Karakalem çalışmaları, çocukların ince motor kas becerilerinin gelişmesi üzerinde etkili olmakla birlikte el-göz koordinasyonlarının sağlanmasına da katkıda bulunur. Online karakalem atölyesi dersleri ile öğrencilerimizin sanatla olan bağlarını güçlendirirken, motive olmalarını da desteklemekteyiz. Karakalem kulübü, öğrencilerimizin el becerilerinin gelişimi yanında ders başarılarının da desteklenmesinde yardımcı olmaktadır.

Özel okullar içinde en üst sırada olan Bilişim Koleji olarak karakalem atölyesi gibi atölyelerle öğrencilerin el yeteneği ve yaratıcılıkları gelişiyor.

Karakalem Nedir?

Karakalem çalışmaları için kullanılan malzemelerin çoğunluğu doğada bulunduğu için en eski sanat dalları arasında yer almaktadır. Kurşun ve kömür gibi malzemelerin kullanıldığı siyah-beyaz resim çalışmalarıdır. Karakalem başlı başına bir sanat dalı olmakla birlikte, farklı resim tekniklerinde de çalışmaların taslak çizimlerinde kullanılmaktadır.

Soyut çalışmalar, manzara ve natürmort çalışmalarının yanında karakalem sıklıkla portre resimlerde tercih edilmektedir.

Online Karakalem Atölyesi Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Karakalem çalışmaları, öğrencilerimizin içlerinde bulundukları duygu durumlarını aktarmalarında yardımcı olan bir iletişim aracıdır. Öğrencilerimizin düşüncelerini ve hislerini yansıtmalarında da karakalem çalışmaları büyük rol oynamaktadır.

Karakalem tekniğiyle alakalı olarak temel çalışmalardan başlayarak, ileri seviyeye kadar çizim teknikleri öğretilmektedir. Basit nesnelerden başlayarak objelerin çizimlerinin yapılması ve gölge ve tonlama çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz online karakalem kulübü dersleri sonrasında pratik yöntemlerle figür çizimler yapabileceklerdir. Karakalem kulübü ile birlikte öğrencilerimizin çizim becerileri üzerinde ilerleme kaydedilecek olup, güzel bir hobi kazanımları sağlanacaktır.

Özel okullar içinde ilk sırada olan Bilişim Koleji olarak öğrencilerimiz için karakalem çalışmalarıyla sadece sanat alanında değil, el becerilerinin gelişimiyle meslek seçimlerinde de yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Karakalem çalışmalar sadece güzel sanatlar alanında değil; mimarlar, tasarımcılar ve mühendisler gibi pek çok farklı meslek alanında da kullanılmaktadır.

Karakalem Atölyesi ve Öğrenilecekler

Karakalem dersleri sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

• Temel karakalem teknikleri öğrenmek.
  • Nesne çizimlerini gerçeğe yakın bir şekilde çizebilmek.
  • Pratik yoldan figür çizim yollarını geliştirebilmek.

Online Karakalem Atölyesi İçin Gereksinimler

• 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencisi olunması.
  • Resim çalışmalarına yönelik isteğin bulunması.
  • Karakalem tekniklerini öğrenmede meraklı olunması.

Online Karakalem Kulübü İçerikleri

1. Hafta Ton çubuğu yapımı
  2. Hafta Gölgelendirme alıştırması
  3. Hafta Ağaç çizimi