Kuranı Kerim atölyesi harflerinin yazılış biçimlerinin tanınması ve rahat bir şekilde okunabilmesi amacıyla gerçekleştiriyoruz.

Kuranı Kerim atölyesi

Kur’an-ı Kerim harflerinin yazılış biçimlerinin tanınması ve rahat bir şekilde okunabilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz online Kur’an-ı Kerim okuma kulübü dersleri ile öğrencilerimizi geliştirmeye devam etmekteyiz. Düzgün okuma yapabilmelerini desteklemek ve zorlanmadan öğrenebilmeleri için yenilikçi eğitim sunarak, Online Elif-ba Atölyesi canlı ve etkileşimli dersler çocuklarımızla buluşturulmaktadır.

Online Kur’an-ı Kerim Okuma Atölyesi

Online Kur’an-ı Kerim Okuma Dersleri Nasıl İşler, Faydaları Nelerdir?

Online Kuranı Kerim atölyesi Elif-ba okuma dersleri şeklinde ilerleyen kulübümüzde, öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim harflerini en baştan öğrenmeye başlarlar. İlk olarak harflerin öğrenilmesiyle birlikte ilerleyerek, harflerin mahreçlerine uygun olarak nasıl teleffuz edildiğini öğrenirler. Öğrencilerimizin öğrenmelerinin kolay ve kalıcı olabilmesi adına canlı dersler içerisinde fazlasıyla çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Online Kur’an-ı Kerim dersleri içerisinde mahreçlerine uygun olarak okumanın öğrenilmesinden sonra öğrencilerimiz, harekelerine ve med durumuna bağlı olarak seslendirmeyi öğrenir. Okunuşa verdiğimiz öneme bağlı olarak, alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizle birlikte bol miktarda pratik gerçekleştirilir.

Kur’an-ı Kerim okunuşuyla ilgili son olarak öğrencilerimize harf ve işaretlere bağlı olarak seslendirme öğretilir. Öğrencilerimizin doğru bir şekilde online Kuranı Kerim atölyesi ile Kur’an okumayı öğrenmesinden sonra ise başta namaz duaları olmak üzere, pek çok duanın tesbihatları usulüne uygun olarak okunması öğretilir.

Online Elif-ba Atölyesi ve Öğrenilecekler

Elif-ba okuma dersleri sonrasında öğrencilerimizin edinmesi planlanan kazanımlar:

• Kur’an-ı Kerim harflerini ve kelime içerisindeki yazılış biçimlerini tanımak.
  • Temel seviyede Kur’an-ı Kerim olarak telaffuz etmek.
  • Harf ve işaretlere dikkat ederek okumak.

Ankaradaki okullar içinde kulüp etkinlikleriyle de öne çıkan Bilişim Koleji Kuran-ı Kerim kulübü ile değerlerimizi öğretmeye devam ediyor.

Online Kur’an-ı Kerim Okuma Atölyesi Dersleri İçin Gereksinimler
  • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencisi olunması.
  • Temel seviyede Kur’an-ı Kerim okuma isteği.
  • Kur’an-ı Kerim harflerini doğru bir şekilde telaffuz etme ve tanımaya meraklı olunması.
Online Elif-ba Kulübü İçerikleri

Ders içerikleri öğretmenlerimiz tarafından iletilecektir.