Bilişim Koleji | Karakalem Atölyesi - Online Karakalem Dersleri - Bilişim Koleji

Karakalem Atölyesi

Karakalem çalışmaları, çocukların ince motor kas becerilerinin gelişmesi üzerinde etkili olmakla birlikte el-göz koordinasyonlarının sağlanmasına da katkıda bulunur. Online karakalem atölyesi dersleri ile öğrencilerimizin sanatla olan bağlarını güçlendirirken, motive olmalarını da desteklemekteyiz. Karakalem kulübü, öğrencilerimizin el becerilerinin gelişimi yanında ders başarılarının da desteklenmesinde yardımcı olmaktadır.

Karakalem Nedir?

Karakalem çalışmaları için kullanılan malzemelerin çoğunluğu doğada bulunduğu için en eski sanat dalları arasında yer almaktadır. Kurşun ve kömür gibi malzemelerin kullanıldığı siyah-beyaz resim çalışmalarıdır. Karakalem başlı başına bir sanat dalı olmakla birlikte, farklı resim tekniklerinde de çalışmaların taslak çizimlerinde kullanılmaktadır.

Soyut çalışmalar, manzara ve natürmort çalışmalarının yanında karakalem sıklıkla portre resimlerde tercih edilmektedir.

Online Karakalem Atölyesi Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Karakalem çalışmaları, öğrencilerimizin içlerinde bulundukları duygu durumlarını aktarmalarında yardımcı olan bir iletişim aracıdır. Öğrencilerimizin düşüncelerini ve hislerini yansıtmalarında da karakalem çalışmaları büyük rol oynamaktadır.

Karakalem tekniğiyle alakalı olarak temel çalışmalardan başlayarak, ileri seviyeye kadar çizim teknikleri öğretilmektedir. Basit nesnelerden başlayarak objelerin çizimlerinin yapılması ve gölge ve tonlama çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz online karakalem kulübü dersleri sonrasında pratik yöntemlerle figür çizimler yapabileceklerdir. Karakalem kulübü ile birlikte öğrencilerimizin çizim becerileri üzerinde ilerleme kaydedilecek olup, güzel bir hobi kazanımları sağlanacaktır.

Öğrencilerimiz için karakalem çalışmalarıyla sadece sanat alanında değil, el becerilerinin gelişimiyle meslek seçimlerinde de yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Karakalem çalışmalar sadece güzel sanatlar alanında değil; mimarlar, tasarımcılar ve mühendisler gibi pek çok farklı meslek alanında da kullanılmaktadır.

Karakalem Atölyesi ve Öğrenilecekler

Karakalem dersleri sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

Online Karakalem Atölyesi İçin Gereksinimler

Online Karakalem Kulübü İçerikleri

1. Hafta Ton çubuğu yapımı
  2. Hafta Gölgelendirme alıştırması
  3. Hafta Ağaç çizimi
  4. Hafta Basit manzara çizimi
  5. Hafta Manzara çizimi
  6. Hafta Perspektif
  7. Hafta Sokak çizimi ve perspektif
  8. Hafta Hayvan çizimi (Kurt çizimi)
  9. Hafta Hayvan çizimi (Fil çizimi)
  10. Hafta Hayvan çizimi(At çizimi)
  11. Hafta Hayvan çizimi (Kartal çizimi)
  12. Hafta Obje çizimi (Bardak)
  13. Hafta Obje çizimi (Vazo ve çiçek)
  14. Hafta Portre çizimi (Erkek portresi)
  15. Hafta Porte çizimi (Kız portresi)
  16. Hafta Karakalem çizgi karakter oluşturma

Ankara’nın En Kaliteli ve En Yenilikçi Özel Okulu Ödülü İngilizce Eğitiminde En İyi Olan Okulumuz, En Kaliteli Akademik Eğitimi ile Eğitim Yönetimi Derneği Tarafından 2017 ve 2018 Yıllarında “Ankara’nın En Kaliteli Özel Okulu” Ödülüne Layık Görülmüştür. Bilişim Koleji Geçmişten Gelen Yüksek Başarısını, LGS ve YKS Sonuçlarıyla Devam Ettirmektedir.

• Attend Our Admissions Open House on November 11