişim Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin gelişimlerini yakından takip etmekteyiz. Birinci sınıf kayıtları yapılırken dikkat ettiğimiz nokta da çocuklarımızın ilkokula hazır olup olmadığıdır. Uygulamaya koyduğumuz bu sınav ile özel okullar arasında ön plana çıkmaktayız.

Metropolitan testi bir okul olgunluk testini içermektedir. Tablet üzerinden yaptığımız sınavda, verdiğimiz yönergeyi çocuklarımızın anlama ve uygulama başarısını saptamaya çalışmaktayız. Böylece okula hazır olup olmadıklarını ölçmekteyiz.

Metropolitan testinin içeriği genel olarak öğrencilerimizin; görsel ve sayısal zekası, kelime ve sayı bilgisi, görsel algısı ve hareket kontrolü gibi farklı alanlarda yeterlilikleri saptanmaktadır. Bu testle asıl amacımız; çocuklarımızın fiziksel olgunluğunun dışında, zihinsel olgunluğunun da ilkokula hazır olup olmadığını öğrenmektir.

Okula ve okul hayatının getirdiği sorumluluklara hazır olup olmadığını öğrenmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz Metropolitan Uygunluk Sınavı sonucuyla çocuklarımızın birinci sınıf kayıtları gerçekleşmekte.

Erken kayıt döneminde birinci sınıf kayıtları için öğrencilerimize uyguladığımız metropolitan testini çocuklarımızı yormadan ve sıkmadan gerçekleştirmekteyiz. Bizler için birinci sınıfın ilk adımı olan bu sınavda, çocuklarımızdan verdiğimiz yönergedeki soruları cevaplamaları beklemekteyiz.

Çocuklar Metropolitan İle Birinci Sınıf Kayıtları İçin Hazırlanıyorlar

Çocuklarımızın Metropolitan Uygunluk Sınavı ile ilkokula hazır olup olmadıklarını ölçerek özel okullar arasında farkımızı ortaya koymaktayız. Uluslararası geçerliliği olan bu olgunluk testimizde, çocuklarımızın gelişimlerini detaylı bir şekilde öğrenmek için çalışmaktayız.

Basit sayısal problemlerin çizilmesi, resimler arasından aynı olan resmin bulunması ya da test uygulayıcısının anlatımına uygunun resmin bulunması gibi farklı sorularla çocuklarımızın görsel ve sayısal algılarını saptamaktayız.

Erken kayıt dönemimizden itibaren yapmaya başladığımız Metropolitan Testini, dijital bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Sınavları tablet ve Ipad üzerinden yaparak çocuklar için sınavı bir oyun haline getirmekteyiz.

Okul Öncesi Eğitimde Metropolitan Testine Hazırlık

Metropolitan testinin sonucu kadar ona hazırlanmak da çocuklarımız açısından önem taşımaktadır. Metropolitan testi çocuklarımızın sadece ilkokula hazır olup olmadıkları değil; sosyal ve duygusal gelişimleri, dil gelişimleri, motor ve zeka gelişimleriyle ilgili de ipuçları vermekte. Bu nedenle Metropolitan testinin sonuçları büyük önem teşkil ediyor.

Günümüzde okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğu da Metropolitan sınavı ile ortaya çıkmakta. Bu noktada kreşler arasından seçim yapılırken de çocuklarımızın gelişimlerini ne derece desteklediği göz önünde bulundurulması gerekmekte.

Bilişim Koleji olarak özel okullar ve kreşler arasında öğrencilerimize sunduğumuz gelişim programlarıyla, onların her noktada ilerlemelerini sağlamaktayız. Nesneler arasında benzerlik ve farklılıkları bulma, hikaye oluşturma ve hikaye tamamlama, ihtiyaçlarını erteleyebilme becerisini ve sabrını geliştirme gibi bir çok kazanımlarla öğrencilerimizi desteklemekteyiz.

Rehberlik ve psikolojik danışma servisimizin takibi altında olarak öğrencilerimizin gelişimleri sürekli gözetimde tutulmaktadır. Yürüttüğümüz çalışmalarla ilkokula geçecek olan öğrencilerimizin, kelime hazinelerinin ve dil becerilerinin gelişmesini sağlamaktayız.

Birinci sınıf kayıtları için uyguladığımız Metropolitan Uygunluk Sınavı sonucu büyük önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmalar ve diğer projelerimizle özel okullar arasında Bilişim Koleji olarak öne çıkmaktayız.